MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Seminář k ukončení grantového projektu OP VK Oblast podpory 1.2 a 1.3 Informace k věcné části Místo: KÚ Jihočeského kraje České Budějovice Datum:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI seminář 9. dubna 2010 zasedací sál Zastupitelstva Libereckého kraje.
Ing. Jana Böhmová Informace o vyhlášené 5. výzvě globálního grantu Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název operačního programu:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Realizace projektů Šablony II
Transkript prezentace:

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Upraveny: Prováděcím dokumentem, Příručkou pro žadatele, Příručkou pro příjemce, Smlouvou o realizaci grantového projektu, Metodikou monitorovacích indikátorů OP VK (verze 3., 22. srpna 2011)

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Vykazování: v monitorovacích zprávách prostřednictvím IS Benefit 7 kumulativní vykazování od začátku realizace projektu do okamžiku průběžného monitorování plnění MI je nutné podložit průkaznou evidencí (např. prezenční listiny, účastnické listy, osvědčení atd.)

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY MI, které vyplňuje žadatel v projektové žádosti MI, které žadatel nevyplňuje v projektové žádosti, sleduje a vykazuje při realizaci grantového projektu

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Vyplňuje žadatel v projektové žádosti: 06.43.10 Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů z toho 06.43.12 Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů s komponentou ŽP 07.43.13 Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů s komponentou ICT 07.41.01 Počet podpořených osob - muži 07.41.02 Počet podpořených osob - ženy 07.46.01 Počet úspěšně podpořených osob - muži 07.46.02 Počet úspěšně podpořených osob - ženy

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Indikátor: Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů Vyjadřuje počet nově vytvořených nebo inovovaných produktů, tj. produktů, ve kterých změny v jejich cílech, obsahu, metodách nebo formách zvýší jejich kvalitu (tyto produkty musejí být určeny pro CS) Produkt = výstup projektu, který může být dále cíleně využíván pro účely vzdělávání Př. vzdělávací programy, moduly, studijní materiály, e-learningové kurzy, učební pomůcky V projektu vytvořen soubor věcí - např. 50 prac. listů k určitému předmětu, - 20 variant zkušebních testů k určitému předmětu Vykazuje se jako 1 soubor, tedy 1 produkt

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Indikátor: Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů s komponentou ŽP (Produkty s komponentou životního prostředí se sledují v případě, když celkový počet nově vytvořených/inovovaných produktů, ve kterých je problematice ŽP věnován tématický celek v rozsahu minimálně 15% výuky) - nelze zahrnout přípravu vzdělávajícího (např. tvorbu metodiky, opravu zkušeních testů atd.)

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Indikátor: Počet nově vytvořených/ inovovaných produktů s komponentou ICT produkt s komponentou ICT je definován jako takový produkt, který zahrnuje minimálně 40 hodin vzdělávání v oblasti informačních a komunikačních technologií, případně jako e-learning (při splnění požadovaného rozsahu min. 40 hod i v případě, že je zaměřen na oblasti mimo ICT) Do 40 hodin se nezapočítává: příprava vzdělávajícího opakované uskutečnění programu, kurzu, modulu (nelze sčítat odučené hodiny při opakování programu, kurzu, modulu) paralelní výuka pro různé cílové skupiny (kurz probíhající ve více třídách) Produkt s komponentou ICT není: produkt, kde je použito ICT jako nástroj nebo prostředek (např. výukové materiály v elektronické verzi)

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Žadatel nevyplňuje v projektové žádosti, ale bude sledovat a vykazovat při realizaci grantového projektu: 07.41.00 Počet podpořených osob celkem 07.46.00 Počet úspěšně podpořených osob 07.41.04 zaměstnaní 07.41.18 mladí lidé 15 -24 let 07.41.19 starší pracovníci 55-64 let 07.41.25 menšiny 07.41.26 migranti 07.41.27 zdravotně znevýhodnění 07.41.28 ostatní znevýhodněné skupiny 07.41.41 ISCED 1 a 2 07.41.42 ISCED 3 07.41.43 ISCED 4 07.41.44 ISCED 5 a 6

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Indikátor: Počet podpořených osob celkem (Vyjadřuje počet osob, které v rámci projektu získají jakoukoliv formu podpory. Podporou se rozumí jakákoliv aktivita financovaná z rozpočtu projektu, ze které mají cílové skupiny prospěch, může mít formu např. vzdělávacího kurzu, stáže, odborné konzultace, poradenství, odborné praxe atd.).

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Indikátor: Počet úspěšně podpořených osob Vyjadřují počet osob, které předepsaným způsobem úspěšně ukončili vzdělávací program s podporou OP VK Předepsaný způsob a podmínky úspěšného ukončení daného typu podpory musí být jasně stanoveny v projektové žádosti V projektové žádosti musí být dále stanoven zvolený způsob dokladování (certifikáty, účastnické listy, osvědčení apod.) Pokud v projektové žádosti nejsou podmínky ukončení podpory uvedeny, musí je příjemce charakterizovat nejpozději při odevzdání 1. MZ

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY 07.41.00 Počet podpořených osob celkem = 07.41.01+07.41.02 z toho 07.41.01 Počet podpořených osob -muži 07.41.02 Počet podpořených osob - ženy 07.46.00 Počet úspěšně podpořených osob = 07.46.01 + 07.46.02 07.46.01 Počet úspěšně podpořených osob - muži 07.46.02 Počet úspěšně podpořených osob - ženy