CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hans Christian Andersen
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Příběh o mravenečkovi.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.03 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
POHÁDKY 2 – EVROPŠTÍ AUTOŘI
Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/
Tato pps je určena pamětníkům, kteří si ještě pamatují, ale i těm, kteří si už nepamatují. Stejně tak i dalším, kteří si sice ještě pamatují, ale.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Popelka Česko- Slovenský projekt 9. B ZŠ A MŠ SNP6 ÚSTÍ NAD LABEM.
Ve městě Padova žil siňor Babtista, který měl dvě dcery. Siňor Babtista Bianka Kateřina.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
ICT ČJ 5.ročník Význam slov VI.
Sčítálek.
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
Spisovatelé dětské literatury
Anotace: přímá řeč – rozšiřující učivo, oslovení Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:28.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Prostředky oživující vypravování
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_28.
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDBA VOKÁLNÍ, INSTRUMENTÁLNÍ, VOKÁLNĚ.
Hans Christian Andersen VY_32_INOVACE_XVI-B-04. Hans Christian Andersen Dánský spisovatel Narodil se v roce 1805, zemřel v roce 1875.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_7_ŘEČ PŘÍMÁ, NEPŘÍMÁ, POLOPŘÍMÁ Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_36_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU (ŘEŠENÍ)
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDEBNÍ NÁSTROJE (KŘÍŽOVKA) Název:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_1157_H. CH. ANDERSEN Téma: ŽIVOT, DÍLO,
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Novalis. Název školy:Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám" Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY_32_INOVACE_CJ_55.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Prostředky oživující vypravování
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Volba budoucího povolání
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Příběh o mravenečkovi.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Jazyk a jazyková komunikace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Šípková Růženka Trochu jinak.
VY_32_INOVACE_11_Český jazyk pro 7. ročník_Příslovce-pravopis
Transkript prezentace:

CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ) Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_24_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY Název: CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0929 CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ) Dostupné na portálu http://dumy.cz/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Materiál je určen k vytištění a samostatné práci. Anotace: Materiál je určen pro žáky 4. a 5. třídy. Zaměřuje se na oblast Jazyk a jazyková komunikace. Materiál rozvíjí čtenářskou gramotnost a zaměřuje se zejména na porozumění psanému textu a schopnost doplnit do textu vhodná slova. Materiál obsahuje přepracovaný text pohádky H. CH. Andersena – Císařovy nové šaty. Úkolem dětí je do textu doplnit vhodná slova, přičemž slova musí do věty zapadat jak svým smyslem, tak také předem daným počtem písmem a určeným počátečním písmenem. Materiál je určen k vytištění a samostatné práci. Materiál obsahuje správné řešení v samostatné prezentaci. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

ZKONTROLUJ SI SVÉ ŘEŠENÍ Císařovy nové šaty ZKONTROLUJ SI SVÉ ŘEŠENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

V tom velkém městě, kde císař žil, byla samá zábava, každý den se tam hrnuly návštěvy, a jednoho dne tam přišli dva PODVODNÍCI. P _ _ _ _ _ _ _ _ _. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Vydávali se za tkalce a tvrdili, že dovedou nejnádhernější látku, jakou kdy svět viděl. UTKAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Látka nejenže měla být kromobyčejně krásná, ale také měla mít tu podivuhodnou , že ji nikdo, kdo je hloupý nebo se nehodí pro výkon své profese, neuvidí. V _ _ _ _ _ _ _ _ VLASTNOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

ZATOUŽIL Císař po šatech okamžitě Chtěl je, aby zjistil, kdo z jeho poddaných látku neuvidí. Z _ _ _ _ _ _ _. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Podvodníci se tak postavili ke stavu a tvářili se, že Podvodníci se tak postavili ke stavu a tvářili se, že , ale ve skutečnosti nedělali vůbec nic, jelikož ve stavu nic nebylo. P _ _ _ _ _ _. PRACUJÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Když podvodníci šaty došili, byl císař velmi Když podvodníci šaty došili, byl císař velmi . To co se stalo, totiž vůbec nečekal. Žádné šaty z nádherné látky neviděl. P _ _ _ _ _ _ _ _. PŘEKVAPEN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

P _ _ _ _ _ _ PŘIZNAT Císař si nechtěl , že by snad mohl být hloupý nebo že by se nehodil pro své povolání. Proto předstíral, že je vidí. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Další den se císař nechal do svých šatů od tkalců . O _ _ _ _ _ _ _ _ OBLÉKNOUT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Všichni občané , že šaty vidí a chválili, jak císařovi sluší. DĚLALI D _ _ _ _ _ Všichni občané , že šaty vidí a chválili, jak císařovi sluší. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Jen jedno dítě nepředstíralo a volalo: „Vždyť na sobě nic nemá! Je úplně !“ N _ _ _ NAHÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková

Zdroje: ANDERSEN, Hans Christian. Pohádky Hanse Christiana Andersena . 1. vyd. Praha : BRIO s.r.o., 1995. 320 s. ISBN 80-85815-34-6. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Makovičková