Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Advertisements

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Základní výkresová dokumentace
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O4.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O7.1K.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O6.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Potraviny a výživa - Zelenina
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Účetnictví – dlouhodobý majetek
Potraviny a výživa - Brambory
Ekonomika– národní hospodářství
Účetnictví – účetní doklady
Potraviny a výživa – Sýry
Gastronomická zařízení – druhy skladů
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Číslo v digitálním archivu školy
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Společenská výchova – verbální komunikace
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Potraviny a výživa – Med
Společenská výchova – V restauraci
Potraviny a výživa – umělá sladidla
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Potraviny a výživa – čaj
Společenská výchova – Pravidla chování v dopravních prostředcích
Gastronomická zařízení - HACCP
Třídění odpadů,recyklace
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Stroje a zařízení - spoje
Společenská výchova – Společenská významnost
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Společenská výchova – Kultůra cestování
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
INFORMATIKA – záznamová media
Společenská výchova – Podání ruky
Stroje a zařízení - spoje
Transkript prezentace:

Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1407.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Ochrana životního prostředí Vzdělávací okruh Odborná významnost Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s druhy odpadů v gastronomických zařízeních a jejich skladováním Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Obaly a odpady v gastronomii Datum 13.11.2012

Nakládání s obaly a odpady v gastronomických zařízeních

Prázdné obaly od potravin a surovin ukládáme - do k tomu určených skladů - na vyhrazená místa

Třídění vratných obalů Obaly třídíme - podle materiálu ze kterého jsou vyrobeny (papírové, plastové, skleněné, kovové, dřevěné) - podle dalšího použití (dají se recyklovat nebo jsou určené k opětovnému použití)

Vratné obaly

Nevratné obaly

Vratné kovové obaly

1. biologické – zbytky jídel, slupky od potravin, použité oleje Odpady v gastronomii 1. biologické – zbytky jídel, slupky od potravin, použité oleje 2. komunální – pevné – papírové, kovové, plastové, skleněné

- na určená místa - sklady Ukládání obalů - do speciálních obalů určených k třídění odpadu - na určená místa - sklady - musí být zabezpečeno, že nemohou kontaminovat jiné potraviny - do speciálních kontejnerů určených pro komunální odpad

Nádoba na odpad

Samostatná práce Napiš do sešitu, jaké druhy odpadů produkujeme ve školní kuchyňce a kam je ukládáme?

Použitá literatura Kolouch,Martin;Volfová,Anna;Stroje a zařízení v gastronomiinakladatelství Fortuna,2000;ISBN 80-7168-719-7 Obrázky: [cit. 2012-11-13]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 na WWW: http://office.microsoft.com/cs-cz/images