Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
eTwinningové odpoledne s rodinou ZŠ Hustopeče, Nádražní ul.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_21_Vyjmenovaná slova Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_25_Přídavná jména měkká Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_09_Výroba karamelu Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_23_Průběh lidského života.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_09_Zima Téma: Zima Číslo.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_29_Pracovní postup Téma: Pracovní.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_10_Výrobky ze dřeva Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_20_Vnitřní ústrojí Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_13_Louka - shrnutí
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_31_Dvojice slov
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_14_ Pranostiky I
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: Člověk a příroda_ zeměpis_6.
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_06_IV_Z6_mírný_pás.
Náš byt I. VY_32_INOVACE_3A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_14_Převody jednotek obsahu.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_12_Práce s chybou(2)
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_01_Naše obec
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_37_ Pravopisné testy
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_10_Práce s chybou
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_17_Okopaniny
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_07_Topografie
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_16_Obiloviny
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_15_Čísla Téma: Čísla
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_27_Televizní pořady
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_13_ Podstatná jména I
Autor: Mgr. Eva Procházková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_24_Přídavná jména tvrdá
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_01_Hudební nástroje
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_18_Oblečení
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_12_Části obličeje
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Náš dům
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Školní potřeby
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_31_Volný čas
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_14_Násobilka 3
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Nemoc, úraz
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_35_Závěrečný test
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_07_Domácí mazlíček
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_03_Rodina Téma: Rodina
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_36_Dinosauři - popis
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_18_ Podstatná jména III
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_18_Hodiny 2
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_01_Geometrické tvary
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_12_ Vánoční zvyky
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize Téma: Televize Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2649

Anotace Materiál je určený žákům 5. ročníku. Materiál je určený pro společnou práci s učitelem u tabule Prezentace na interaktivní tabuli. Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli Inovace: interaktivní způsob učení, získání informací o televizi, o historii televize v našich obcích, práce s internetovým odkazem, získání informací o vysílači Metodické pokyny: tiché a hlasité čtení, jak nám televize pomáhá, jak nám naopak ubližuje

TELEVIZE Televize, jedno slovo a všichni si ji dovedeme představit. Je to zvláštní věc, která nás už po léta ovlivňuje. Je to prostředek masové informovanosti. Nestačí jen abychom si ji koupili, postavili do pokoje a strčili do zásuvky. Abychom se na ni mohli dívat, musíme mít anténu, která přijímá signál z vysílače. Princip těchto pochodů je pro vás zatím velmi složitý a pochopíte jej později. Na televizi se dívají už malé děti. Někteří mají v domácnosti televizi téměř na každém kroku – v obývacím pokoji, v kuchyni, v dětském pokoji a není výjimkou televize v ložnici. Od samého počátku to ale s touto bedýnkou nebylo tak jednoduché.

TELEVIZE Jistě její vývoj a objev dal vědcům velké starosti. Byla objevena už v roce 1925, ale první náznaky jsou ještě starší. V naší republice, tehdejším Československu, se začalo vysílat 1. 5. 1953. Nejprve se začalo s pokusným vysíláním, teprve po nějakém roce to bylo pravidelné vysílání. Možná ještě vaši rodiče si budou pamatovat, že byly jen dva vysílací programy a měly jen určitou dobu vysílání. Třeba v určitou dobu dopoledne i odpoledne se nevysílalo. Vysílání bylo černobílé, barevné se u nás objevovalo nejvíce kolem roku 1985. První televize by se vám také asi moc nelíbily, vůbec tu dnešní nepřipomínaly. Televizi měl málokdo, byla jen jedna ve vsi a všichni se sešli, aby se podívali. Byla to událost.

TELEVIZE Vaše samostatná práce: Během čtrnácti dnů doma od babičky a dědečka zjistíte, jak to bylo s televizí ve vaší obci a potom také ve vaší rodině. Můžete se také zeptat u starších sousedů nebo zajít za kronikářem. Kdo měl v obci první obrazovku? Kdy si koupili televizi ve vaší rodině a jestli si pamatují její značku – jméno. Zmínili jsme v článku vysílače. Jeden můžeme spatřit za dobré viditelnosti z Obory, je to Krašov, vypadá jako tyč. Další velmi zajímavý se nachází v našem hlavním městě, o něm zjistíme více. Jak lidstvu televize pomáhá a jak mu naopak může ublížit?

Žižkovský televizní vysílač Toto heslo si zadej do vyhledávače a odpověz na následující otázky: Jak je vysílač vysoký?________________________________ Kdy byl vystavěn?___________________________________ Proč je tento vysílač zajímavý pro turisty?____________________________________________________________________________________________ Kdy se na něm objevila mimina? Kdo je jejich autorem? _________________________________________________ Je pravda, že je tento vysílač považován za druhou nejošklivější stavbu světa? ____________________________ Prohlédni si všechny fotografie této stavby.

Zdroje http://microsoft.com