VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
Domácí ošetřovatelská péče
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVb Anotace: Seznámit žáky se základy zdravého životního.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Domácí péče Home care.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdraví PředmětZdravověda Tematický.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání pro zdraví PředmětZdravověda Tematický.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastOšetřovatelství a klinické obory PředmětTeorie Ošetřovatelství.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání pro zdravý PředmětZdravověda Tematický.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Sociálně terapeutické dílny
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
OD KATALOGU K MAPĚ PODPORY
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON Číslo projektu CZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdravý Předmět Zdravověda Tematický okruh Stáří Název materiálu Zdravotní a sociální zařízení pro seniory a chronicky nemocné Číslo materiálu VY_32_INOVACE_4C_ZDR_15(20) Autor Andrea Ječmenová Datum tvorby 01.09.2012 Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.

Anotace Prezentace Microsoft PowerPoint přibližuje současný postup ošetřování a přístup k seniorům. Prezentace je určena jako podpůrný materiál k výkladu učitele, lze použít i k opakování učiva. Cílem prezentace je studentům vštípit moderní pojetí péče o seniory.

Zdravotní a sociální zařízení pro seniory a chronicky nemocné Andrea Ječmenová 2012

Zdravotní péče Nemocnice ambulantní péče lůžková péče – akutní lůžková péče – následná lůžková péče – speciální Hospice poskytují péči nevyléčitelně nemocným s onkologickými nemocemi existuje forma péče i v domácím prostředí => důstojné dožité v kruhu rodiny

Geriatrická denní centra Ambulantní a terénní služba   Geriatrická denní centra Ambulantní a terénní služba odborná zdravotní péče poskytována v domácím prostředí seniora poskytovatelem této formy péče jsou agentury domácí péče => hradí zdravotní pojišťovna, indikuje praktický lékař denní a někdy i noční pobyt seniora poskytují léčebnou a oš. péči, fyzioterapii a ergoterapii, psychickou aktivizaci

Sociální péče Domovy pro seniory Domovy se zvláštním režimem celoroční pobytová služba => nahrazuje domov poskytují trvalou komplexní péči celoroční poskytovaná služba => specializovaná na duševní poruchy, závislosti na návykových látkách, mentální postižení =>větší počet personálu

Domovy s pečovatelskou službou forma péče o relativně zdravé seniory => nepotřebují stálou pomoc ošetřující osoby => pouze dopomoc při některých úkonech => na základě smlouvy Úkony - pomoc při hygienické péči - rehabilitace - úklid, pomoc v domácnosti - nákupy, zařizování úředních věcí - péče o prádlo - pedikúra - zajištění obědu Tato služba je poskytována i v běžném domácím prostředí.

Domovinky centra denních služeb určená pro denní pobyt seniorů s omezenými fyzickými nebo psychickými schopnostmi, kteří potřebují denní péči zařízení pomáhá nejen klientům centra, ale i rodinným příslušníkům je možnost seniora ubytovat i na přechodnou dobu celodenně

Denní stacionáře ambulantní služba pro seniory se sníženou soběstačností, kteří potřebují pomoc druhé osoby => poskytována všestranná péče Týdenní stacionáře stejný princip jako denní stacionáře zpravidla fungují od neděle večer do pátku odpoledne je především určen pro seniory s poruchami paměti, nedostatečnou soběstačností a sebepéčí

Pouze určité vybrané instituce, jsou i další zařízení poskytující sociální služby => Zákon o sociálních službách

Kontrolní otázky a cvičení Vyjmenujte a popište zařízení, která spadají do rezortu zdravotní péče? Vyjmenujte a popište zařízení, která spadají do oblasti sociální péče? V čem spatřujete výhody a nevýhody péče o seniora rodinnými příslušníky? Úkol : Co se vám vybaví, když se řekne slovo Charita? Jaký je účel a cíl této instituce? Pracujte s internetovými zdroji.

Použité zdroje Mgr. et Mgr.Jana Mlýnková Péče o staré občany Grada Publishing,a.s.,2011 ISBN 978-80-247-3872-7 Fotografie archiv autorky