Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)"— Transkript prezentace:

1 People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie) 2004 – 2005 Program CULTURE 2000 PhDr. Michal Stehlík Praha 2. 12. 2004

2 Projekty a myšlenky v ČR 2001 - 2004 Kulturní dědictví pro všechny Kulturní dědictví pro všechny Kultura on – line Kultura on – line Cultivate Cultivate Spolupráce s MK ČR 2004 Spolupráce s MK ČR 2004 Česká muzea Česká muzea –Programy digitalizace

3 People for Europe Spolupráce Spolupráce –Česká republika –Slovensko –Itálie Program Evropské Komise CULTURE 2000

4 Jednoduše řečeno… Jde o zpracování portrétů význačných osobností střední Evropy, které svým významem přesáhly tento prostor a promlouval y do vývoje celého kontinentu. K prezentaci bude sloužit virtuální prostor a jednotlivé osobnosti budou charakterizovány také za pomoci digitalizovaných artefaktů. Vytvoří se jak prostor pro nové formy muzejní prezentace, zapojení muzeí do procesu vzdělávání a využití nových technologií. Jde o zpracování portrétů význačných osobností střední Evropy, které svým významem přesáhly tento prostor a promlouval y do vývoje celého kontinentu. K prezentaci bude sloužit virtuální prostor a jednotlivé osobnosti budou charakterizovány také za pomoci digitalizovaných artefaktů. Vytvoří se jak prostor pro nové formy muzejní prezentace, zapojení muzeí do procesu vzdělávání a využití nových technologií.

5 Oblasti a osobnosti I. Duchovní prameny II. Reformátoři a idealisté III. Umění napříč staletími IV. Síla slova V. Tóny Evropy VI. Cestami vědy VII. Zrození národů VIII. Vládli a vedli IX. Okno do světa

6 Základní charakteristika mezinárodní spolupráce mezinárodní spolupráce využití programů EU využití programů EU zcela záměrně se zaměřujeme na mladší generaci a didaktičnost projektu zcela záměrně se zaměřujeme na mladší generaci a didaktičnost projektu souvislosti a vztahy souvislosti a vztahy digitalizace sbírkových předmětů digitalizace sbírkových předmětů

7 Harmonogram Finance a organizace (květen – září 2004) Finance a organizace (květen – září 2004) Workshop (Florencie, říjen 2004) Workshop (Florencie, říjen 2004) Příprava portrétů (září 2004 – leden 2005) Příprava portrétů (září 2004 – leden 2005) Digitalizace (prosinec 2004 – únor 2005) Digitalizace (prosinec 2004 – únor 2005) Příprava www (březen – duben 2005) Příprava www (březen – duben 2005) Spuštění portálu (květen 2005) Spuštění portálu (květen 2005)

8 Cíl! www.peopleforeurope.com www.peopleforeurope.com www.peopleforeurope.com (CD pro školy) Nová cesta pro muzea – tento projekt chápeme pouze jako první krok! Nová cesta pro muzea – tento projekt chápeme pouze jako první krok!


Stáhnout ppt "People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)"

Podobné prezentace


Reklamy Google