NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Úvod do práce s PC Mgr. Petr Vanický
Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Přehled mobilních zařízení
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_127_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vytvořil: Petrásek Jan
SOFTWARE operační systémy
ZÁKLADNÍ DESKA.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
Copyright © 2011, atlantis FZ-A1. Copyright © 2011, atlantis Tablet je vybaven speciálním bezpečnostním procesorem, který poskytuje vysokou úroveň ochrany.
Copyright © 2011, atlantis JT-B1. Copyright © 2011, atlantis Odolný tablet Toughpad JT-B1 se systémem Android 4.0 umožňuje pracovníkům v terénu pracovat.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Výpočetní technika Břetislav Regner Centrum výpočetní techniky Lékařská fakulta Masarykova univerzita v Brně.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
TOSHIBA Qosmio X G Josef Adam. Procesor Procesor typ : procesor Intel® Core™2 Extreme QX9300 frekvence procesoru : 2.53 GHz sběrnice FSB : 1066.
USB porty a jejich využití
SOLID STATE DISK - SSD.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
Copyright © 2011, atlantis CF-19. Copyright © 2011, atlantis Nejprodávanější konvertibilní notebook s otáčivým displejem, který se stal měřítkem odolnosti.
Druhy Počítačů.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Diskové systémy.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
HARDWARE.
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
ASUS MAXIMUS V EXTREME Autor: Petr Schönfeld. Popis základní desky  Deska se může chlubit krom prvotřídního zpracování a fázového napájení (CPU+iGPU+RAM)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 11.1 Parametry.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Počítač a jeho složení.
Základní deska Matherboard.
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Ultrabook pro studenty
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Notebook NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
PC základní jednotka.
Možnosti připojení k internetu
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky
Základní desky Anna Daňková
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Počítačová síť.
Informatika – Operační systémy
Operační systémy.
Transkript prezentace:

NETBOOK

NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje se především na poskytnutí přístupu k Internetu a jednodušší kancelářské práce.

HISTORIE Koncept netbooku byl zaveden v roce 1997 (modelem HP Omnibook 800 CT) se systémem Windows 95, avšak samotný termín netbook použila poprvé v roce 1999 firma Psion.

OPERAČNÍ SYSTÉMY Netbooky používají méně náročné operační systémy (zpravidla Linux, Windows XP či Windows CE) s procesory s nízkým odběrem elektrické energie jako jsou Intel Atom, VIA Nano.

PŘÍSLUŠENSTVÍ Vzhledem ke svým malým rozměrům a hmotnosti a důrazem na nízkou spotřebu energie netbooky nemají CD-ROM/DVD- ROM, popřípadě je tato prodávána jako příslušenství.

HARDDISKY Jsou menších rozměrů než u běžných osobních počítačů (2,5 nebo 1,8 palce) nebo jsou použity tzv. Solid State Disky.

INTERNET A KOMUNIKACE U modelů netbooků se předpokládají bohaté možnosti připojení k internetu (Ethernet, Wi-Fi) a komunikace s ostatními zařízeními, ať už prostřednictvím kabelů (USB, FireWire) nebo bezdrátově (Bluetooth).

Několik modelů: Model 1001PQ vyvedený v oblíbeném Seashell designu je vybaven procesorem Intel Atom N450, 1 až 2 GB paměti a pevným diskem o kapacitě 160 nebo 250 GB. Displej s LED podsvícením s úhlopříčkou 10,1 palců disponuje rozlišením 1024×600 bodů. Netbook dále nabídne výdrž až devět hodin bez nabíjení.

Model Eee PC 1018 zaujme hliníkovým šasi, dvěma porty USB 3 Model Eee PC 1018 zaujme hliníkovým šasi, dvěma porty USB 3.0 pro rychlý přenos dat a čtečkou otisků prstů. U modelu Eee PC 1015 mohou uživatelé očekávat až 13hodinovou výdrž na baterie. Poslední představený netbook s označením Eee PC 1016 s povrchovou úpravou z hliníku cílí zejména na firemní zákazníky.

ASUS představil 12,1" multimediální netbook ASUS Eee PC 1215N, do nějž se podařilo vměstnat procesor Intel Atom D525 a samostatnou grafickou kartu NVIDIA ION s technologií NVIDIA Optimus. Tento počítač nabídne také rozhraní USB 3.0 pro rychlejší přenos dat a technologii Bluetooth 3.0.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Netbook http://hdmag.cz/tag/netbook