Frenštát pod radhoštěm

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

BESKYDY.
Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Žďár nad Sázavou Město obklopené překrásnými lesy Město obklopené překrásnými lesy Připravil: Martin Šoulák informacezajímavostivýletyubytovánízávěr.
Křižánky Vítejte u nás.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
SEDLIŠTĚ.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
a zlatě korunovaná orlice se zlatou zbrojí
Valašská Polanka.
Kostelec nad Černými lesy
CHRUDIM Autorka: K ATEŘINA FOREJTOVÁ. Chrudim
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Novojičínsko. Novojičínsko Nový Jičín Nový Jičín bývalé okresní město centrum hospodářského a kulturního života má asi 27 tisíc obyvatel vzniklo na.
SVITAVY.
Vizovice Eliška Kratinová.
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Kde leží obec Klášterní Skalice?  asi 3 km od Kouřimi  asi 20 km od Českých Budějovic  asi 15 km od Domažlic  asi 3 km od Kouřimi.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Brno Krajské město Jihomoravského kraje. Více než 400 tisíc obyvatel.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Vypracoval: Jakub Šmídek
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Darek Matwikow Jan Jelínek
VYSOČINA.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Sedlčany Sedlčany a okolí.
JIČÍNKA řeka našeho města.
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
VYSOČINA.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Opava Znak.
Autor: Markéta Hřivnová
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Městská část Brno BOSONOHY
PAMÁTKY UHERSKÉHO BRODU Hana Mandincová.  Město Uherský brod je jedno z nejstarších sídel jihovýchodní Moravy.  Jeho bohatá historie utvářela ráz města.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Moravskoslezský kraj.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Frenštát pod Radhoštěm
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Malé město, má asi obyvatel.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Domov - Obce.
Město a příměstské oblasti
Historie Nesovic Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola, Hradec Králové
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Kostely v Plzeňském kraji 3
Poznávání měst Kalenská.
Transkript prezentace:

Frenštát pod radhoštěm

Údaje Moravskoslezský kraj – okres Nový Jičín Leží v Moravskoslezských Beskydech mezi soutokem dvou řek Lubinou a Lomnou. Počet ob. : asi 11 000 obyvatel Starostka města : Mgr. Zdeňka Leščišinová Rozloha : asi 11,5 km²

hISTORIE Nedostatek písemných pramenů o vzniku Frenštátu p. R. Neznámý zakladatel Přibližný vznik okolo 13. a 14. století 1850 - první městský úřad i s prvním zvoleným starostou 1850 - vznik okresního soudu ve Frenštátě p. R. - v roce 1960 byl zrušen

památky Náměstí - Radnice : v radnici se nachází kopie sochy Radegast - Kašna se sochou Neptun - Morový sloup Pany Marie - Socha Sv. Floriána : patron hasičů - Socha Jana Nepomuckého - Podloubí

Kostel Sv. Martina : farní či dolní kostel, vystavěn na místě staršího kostela, který při požáru v roce 1661 vyhořel Kostel Sv. Jana Křtitele : byl postaven roku 1640

Muzeum : bylo postaveno roku 1893, Skokanské můstky : 1910 , nejznámější český skokan a také rodák je Jiří Raška.