Česká republika – České Budějovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytvořila Beata Duchková
Advertisements

Znojmo
Fototest – Tschechische Republik. Brno – hrad Špilberk.
hlavní město České republiky
Procházka městem Brnem
Náměstí v Českých Budějovicích
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Naše město České Budějovice jsou krajské město. Byly založeny Přemyslem Otakarem II. roku Mají více jak obyvatel. Město řídí primátor. Městem.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Praha Andy Poláková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3418 NázevMěsta ČR Téma hodinyMěsta ČR PředmětVlastivěda Ročník/y/4.A.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
ZVÍŘATA V LESE – SRNEC OBECNÝ VY_32_INOVACE_09_SRNEC_OBECNÝ Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách VY_32_ INOVACE_52_Nerosty-sůl.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Mgr. Veronika Sluková Název: VY_32_INOVACE_33_Jihočeský kraj_Sluková Téma: Jihočeský kraj Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Převod skutečných velikostí do měřítka. Měřítka map a plánů- převod skutečných velikostí do měřítka Autor: Mgr. Ludmila Pecháčková VY_32_INOVACE_50_Meritka_map_a_planu_2.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách. VY_32_INOVACE_60_První_světová_válka.
Autor: Mgr. Věra Martincová
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_60_Práce s grafem
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Dějiny ČR Josef II. - osvícenÝ panovník
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Česká republika - Plzeň
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Dějiny ČR – románský sloh
Dějiny ČR Vynálezy mění svět
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Česká republika - Brněnské pověsti
Česká republika – Jihočeský kraj
JIHOČESKÝ KRAJ.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Česká republika - Kutná Hora
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Česká republika - Pardubice
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Zvířata v lese – draví ptáci VY_32_INOVACE_15_draví_ptáci
Zvířata v Lese – užovka hladká autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Zvířata v lese - slepýš křehký autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Zvířata v lese – sovy VY_32_INOVACE_16_sovy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Autor: Mgr. Iveta Váňová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_49_Povrch krychle a kvádru
Pravoúhlá soustava souřadnic
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Transkript prezentace:

Česká republika – České Budějovice Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_22_České_Budějovice

České Budějovice

Bašta Otakarka – zbytek bývalých hradeb České Budějovice Leží na soutoku Vltavy a Malše. Založeny králem Přemyslem Otakarem II. Soutok řek Malše a Vltavy Bašta Otakarka – zbytek bývalých hradeb

Památky v Českých Budějovicích Katedrála sv. Mikuláše Černá věž z 16. stol. – vysoká 72m Náměstí Přemysla Otakara II. Samsonova kašna Barokní radnice

Další významné stavby v Českých Budějovicích Jihočeské muzeum Jihočeské divadlo Kostel Svaté rodiny Bývalý dominikánský klášter Budějovické vlakové nádraží

Průmysl Českých Budějovic Budějovický Budvar: výroba piva Koh-i-noor Hardtmuth: výroba školních a kancelářských potřeb

Novodobá tvář Českých Budějovic Hotel Gomel Obchodní centrum Budova Českého rozhlasu Dlouhý most Virtuální procházka po Českých Budějovicích na http://www.virtualtravel.cz/ceske-budejovice.html

zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Coat_of_arms_of_%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice_-_centrum_letecky.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice_(CZE)_-_location_map.svg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice,_n%C3%A1dra%C5%BE%C3%AD.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:Soutok.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice_-_Biskupsk%C3%A1_zahrada_-_Otakarka.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice,_Dlouh%C3%BD_most.JPG http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice_-_Museo_de_Bohemia_del_Sur.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice,_Z%C3%A1tkovo_n%C3%A1b%C5%99e%C5%BE%C3%AD,_Jiho%C4%8Desk%C3%A9_divadlo.JPG http://wikimediafoundation.org/wiki/File:Samsonova_ka%C5%A1na_a_%C4%8Cern%C3%A1_v%C4%9B%C5%BE,_%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice_(Budweis).jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice,_n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD,_radnice_a_autobus.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice,_Kostel_svat%C3%A9ho_Mikul%C3%A1%C5%A1e.JPG http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice,_Pra%C5%BEsk%C3%A1_t%C5%99%C3%ADda,_hotel_Gomel.JPG http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice,_Lannova_t%C5%99%C3%ADda,_modern%C3%AD_obchodn%C3%AD_d%C5%AFm.JPG http://wikimediafoundation.org/wiki/File:Budova_%C4%8Cesk%C3%A9ho_rozhlasu_v_%C4%8CBu.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Koh-i-noor_Hardtmuth_pencils.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Budvar_UK.JPG http://wikimediafoundation.org/wiki/File:Cerna_vez.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice_-_n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD_a_ka%C5%A1na_z_radnice.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:2006-04-02_Budweis_013.JPG?uselang=cs http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Budweis_Church_065.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Koh-i-noor_1.1.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Budweis_016.JPG

Vytvořeno jako DUM do předmětu vlastivěda na ZŠ Mladá Boleslav 17. listopadu 1325 pro čtvrtý a pátý ročník základní školy. Materiál slouží jako doplněk učiva o městech v rámci tématu Česká republika. Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru nebo na monitorech žáků. Materiál byl vytvořen a pilotován v 1. pololetí školního roku 2011/2012.