Finanční část Praha, 25. července 2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Princip financování Jednotkové náklady - náklady na realizaci nebo pořízení jednotky definované obvykle.
Kotlíkové dotace – výzva pro fyzické osoby Ing. Martin Plucha.
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Finanční řízení Ing. Lenka Nováková Seminář pro žadatele výzvy Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji Brno.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Právo sociálního zabezpečení Důchodové pojištění.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Základy automatického řízení 1
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Podpora v nezaměstnanosti
Místní rozpočtové jednotky
Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník. Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník.
Příjmy z kapitálového majetku
Rovnice ve slovních úlohách V.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Daň z příjmů právnických osob
Financování přímých NIV
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Správa sociálního zabezpečení
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
zpracovaný v rámci projektu
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Finanční část Praha, 25. července 2017

Obsah Základní pojmy Specifika výzvy Přehled jednotlivých aktivit Podpůrný nástroj Rozpočet

Základní pojmy Jednotkou je základní část výstupu (mobility), na kterou lze výstup dělit pro účely administrace projektu a proplácení dotace. Jednotkovým nákladem se rozumí finanční ocenění jednotky, tj. průměrná výše výdajů stanovených poskytovatelem podpory, potřebných k realizaci jednotky, resp. naplnění výstupu aktivity. Korekční koeficient je bezrozměrné konstantní číslo, stanovené pro každou zemi samostatně, které zohledňuje úroveň životních nákladů jednotlivých zemí. Korekčním koeficientem jsou násobeny jednotkové náklady dle země pobytu výzkumného pracovníka v zahraničí (mobility).

Specifika výzvy Výdaje budou vykazovány formou standartní stupnice jednotkových nákladů. Celková výše způsobilých výdajů projektu složeného z jednotkových nákladů se rovná součtu součinů počtu realizovaných jednotek a příslušného jednotkového nákladu. Tzn., výdajem se rozumí jednotkový náklad, který odpovídá počtu dosažených jednotek. První možné datum pro zahájení fyzické realizace projektu je datum vyhlášení výzvy v IS KP14+.

Podpora „no money“ projektů MSCA – příjezdy do ČR Jednotkový náklad: Hodnota jednotkového nákladu činí 156 944 Kč (výzkumný pracovník senior) nebo 122 895 Kč (výzkumný pracovník junior). Minimální částka (mzda včetně veškerých obligatorních výdajů v závislosti na výši úvazku), která musí být poskytnuta výzkumnému pracovníkovi, je 118 671 Kč, a to v případě výzkumného pracovníka seniora, nebo 84 622 Kč v případě výzkumného pracovníka juniora. Jednotka aktivity: 1 kalendářní měsíc zaměstnaneckého poměru výzkumného pracovníka v české výzkumné organizaci.

Podpora „no money“ projektů MSCA – výjezdy z ČR Jednotkový náklad: Výchozí hodnota jednotkového nákladu činí 156 944 Kč (výzkumník senior) nebo 122 895 Kč (výzkumník junior). Jednotkový náklad uskutečněné jednotky (mobility) je dán součinem výchozí hodnoty jednotkového nákladu a korekčního koeficientu. Minimální částka (mzda včetně veškerých obligatorních výdajů8), která musí být poskytnuta výzkumnému pracovníkovi, se vypočte následovně: ((102 834 Kč v případě výzkumného pracovníka seniora nebo 68 785 Kč v případě výzkumného pracovníka juniora x korekční koeficient) + 15 837) x výše úvazku Jednotka aktivity: 1 kalendářní měsíc vědecko-výzkumného pobytu v zahraničí.

Podpora rodiny výzkumného pracovníka Jednotkový náklad: Jednotkový náklad činí 13 197 Kč. Jednotkový náklad je stanoven bez ohledu na počet rodinných příslušníků a bez uplatnění korekčního koeficientu. Jednotkový náklad uskutečněné jednotky je dán součinem výchozí hodnoty jednotkového nákladu a pracovního úvazku. Nárokované finance pro podpůrný nástroj dané mobility musí být poskytnuty ve prospěch výzkumného pracovníka. Jednotka podpůrného nástroje: 1 kalendářní měsíc. Počet realizovaných jednotek je stanoven dle počtu kalendářních měsíců, v nichž byly realizovány jednotky mobility téže klíčové aktivity. Započtou se ty jednotky, pro něž platí, že po dobu celého kalendářního měsíce byly splněny podmínky pro poskytnutí podpory z podpůrného nástroje.

Rozpočet

Děkujeme za pozornost