O zklamání Zklamán sebou samým “Chceš-li se zklamat – hleď na lidi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona č.: III/2 Sada č.: 2 Datum vytvoření: Datum ověření: Pro ročník: sedmý Vzdělávací.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
AC Bučovice, Boží povolání člověka AC Bučovice,
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „B, L, M“ - shrnutí Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží k procvičování.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_188_Charakterové vlastnosti osobnosti Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
BIBLE Proč a jak číst Bibli. Biblická NEJ Nejrozšířenější kniha Nejdražší tištěná kniha vůbec Vůbec první tištěná kniha Přeložena do …. jazyků či nářečí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
PRAVĚK. DĚLENÍ PRAVĚKU nejdelší období lidských dějin pravěk dělíme podle materiálu, z jakého lidé dokázali vyrobit nástroje.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ Úvod do práva.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
Slovní úlohy řešené rovnicemi
JAK BUDOVAT NAKAŽLIVOU SLUŽBU
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bůh je moje jistota..
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Slovo života Květen 2014.
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
MŠE SVATÁ. Příprava obětních darů
Tři Druhy Služby Komu sloužím ?
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Dáša Pospíšilová, , kc NADĚJE Bučovice
Ref.: Ať v našich srdcích stále zní: “Hledej moji tvář“,
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Hřích 3. vítězit nad hříchem
LIDSKÝ ORGANISMUS KOSTRA.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Člověk a čas.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
TEPLÉ SVĚTLO CÍTÍM, TO MI DÁVÁ KLID
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Žít svůj život naplno.
Slovo života Prosinec 2012.
Já?! Mt 21,33-46.
ČTYŘI SVÍČKY.
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
9. Rozlišování v modlitbě
Biblické verše....
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Co je tvoje....
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Je bláznovství....
Věcné učení První pomoc
ČTYŘI SVÍČKY.
Naučil jsem se....
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ČTYŘI SVÍČKY.
Krásná je modrá obloha, je zázrak pod ní žít,
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Živé Boží Slovo a šablony
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Co je tvoje....
Transkript prezentace:

O zklamání Zklamán sebou samým “Chceš-li se zklamat – hleď na lidi. Chceš-li být sklíčený – hleď na sebe. Chceš-li se vzmužit a vítězit – hleď na Krista.” Erich Sauer Většinou následuje po zklamání lidmi a Bohem

Případy zklamali jsme někoho druhého selhali jsme morálně nesplnili jsme úkol díky vlastní neschopnosti nedosáhli jsme stanoveného cíle nejednali jsme, když jsme měli jednat pomalý nebo žádný duchovní růst (duchovní inventura ?)

1.Tim.1,12-14 Klíčové slovo : “ačkoli” (i když, navzdory tomu, že) “uznal mě za spolehlivého a určil ke své službě” nikoli proto, že si to Pavel zasloužil, ale proto, že v něm Pán viděl věrného, spolehlivého služebníka “věrný” = “důvěryhodný” Kdy uznal Bůh Pavla za spolehlivého ? Kdy ho určil ke službě ? Bůh v nás vidí Boží syny skrze Krista “ještě před stvořením světa” (Ef.1,1-5) Řím.9, 11-12 (Rebeka-Jákob) : Boží vyvolení a povolání “předem rozhodnuto” : Bůh hledí dopředu

Vyvolané pocity kdo jsem, aby si měl mohl Bůh použít s mojí minulostí ? kdo jsem, abych se modlil za druhé, když mi na nich nezáleží ? kdo jsem, abych mluvil o zklamání, když jsem tolik lidí v životě zklamal ? kdo jsem, abych mluvil o hříchu, kterým jsem sám vinen ?

Kontrasty rouhač, pronásledovatel, násilník, prvořadý hříšník vs. slitování, milost, shovívavost, víra, láska, síla

Ačkoli – i když (1) Sáro, i když ses vysmívala mým zaslíbením, přece jsem je skrze tebe splnil Mojžíši, i když ses dopustil vraždy, použil jsem si tě k vysvobození Izraele Davide, i když ses dopustil cizoložství a zabil druhého muže, zvolil jsem si tě za krále svého lidu

Ačkoliv – i když (2) Petře, i když jsi mě třikrát zapřel, požádal jsem tě, abys pásl mé ovce Pavle, i když . . . Oto, i když . . . Bůh nás vidí jinak, než se vidíme my sami (lidské srdce : Jer.17,9) A chce si nás použít ke službě. Klíčem je věrnost (2.Tim.2,2)