Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a práce s informacemi ČÍSLO A NÁZEV KLÍČOVÉ AKTIVITY I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnost AUTOR Pavlína Bulušková PŘEDMĚT Český jazyk TÉMATICKÝ OKRUH Křesťanská výchova 2 NÁZEV DUM Daniel ve lví jámě ROČNÍK 3. ČÍSLO MATERIÁLU VY_12_INOVACE_04_34_ČJ_Daniel ve lví jámě DATUM TVORBY ANOTACE Tento materiál slouží k procvičování pravopisu. Je zařazován do oblasti Křesťanská výchova 2.

2 Přečti si příběh V době, kdy byl Izrael v zajetí Persie, měl tamější král v oblibě Daniela, izraelského proroka. Žárlili na něj ostatní vládcové a rádci krále, a proto se rozhodli, že se ho zbaví. Namluvili králi, ať vydá rozkaz, že se nikdo nesmí klanět nikomu jinému, než samotnému králi, jinak jej stihne trest vhození do lví jámy. Poté, co byl tento rozkaz vydán, sledovali vládcové a rádci Daniela, jestli rozkaz splní, či ne. Daniel však miloval Hospodina, a proto se mu klaněl každý den třikrát, nehledě na hloupý rozkaz, který vydal král. Pověděli to králi, ten však z toho byl velice nešťastný, protože měl Daniela velmi rád. S úzkostí v srdci nechal Daniela hodit do lví jámy, ale celou noc nespal.

3 Oprav chyby ve větách V době, kdy bil Izrael v zajetí Persie, měl tamější král v oblybě Daniela. Daniel však myloval Hospodina, a proto se mu klaněl každí den třikrát. S ůzkostí v srdci nechal Daniela hodyt do lví jámy.

4 Doplň vhodná slova do vět
Namluvili králi, ať vydá rozkaz, že se nikdo nesmí …….. nikomu jinému, než samotnému králi. Pověděli to králi, ten však z toho byl velice ………, protože měl Daniela velmi rád. S úzkostí v srdci nechal Daniela hodit do lví jámy, ale celou ……. nespal.

5 Jak příběh dopadl? Král nemohl dospat, proto brzy ráno vyběhl ke lví jámě a volal: „Danieli, zachránil tě tvůj Bůh?“ Daniel mu odpověděl: „Ano, zachránil! Můj Bůh poslal anděla, který držel lvům tlamy, takže mi nemohli ublížit.“ Král byl velice šťasten a nechal vyhlásit, že se celý národ nemá klanět jemu, ale Hospodinu, který zachránil Daniela od smrti.

6 Použité zdroje Volně převyprávěný text z Bible (Daniel 6. kapitola)


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."

Podobné prezentace


Reklamy Google