ALTERNATIVY PRO FRÝDLANTSKO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CESTOVNÍ RUCH V CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍCH Rešerše odborné literatury
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Alternativy pro Frýdlantsko Jizersko-ještědský horský spolek, občanské sdružení.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Dopady CR na rezidenty, případová studie Lipno nad Vltavou Pavlína Kubů 1.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MARKETINGOVÝ MIX.
Regionální konference v MSK
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Destinační management TO Těšínské Slezsko
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Obhajoba od 10 do 15 h U44 č. 215 Každý projekt = 10 min prezentace + 10 min. diskuse Projekty MARSL.
Koncept projektu Packaging Live Packaging Live je doprovodný program v rámci MSV Po úspěchu Packaging Live na EMBAX /SALIMA 2010, 2012, 2014 a.
Nová Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR květen zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
Aš – jak dál... skupina č.3. Aš – co se nám okamžitě vybaví  nejzápadnější město ČR  město z křížovek  pohraniční město kdysi obehnané drátem  blízko.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Regionální politika ČR
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Lidé, procesy, partnerství
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Kategorizace organizací destinačního managementu
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

ALTERNATIVY PRO FRÝDLANTSKO Shrnutí dosavadních diskusí 28.5.2008, Raspenava

 SHODA  Frýdlantsko má co nabídnout, ale chybí komunikace, společná propagace území, management cestovního ruchu podnikatelé a zaměstnanci pro rozšíření nabídky služeb s dostatečnou (vysokou, konkurenceschopnou) úrovní část infrastruktury (vyšší kategorie) produkty, programy pro návštěvníky nabídka pro zimní sezónu

 NESHODA  Rozporné potřeby Celé Frýdlantsko oblast hor Zachovat klid, Frýdlantsko jako oblast „pro fajnšmekry“ Potřeba přilákat více návštěvníků (vyšší příjmy) Celé Frýdlantsko oblast hor Chybí vize rozvoje cestovního ruchu pro celé Frýdlantsko Vznikají dílčí projekty pro menší oblasti, bez hodnocení dopadů pro celé území Očekávání obavy Srozumitelný, konkrétní záměr je propagován a prezentován, vzbuzuje radostná očekávání příjmů aniž by byl podložen analýzami budoucích výnosů a přínosů pro obce, podnikatele, zaměstnance. Obavy z poškození přírody jsou reálnější, ale staví do obtížné pozice toho, kdo na ně upozorňuje (nedůvěra v objektivitu studií, soustředění na chyby).

? OTAZNÍKY ? Polský areál – Swieradów Zdrój, Stog Izerski Jak se zvýší zájem o oblast Smrku a Frýdlantska? Jaké budou požadavky na infrastrukturu na české straně? Zimní sezóna Jaká bude její cena a kdo ponese náklady?

MOŽNÁ ŘEŠENÍ Využít zahájenou diskusi, pokračovat v ní (další komunikace o cílích, potřebách a zájmech, stanovení priorit) Vznik meziresortní skupiny (podnikatelé, obce, NNO, státní správa) – východisko, zdroj podnětů, referenční rámec pro destinační management Propojovat existující programy, poskytovatele služeb, společně propagovat Frýdlantsko a jeho nabídku pro cestovní ruch Vytvořit řídící strukturu – destinační management