Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Regionální datová síť Plzeňského kraje CamelNET
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
současný stav a další rozvoj Jan Pejchal Plzeňský kraj
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Dotační program na podporu výstavby metropolitních sítí.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Projekt bezpečný kraj Spálené Poříčí obsah prezentace: stručné představení mé maličkosti stručné představení projektu Bezpečný kraj informace.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Obsah Historie Dotační titul „Plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality“ Projekty Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Projekt Kraje.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Stav uzavíraných partnerských smluv a vyhlášek obcí Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Strategické řízení a plánování
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
„Váš kraj, Váš rozpočet“
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Michal Šperling - EUREDIS
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing
Krajské ředitelství policie Plzeňské kraje
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj

Projekt Plzeňský kraj - Bezpečný kraj obecná charakteristika: preventivní charakter, cíl projektu = další zlepšení bezpečnostní situace, hlavní pozornost je věnována místní úrovni, prohloubení spolupráce v bezpečnostní oblasti již existujících subjektů a nalezení nových partnerů, orientace na zákazníka (občan a jeho oprávněné zájmy), aktivní zapojení veřejnosti, poskytnutí „služby, servisu“ – např. průzkum vnímání pocitu bezpečí v zapojených městech realizovaný ZČU

Zapojování měst a obcí navázání na projekt Plzeň – bezpečné město rozdělení území na bezpečnostní okrsky nastavení osobní odpovědnosti prohloubení spolupráce zprostředkování kontaktů veřejnosti (webový portál, infomateriály, ...) aktivní zapojení veřejnosti

Významné milníky projektu: 28. ledna 2010 – slavnostní podpis Deklarace o koordinaci a vzájemné spolupráci v oblasti bezpečnosti mezi Plzeňským krajem a Krajským ředitelstvím policie Plzeňského kraje (základní dokument upravující projekt Plzeňský kraj – bezpečný kraj), 1. července 2010 – spuštění projektu v prvních městech Plzeňského kraje. Jedná se o Domažlice, Rokycany a Tachov, 1. prosince 2010 – přistoupení dalších měst regionu – Blovice, Kralovice, Přeštice, Sušice, Stříbro a Železná Ruda, červen 2011 – rozšíření projektu o města Nepomuk, Horažďovice, Horní Bříza, Planá, Stod a obec Merklín, v současné době je do projektu zapojeno celkem 27 měst a obcí Plzeňského kraje a dalších 10 je ve fázi přípravy.

Komunikace Za velmi významnou oblast je považována komunikace. Pozornost je věnována jak prohloubení komunikace mezi jednotlivými subjekty zabývajícími se bezpečností v daném místě a tím zefektivnění jejich spolupráce (včetně vytváření odpovídajících materiálních podmínek - PC), tak zejména prohloubení komunikace s veřejností. K tomuto účelu je využíván rovněž webový portál projektu, který poskytuje veřejnosti velké množství zajímavých informací z bezpečnostní oblasti a současně občanům umožňuje prostřednictvím poradny nebo mailové aplikace přímo kontaktovat členy základních pracovních skupin. www.bezpecnykraj.cz Projekt má rovněž svůj profil na sociální síti Facebook.

informace o zrealizovaných a podpořených dílčích projektech ←

mnoho aktualit, zajímavostí a dalších informací.... ←

náš profil na Facebooku

Celokrajské projekty: eBezpečnost, Bezpečí pro seniory, Informovaný senior, Klidné příhraničí, Zdravý Plzeňský kraj.

profil „velblouda E-mila na Facebooku

Podpořené projekty: jedním z hlavních cílů projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj je podpora dílčích bezpečnostních projektů, které vycházejí z místních potřeb a současně přesahují místní možnosti, 2010 – 4 projekty („Sprayerem legálně“, „Na kole občanům blíže“, „Bezpečná Železná Ruda“ a „Stříbro - vybudování městského kamerového dohledového systému“), 2011 - 11 dílčích bezpečnostních projektů zapojených měst a obcí a přístroj RealTime umožňující kvantifikaci množství informace DNA v zajištěném vzorku, který byl formou věcného daru předán do užívání Krajskému ředitelství policie Plzeňského kraje, 2012 – 21 dílčích bezpečnostních projektů (v různé fázi realizace), využití většiny z finančních prostředků přidělených na projekt (doposud téměř 20,5 milionu a další 3,5 milionu na projekty KŘPP),

dotační titul Projekt plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality pro rok 2013 zpočátku poskytovány dotace ad hoc i projekty v rámci prevence kriminality pro rok 2013 pouze jedna vlna, celková částka 3.000.000,- Kč finanční dar pro KŘPP? o výběru konkrétního dílčího bezpečnostního projektu rozhodují na doporučení Bezpečnostní komise Rady Plzeňského kraje kolektivní orgány Plzeňského kraje,

Děkuji za Vaši pozornost. Mgr. Zdeněk Weber koordinátor projektu Plzeňský kraj - bezpečný kraj Děkuji za Vaši pozornost.