Okamžitá kontrola animacemi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_12_ Čtení slov s porozuměním 1 (SADA ČÍSLO 1)
VY_32_INOVACE_15_ Čtení vět s obrázky (SADA ČÍSLO 1)
VY_32_INOVACE_18_ Rozvoj jazykových schopností 3 (SADA ČÍSLO 1)
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_14_ Čtení vět s porozuměním (SADA ČÍSLO 1)
Anotace: přímá řeč – rozšiřující učivo, oslovení Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup:
Jakou událost si Židé o Velikonocích připomínají?
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_17_Čtení slov s dě, tě, ně (SADA ČÍSLO 4)
HRAJEME SI S ČÍSLY ČÍSELNÁ ŘADA VY_32_INOVACE_1
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 8 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Deutsch mit Max Lektion 0. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_01.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š12_s01_01.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_02_02_13.
Příslovce Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu.
Rok – významné dny VY_32_INOVACE_4A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_07.
Slovesný rod.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Odchylky od pravidelného skloňování podstatných jmen
Věta se skládá ze slov Název školy
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr
Předložky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
Sada 2 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Slovesné třídy.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 4
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Slovní druhy.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Děti z Bullerbynu 12 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Téma (název prezentace)
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Téma (název prezentace)
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Téma (název prezentace)
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_CJ8_02
Spojky.
Téma (název prezentace)
Zájmena.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Oktáva c1, d1, e1.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Transkript prezentace:

Okamžitá kontrola animacemi. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3655, Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_12_INOVACE_33 Předmět Český jazyk a literatura Téma (název prezentace) Byla jednou koťata – ilustrace a text, čtení s porozuměním Autor Mgr. Světlana Kopecká Metodický popis (anotace) Vhodné pro 2., 3. ročník ZŠ. Čtení s porozuměním. Vybírání vhodného textu k ilustraci, pravdivé a nepravdivé výroky, řazení textu podle časové posloupnosti. Okamžitá kontrola animacemi.

Metodický pokyn Str. 3 – pokyny pro děti Str. 4 – 6 – text a ilustrace Str. 4., 5. – ilustrace a text – děti vybírají vhodný text k ilustraci - k ilustraci jsou vždy tři texty, děti vybírají, který text přesně vystihuje ilustraci. Okamžitá zpětná vazba animacemi – při kliknutí na nesprávnou volbu text zmizí. Při volbě správné se text zvýrazní Str. 6 – děti vybírají, zda je výrok pravdivý – ikonka vás pošle na stránku, kde můžete ověřit pravdivost výroku Šipka vás posílá zpátky k pravdě a nepravdě. Na str. 6 Str. 8 – pokyny pro děti Str. 9 – postupné řazení textu – po kliknutí na větu se zobrazí dole na obrázku ve správném pořadí Str. 10 – proklik na animované zpracování příběhu Str. 11 – použité zdroje

DOBŘE SI PROHLÉDNI OBRÁZEK, POTOM POZORNĚ PŘEČTI VŠECHNY TEXTY. URČI, KTERÝ TEXT PŘESNĚ VYSTIHUJE ILUSTRACI.

Vrať se Zato Macourek a Camfourek se měli. Strýc Mour zaléval až po západu slunce, a tak pumpa na zahradě byla volná celý den. Stačilo trochu zapumpovat a vytryskla voda chladná, pitná, a když se tlapkou přiucpala trubka, tak i krásně stříkavá. A B Víc vody mráček nevydal. Ale Šulístek byl rád i za to málo. Na letní žízeň to nestačilo. Ale přece jen se ovlažil, než zalezl do boudičky, kde bylo taky vedro, ale aspoň stín. Dešťové mraky se toulaly bůhví kde a ten mrňavý mráček ani nestál za ždímání. Ale sluníčko to muselo zkusit, protože vodu moc potřebovalo. Šulístek totiž zase zůstal na suchu. To bylo škemrání a slibování, než si ho kocourci vyprosili – a najednou, jako by ho neměli. Dokonce je ani nenapadlo, že se taky potřebuje napít. A tak Šulístkovi nezbylo, než nastavit mističku a čekat, jestli něco ukápne. C

Vrať se Zato Macourek a Camfourek se měli. Strýc Mour zaléval až po západu slunce, a tak pumpa na zahradě byla volná celý den. Stačilo trochu zapumpovat a vytryskla voda chladná, pitná, a když se tlapkou přiucpala trubka, tak i krásně stříkavá. A Víc vody mráček nevydal. Ale Šulístek byl rád i za to málo. Na letní žízeň to nestačilo. Ale přece jen se ovlažil, než zalezl do boudičky, kde bylo taky vedro, ale aspoň stín. B Dešťové mraky se toulaly bůhví kde a ten mrňavý mráček ani nestál za ždímání. Ale sluníčko to muselo zkusit, protože vodu moc potřebovalo. Šulístek totiž zase zůstal na suchu. To bylo škemrání a slibování, než si ho kocourci vyprosili – a najednou, jako by ho neměli. Dokonce je ani nenapadlo, že se taky potřebuje napít. A tak Šulístkovi nezbylo, než nastavit mističku a čekat, jestli něco ukápne. B

Vrať se Když nebylo nic, tak přestali číhat, usoudili, že jedna konev nestačí a šli pro druhou. Potom pro třetí a pro čtvrtou. No a když se připachtili s pátou, křeček už se nezdržel. Vyprskl smíchy – a tím se prozradil. A Jestli od rybníka jen tak pelášili, teď prchali o život! Za nimi to bzučelo a hučelo a vířilo až hrůza, čím dál blíž, jak je vosy doháněly. Kocouři ztráceli dech, opravdu už mleli z posledního, když zaslechli myší pískání. Ten Šulístek, co na něj zapomněli, rozčileně poskakoval u boudičky a mával na ně – rychle sem! B No, a že měl dneska doopravdy smůlu, strefil se: Jedno vosí žihadlo nestojí za řeč. Dostal ho už skoro každý. Macourek taky a Canfourek dokonce dvě. C

Vyzkoušej si, co si pamatuješ z předešlého textu konec Pravda a lež - klikej Kocourky honily včeličky. PRAVDA LEŽ Špatně se starali o Šulístka. PRAVDA LEŽ Kocourky před vosami zachránil myšák. PRAVDA LEŽ Kocourci se dobře starali o Šulístka. PRAVDA LEŽ Šulístek nepomohl kocourkům. PRAVDA LEŽ Kocourci se schovali do boudičky. PRAVDA LEŽ Šulístek byl kocour. PRAVDA LEŽ Kocouři se stříkali vodou ze studny. PRAVDA LEŽ

Další úkol Pozorně si přečti všechny věty Pak je seřaď, jak patří za sebou Další

1. Macourek a Camfourek měli myšáčka, který se jmenoval Šulístek. Myšáček musel vždycky čekat, až mu do mističky nějaká naprší. Další Vyváděli i jiné lotroviny. Macourka a Camfourka Šulístkova žízeň vůbec netrápila. O Šulístka se moc dobře nestarali, nedávali mu vodu. Například podráždili vosy, které je začaly honit. Sami totiž žízeň neměli, cákali se vodou pod studní a bylo jim veselo. Macourek a Camfourek měli malého myšáčka, který se jmenoval Šulístek. Zachránil je Šulístek, který je schoval do své boudy. 1. Macourek a Camfourek měli myšáčka, který se jmenoval Šulístek. 2. O Šulístka se moc dobře nestarali, nedávali mu vodu. 3. Myšáček musel vždycky čekat, až mu do mističky nějaká naprší. 4. Macourka a Camfourka Šulístkova žízeň vůbec netrápila. 5. Sami totiž žízeň neměli, cákali se vodou pod studní a bylo jim veselo. 6. Vyváděli i jiné lotroviny. 7. Například podráždili vosy, které je začaly honit. 8. Zachránil je Šulístek, který je schoval do své boudy.

Za odměnu klikni a podívej se Jsi hlavička ! Za odměnu klikni a podívej se na filmové zpracování

Použité zdroje: Obrázky jsou čerpány z archivu autora nebo z klipartu MS Office Texty čerpány z knihy: ŠTÍPLOVÁ, Ljuba; VÁŇA, Josef. Byla jednou koťata. Praha: Albatros, 2004, ISBN 80-00-01371-1.

Kdepak, takhle to není !