Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Spolupráce, která přináší plody
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
v centrum celoživotního vzdělávání
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
nová on-line prezentace muzejních a galerijních sbírek Mgr. Jakub Hauser, Národní muzeum.
People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
za kvalitním vzděláváním
statutární náměstkyně hejtmana
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
pro památky v IROP Zhodnocení výzev Rostislav Mazal
Revitalizace a zatraktivnění pevnosti Dobrošov „Kulturní dědictví ze strukturálních fondů“ , Sázava.
Závěrečná konference projektu
CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Statutární město Ostrava
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Transkript prezentace:

Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd Národní kulturní památka s aspirací na zápis na seznam UNESCO Symbol Libereckého kraje Záměr projektu: citlivá rekonstrukce hotelové a restaurační části (pokoje, salónek, společné prostory) modernizace provozních částí objetu (kuchyň, vysílací prostory) zřízení expozice o historii Ještědu a informačního centra pro návštěvníky odhad nákladů: 100 mil. Kč

Prezentace kulturního a přírodního dědictví jako vzdělávací a vědeckovýzkumný potenciál Záměry projektu: 1) Vybudování archeoskanzenu spojeného s návštěvnickým centrem Libereckého kraje, které v regionu chybí - replika několik domů a výrobních zařízení z mladší doby kamenné (5. – 6. tis. př. n. l.) - možnost vyzkoušení si pravěkých výrobních technologií a způsobu života - doprovodné edukační programy

2) Modernizace expozic muzeí v Liberci, Turnově a České Lípě zaměření zejména na: rekonstrukce objektu augustiniánského kláštera, kde sídlí muzeum v České Lípě (fasáda, okna, vytápění) muzeum Turnov – vybudování expozice horolezectví, v ČR dosud není renovace výstavních prostor digitalizace sbírek s možností dálkového přístupu virtuální prohlídky, interaktivní prvky, nová média

3) Lektorské a edukační programy se zaměřením na kulturně historické a přírodní dědictví cílem projektu je oslovit nejen školní, ale i nejširší veřejnost, realizovat pravidelné výukové a přednáškové programy na atraktivní témata z kulturní minulosti lidstva. odhad nákladů všech aktivit: 300 mil. Kč

Obnova kulturních památek prostřednictvím tradičních řemeslných postupů v rámci Libereckého kraje Záměry projektu: seznámení s tradičními řemeslnými postupy a prezentaci těchto postupů, které se používají při obnově kulturních památek z hlediska požadavků státní památkové péče zapojení odborníků v oboru jako lektorů vzdělávání cílem projektu je zlepšení realizací obnov památek a užší propojení požadavků praxe a přípravy studentů Hlavní aktivity: - vzdělávání středoškolští studenti a pedagogové profesionální řemeslníci a vlastníci památek (celoživotní vzdělávání) forma – přednášky, workshopy, praxe při realizacích obnov památek odhad nákladů: 20 mil. Kč