Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra"— Transkript prezentace:

1

2 Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra

3 Úvod do problematiky poruch autistického spektra ( časová dotace 8 hod
Náplň semináře: Obecný úvod do problematiky PAS. Charakteristické projevy PAS. Komunikace a její deficity. Sociální interakce a její deficity. Představivost a její deficity. Nespecifické rysy a specifika v chování. Jednotlivé typy poruch autistického spektra.

4 Základní principy a specifika vzdělávání dětí s poruchami autistického spektra (časová dotace 8 nebo 16 hod.) Náplň workshopu: Obecný úvod do problematiky PAS. Obecná pravidla a principy při výchově. a vzdělávání dítěte s PAS. Základní principy strukturovaného učení. – individualizace, strukturalizace, vizualizace, motivace. Nespecifické faktory ovlivňující úspěšnost výuky a vzdělávaní žáků s PAS. Workshop – získání základní praktických dovedností pro výrobu strukturovaných úloh, denních režimů, procesuálních schémat apod.

5 Nácviky sociálních dovedností u dětí s Aspergerovým syndromem a vysoce funkčním autismem (časová dotace 8 nebo 16 hod.) Náplň workshopu: Specifičnost komunikace a sociálních dovedností u osob s AS/VFA. Význam komunikace a sociálních dovedností. Používané metody nácviku sociálních dovedností. Praktický workshop: nácvik řešení problémů, interakce s druhými lidmi, čtení sociálních klíčů, emoce a jejich zvládání, teploměr nálady.

6 Problémové chování u osob s poruchami autistického spektra (časová dotace 16 hod.)
Náplň semináře: Pojem problémové chování. Spouštěče a příčiny problémového chování. Ucelený terapeutický přístup problémového chování. Prevence problémového chování, krizové a terapeutické následky. Změna myšlení a změna problémového chování. Možnosti personálu v případě fyzické agrese, praktické nastavování krizových scénářů, scénářů terapeutických. Možnosti personálu v případě verbální agrese. Problémové chování? Verbální agrese? Fyzická agrese?

7 Rozvoj sociálních a komunikačních dovedností u dětí s dětským autismem a mentálním postižením (časová dotace 16 hod.) Náplň semináře: Deficity v diagnostické triádě. Nespecifické rysy výrazně ovlivňující příjem informací. Navázání vztahu s neverbálním dítětem. Preverbální dovednosti jako základ komunikace. Zásady komunikace s neverbálním dítětem. Nácvik hry, videoscénáře.

8 Kazuistické semináře (časová dotace 2 hod., 4 hod., 6 hod., 8 hod.)
Společná sezení, setkání, která jsou zaměřena především na sdílení vlastních odborných zkušeností v problematice poruch autistického spektra. Mohou mít různou formu: Sdílení dobré praxe a předávání zkušeností. b) Bálintovská skupina aneb hledání odpovědí na Vaše otázky. c) Konkrétní témata a jejich řešení v praxi.

9 Nabízené vzdělávací aktivity
(semináře, workshopy, konference) semináře č s akreditací MPSV nebo MŠMT Ceník – cena vždy domlouvána individuálně s organizací ( účastníků) + cestovné 1. Úvod do problematiky poruch autistického spektra (8 hod.) od ,- Kč + cestovné 2. Základní principy a specifika vzdělávání/práce s dětmi/osobami s poruchami autistického spektra (8 hod.) 3. Základní principy a specifika vzdělávání/práce s dětmi/osobami s poruchami autistického spektra s workshopem (16 hod.) od , - Kč + cestovné 4. Nácviky sociálních dovedností u dětí/osob s Aspergerovým syndromem nebo vysoce funkčním autismem (8 hod.) 5. Nácviky sociálních dovedností u dětí/osob s Aspergerovým syndromem nebo vysoce funkčním autismem s workshopem (16 h. ) od ,- Kč + cestovné 6. Problémové chování u osob s poruchami autistického spektra (16 hod.) od , - Kč + cestovné

10 Nabízené vzdělávací aktivity (semináře, workshopy, konference)
semináře č s akreditací MPSV nebo MŠMT Ceník – cena vždy domlouvána individuálně s organizací (pro max. počet – účastníků) 7. Rozvoj sociálních a komunikačních dovedností u dětí/osob s dětským autismem a mentálním postižením (16 hod.) od ,- Kč + cestovné 8. Kazuistické semináře (bez akreditace) 2 hod. 4 hod. 6 hod. 8 hod. 3.000,- Kč + cestovné 5.000,- Kč + cestovné 9.000,- Kč + cestovné 12.000,- Kč + cestovné 9. Konference, semináře, workshopy „na míru“ (bez akreditace) dle individuální domluvy

11 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST

12 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST A BUDU SE TĚŠIT NA DALŠÍ SETKÁNÍ. Mgr
DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST A BUDU SE TĚŠIT NA DALŠÍ SETKÁNÍ. Mgr. Jaromíra Staňková, DiS. tel.:


Stáhnout ppt "Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra"

Podobné prezentace


Reklamy Google