Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Advertisements

2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Podniková ekonomika Ing. et Bc. Sylva Talpová KPH ESF MU Brno
Demografická prognóza předpoklady – postupy – výběr profesí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Analýza konkurenčního prostředí
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovace a regionální rozvoj
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Analýza trhu biopotravin
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Společenská odpovědnost ve školství
Marketingový plán společnosti
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Inovační potenciál České republiky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Marketingový plán společnosti
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Makroekonomie E 7 - otázky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Tisková konference ČMKOS
SWOT ANALÝZA Ilina Gajdardjiska.
Inovační aktivity v Bělorusku
Transkript prezentace:

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza zahraničního obchodu – papírenský průmysl Autor práce: Illia Minakov Vedoucí: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D. Oponent: Ing. Milena Zimmermannová

Motivace a důvody k řešení daného problému • Vlastní zájem o dané téma • Prohloubení dosavadních znalostí • Aktuálnost vybrané problematiky • Prozkoumání prostředí zahraničního obchodu

Cíl práce Cílem práce je provést analýzu zahraničního obchodu papírenského průmyslu České republiky a Ukrajiny.

Stanovení hypotéz H1: Papírenský průmysl má v posledních letech vzrůstající tendenci, do budoucna je možné očekávat další růst tohoto odvětví. H2: Zahraniční obchod a papírenský průmysl na Ukrajině je negativně ovlivněn politickým vývojem -hlavně probíhajícím válečným konfliktem.

Použité metody Základní metodou bude komparativní metoda STEP analýza SWOT analýza

Česka Republika X Ukrajina Výsledky analýzy STEP Česka Republika X Ukrajina S Sociálně-kulturní faktory Nezaměstnanost: 6,1% X 9,7% T Technologické faktory Řadí mezi země kde hlavním faktorem je schopnost inovovat X Technologické faktory nejsou dostatečně odpovídající E Ekonomické faktory HDP, růst/pokles (%) +1,3 X -6,8 Inflace 0,4% X 25% P Politicko-právní faktory Strategie Europa 2020 X Prochází vývojem politických a právních změn

Papírensky průmysl Deskripce papírenského průmyslu v ČR a Ukrajině Roční produkce papíru a lepenek Výroba papíru v budoucnosti

SWOT analýza Silné stránky vhodná geografická poloha liberalizace trhu dobré podmínky pro zahraniční investice probíhající privatizace státních podniků dobrá podpora zahraničního obchodu ze strany institucí rozvoj obchodních vztahů s EU zkušenosti s exportem a tradičního ní exportní oblasti existence tradičních exportních a průmyslových odvětví Slabé stránky Stále nedostačující infrastruktura Nízká infrastruktura Problematická privatizace Neprovedená privatizace Nízký význam malého a středního podnikání Nedostatečné propojení s nadnárodními podniky Přímé zahraniční investice nejsou v plné míře využívány Malé zahraniční investic Absence malého a středního podnikání

SWOT analýza Příležitostí Nové systémy řízení výroby Zvyšování technologického rozvoje a inovací Nové a efektivnější metody získávání zdrojů Spolupráce a obchodní vztahy na vnitřním trhu EU Nové možnosti podpory prodeje produktů a služeb firem Rozvoj informačních a komunikačních technologií Legislativní podpora investic a malého a středního podnikání Zvyšování zájmu na vědě a výzkumu ze strany nadnárodních firem. Hrozby Nízké finanční prostředky do podpory vědy a výzkumu Nízké inovační aktivity Rostoucí konkurence na světových trzích Hrozba změn v makroekonomických ukazatelích Malá provázanost VŠ a škol v oblasti spolupráce s firemní praxí Pomalá přeměna tradičních průmyslových odvětví velká konkurence na trhu v rámci EU

Závěr a návrhy opatření Doporučení a opatřeni pro ČR a Ukrajinu ze SWOT analýzy Hypotézy byly potvrzeny cíl byl splněn

otázky vedoucí práce a oponenta Vedoucí práce: 1. Na příkladu papírenského průmyslu v obou zemích vyhodnoťte společné atributy, které mají odraz v makroekonomickém vývoji těchto zemí. 2. Naznačte predikci zahraničního obchodu v papírenském průmyslu na Ukrajině v případě, že nebude ovlivňována válečnými konflikty Oponent: 3. Uveďte volbu strategie vyplývající z metody SWOT analýzy 4. Predikujte závěry papírenského průmyslu pro Ukrajinu v dalších letech.

Děkuji za pozornost.