Výchozí stav DOZP Zašová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA.  Kdo je naše cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Jaké pokoje nabízíme  Jaké aktivity nabízíme.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Martin a Nikola. U.Estancia Diurna Dr. Alejandro Otero.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
1. WORKSHOP.
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Členská schůze MAS Nepomuk,
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Člověk a vývoj civilizace
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Základní informace o poskytovateli
Nízkoprahová denní centra
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Six sigma – zkrácená verze
Ošetřovatelský proces v primární péči
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Děti jsou naše budoucnost
Management v ošetřovatelství
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Ing. Stanislava Správková
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra
Model intenzivní podpory
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Výchozí stav DOZP Zašová

Klíčová slova Chovanci Lidé umisťováni Práce bez finanční odměny Řízené skupinové aktivity ve „třídách“ Erární oblečení Propustky Vrátnice Svolávání na jídlo zvoněním Rozvrh na koupání Ranní buzení

Záznam z návštěvy, pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentů v DOZP Zašová, 5. 5. 2011 „Přicházíme na oddělení, na chodbě stojí klient, opírá se rukou o zeď, je v klidu. Na sobě má pouze plínu, neudržel stolici a čeká na výkon hygienické péče. Okolo na chodbě se pohybují další klienti. Tělo dotčeného klienta není kryto oděvem, ani osuškou či županem.“

Záznam z návštěvy, pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentů v DOZP Zašová, 5. 5. 2011 „Po oddělení se pohybuje klient zcela nahý. Podle sdělení personálu se často svléká, neudrží na sobě oděv, trhá jej. Během oběda při společném stolování sedí klient u stolu od pasu nahoru obnažen. Klient je dle sdělení pracovníků medikován kvůli agresivitě k ostatním. Z prvotního pozorování je zřejmé, že klient není mentálně postižený, v jeho chování jsou rysy naznačující autistickou poruchu.“

Záznam z návštěvy, pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentů v DOZP Zašová, 5. 5. 2011 „Vidíme klienta na invalidním vozíku, sedí u stolu, kde poslouchá rádio. Přicházíme k němu blíže, zdravíme se navzájem, klient zřetelně odpovídá, verbálně je schopen komunikovat, rozumí. Všimneme si, že si klient sundává kalhoty, na vozíku má upevněného „bažanta“. Je zřejmé, že se chystá vykonat potřebu. Procházíme po oddělení dále, průběžně klienta míjíme a vidíme, že potřebu skutečně vykonává. Na chodbě se pohybují další klienti i pracovníci, kteří běžně procházejí kolem.“

Záznam z návštěvy, pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentů v DOZP Zašová, 5. 5. 2011 „Z dalšího pozorování chodu oddělení je patrné, že sociální práce s klienty v podstatě neprobíhá.“ „Je zajišťována pouze základní hygienická a ošetřovatelská péče.“ „Pokoje klientů jsou přes den uzamčené, klienti se pohybují pouze ve společných prostorách, kde tráví pravděpodobně celý den bez cílené a strukturované činnosti.“

Záznam z návštěvy, pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentů v DOZP Zašová, 5. 5. 2011 „Z pozorování a dalších činností, které jsme společně provedli je zřejmé, že služba je velmi dehumanizovaná, individualizovaná podpora a cílená práce nejspíš téměř neprobíhá…“

Návrh na personální podporu v DOZP Zašová (dílčí výstup z návštěvy, pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentů v DOZP ze dne 5. 5. 2011) nutnost manažersky posílit tým (jasná vize, konkrétní představa o cílech procesu, důraz na soustavné zvyšování kvality stávající služby) revidovat počet zdravotních sester, které de facto vykonávají práci pracovnic v sociálních službách posílení týmu o min. 2 sociální pracovníky, kteří by se věnovali zejména individuálnímu plánování a metodické podpoře směrem ke zvyšování kvality služby

Schválení transformačního plánu DOZP Zašová Cíl: Opustit celou stávající budovu DOZP Zašová Neplánovat pouze nové sociální služby, ale také to, jak chce a může člověk s postižením ŽÍT, BYDLET, PRACOVAT…

KONEC _____________________________________________ …vlastně ZAČÁTEK