ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z brambor.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Moučníky z bramborového těsta
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Romština a komunikace I.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Guláše z jatečného masa
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava pokrmů z vepřového masa
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, 403 31 Tel.:472731819, 472731253 Tel.řed./fax:472731480, e-mail:skola@zsmojzir.cz VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/21.3095

Číslo klíčové aktivity: III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 1) Autor: Mgr. Veronika Kolompárová B3 VY_32_INOVACE_08 2) Vytvořeno: 27. srpen 2012 3) Ročník: 7., 8. a 9. 4) Vzdělávací oblast:multikulturní výchova – volitelný předmět Svět Romů 5) Anotace: Prostřednictvím tohoto VM se žáci dozví informace, jak se připravují vybraná tradiční jídla a sami si jejich přípravu mohou vyzkoušet. U dvou receptů jsou uvedeny internetové odkazy stránek, kde najdete i video ukázku z přípravy pokrmu.

„Holubky“ Na přípravu holubek si připrav: velké zelné listy, 200 g mletého vepřového nebo kuřecího masa, 2 větší naběračky dušené rýže, olej, cibule, česnek, sůl, pepř, hladká mouka. Samotná příprava: 1. Zelí na půl uvaříme, necháme vychladnout. 2. Náplň: do mletého masa přidáme rýži uvařenou na půl, pepř, cibuli, česnek a směs promícháme. 3. Nařežeme zelí, dáme dovnitř směs s mletým masem, zabalíme, dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, osolíme a necháme vařit. Někdo dává holubki do trouby, ale lze je vařit i ve vodě. Doba vaření cca 30 – 60 minut Holubky se můžou konzumovat s chlebem či bramborami. http://www.youtube.com/watch?v=sb1HMBfp-hI

„Pišot“ Na přípravu pišotu si připrav: 4 vetší brambory, 1 žloutek, ½ kg hrubé mouky, máslo nebo olej, sůl a pepř. Samotná příprava: 1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. 2. Těsto: Oloupeme, nastrouháme, okořeníme solí a pepřem, přidáme žloutek a mouku. Vše důkladně promícháme. 3. Připravené těsto vyválíme jako na nudle a nakrájíme na čtverce. 4. Čtverečky naplníme náplní dle chuti. Např. tvarohem, povidly, bramborami či kyselím zelím. 5. Těsto přehneme tak, aby vznikly trojúhelníčky, které na stranách důkladně slepíme 6. Připravené pišoty vhodíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrh. Během vaření hlídáme, aby se nepřilepily ke dnu hrnce. Hotové pišoty konzumujeme přelité rozpuštěným máslem http://www.youtube.com/watch?v=fcESaHTjQaM

„Mačanka z masa“ (romská polévka) Na přípravu mačanky si připrav: 1/3 kg hovězího masa, 3 čerstvé nebo hrst sušených hub, cibuli, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sladké papriky, lžíci hladké mouky, sůl, pepř, ocet, tuk. Samotná příprava: 1. Očištěné maso dejte vařit spolu s houbami. Po změknutí ho vyndejte, pokrájejte a vložte zpět do vývaru. 2. Přidejte česnek, dochuťte solí a pepřem a nechte chvíli vařit. 3. Připravte si hrníček s vodou, v ní rozmíchejte mouku a za stálého míchání zahustěte vývar. Nechte povařit 5 minut. Přidejte ocet. 4. Na pánvi osmahněte do zlatova cibuli, přidejte sladkou papriku. Mačanku konzumujte posypanou cibulkou s paprikou. Dobrou chuť!