Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Advertisements

K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Kamarádství, přátelství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
BAREVNÝ ŠNEK VY_32_I NOVACE _09MD-2 Dagmar Matúšů ZŠ a MŠ Nedašov.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 37 AnotaceRegulátory.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Mechanické vlastnosti technických materiálů
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
VY_32_INOVACE_
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vlastnosti stavebních materiálů
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
Název projektu: Moderní škola
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
POTŘEBY DUM _13.
MEZILIDSKÉ VZTAHY Mgr. Michal Oblouk.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Stropy VY_32_INOVACE_02_021 Projekt.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Výkon, účinnost VY_32_INOVACE_11_218
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Vlastnosti technických materiálů-rozdělení
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Název projektu: Moderní škola
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
VY_32_INOVACE_11_ZDRAVÍ_ zdraví, nemoc, zdravá strava
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
vařečka - klaun VY_32_Inovace_03MD-2
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
WORD Tabulky - ohraničení
Globální problémy současného světa 3 – Populační vývoj, negramotnost
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název projektu: Moderní škola
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Velikonoční vajíčko VY_32_Inovace_06MD-2
FINANČNÍ GRAMOTNOST Osobní rozpočet
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
PRVOUKA ZIMNÍ SPORTY, BEZPEČNOST
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_19 Fyzika,
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_01 Čas
IKT Nebezpečí na internetu
UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK VY_32_Inovace_10MD-2
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_44_Člověk a společnost Téma: Význam lásky a přátelství Číslo projektu: CZ.1.07/1.4./00/21.1535

Anotace: Žáci se s pomocí prezentace seznámí s pojmy přátelství a láska. Během výuky si vysvětlíme důležitost těchto jevů v životě člověka. Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: Uvědomit si význam přátelství a lásky v životě člověka. Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: přátelství, láska Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žáci 2.stupně základní školy praktické Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání - lehké mentální postižení Typická věková skupina: 13-15 let Celková velikost: 736 kB Datum: 20.6.2013

PŘÁTELSTVÍ * přátelství je mezilidský vztah vyznačující se vzájemnou náklonností a porozuměním. * lidé v přátelském vztahu se vůči svým protějškům chovají ohleduplně a chtějí pro své přátele to nejlepší * důležitá je také vzájemná upřímnost, důvěra a schopnost empatie; přátelé se svým protějškům mohou svěřit se svými pocity a názory bez strachu, že by za ně byli odsuzováni * v přátelství je také běžná vzájemná pomoc a touha trávit se svým protějškem co nejvíce času

LÁSKA - důležitý osobní vztah dvou lidí * přátelství je téměř ve všech charakteristikách shodné s láskou * na rozdíl od lásky ale přátelé nejsou fyzicky (sexuálně) přitahováni svými protějšky a při krátkodobém odloučení netrpí pocity samoty a prázdnoty * forma přátelství, kdy člověk cítí ke svému protějšku hluboký obdiv, trvale na něj myslí a při odloučení trpí pocity prázdnoty, se nazývá platonická láska. Tento cit může být, stejně jako zamilovanost, pouze jednostranný. LÁSKA - důležitý osobní vztah dvou lidí

LÁSKA * „klasická“ láska: Silný citový vztah mezi dvěma osobami, který je založený na vzájemné znalosti a důvěře. Jedná se prakticky o velmi pevné přátelství, které je většinou provázené sexuálním stykem. * zamilovanost: emoční stav vyznačující se touhou a závislostí na předmětu touhy, kdy člověk v nepřítomnosti druhého tíží stesk, někdy i žárlivost. Ve stavu zamilovanosti jedinec zcela přehlíží chyby a nedostatky druhého. * platonická láska je láska bez sexuálních prvků, tedy silný citový vztah, ve kterém ani jeden z partnerů netouží po sexuálním styku. * mateřská (příbuzenská) láska: Láska bez sexuálního podtextu, vyznačující se pečováním o druhého a plnění jeho potřeb. * láska k idolu: velmi častá v pubertálním věku. Jedná se prakticky o zbožňování určité osoby, například příbuzného či idolu.

PŘÍTEL ? ? sdílí má trápení věří mi raduje se z mých úspěchů pomůže * doplň vlastnosti přítele

Samostatná práce Napiš na papír 3 vlastnosti, které by měl mít přítel… Dokážeš napsat rozdíl mezi slovy MÍT RÁD a MILOVAT ? Máš nejlepšího přítele-přítelkyni? Zkus doplnit : Život bez lásky je ……… Proč je přátelství v životě člověka důležité?

ZDROJE http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/be/Flower_heart.jpg/220px-Flower_heart.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flower_heart.jpg http://img2.mf.cz/895/045/3-038_1.jpg