Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Advertisements

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
„Podsklepený bytový dům 4 nadzemní podlaží cca 22 BJ “
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Racionalizace nákladových položek ve společnosti ČSAD JIHOTRANS
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Analýza trhu biopotravin
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Posouzení nákladů na pojištění společnosti AUTODOPRAVA GAIER s.r.o.
Marketingový plán společnosti
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Téma 11: Finanční plánování
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace skladových operací ve vybraném skladu
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Posouzení a návrh organizace dopravy ve vybraném městě (obci)
Marketingový plán společnosti
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Autor bakalářské práce: Jan Zeman 17374
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Optimalizace materiálových toků ve společnosti Družstevní závody Dražice - Strojírna s. r. o. Autor diplomové práce: Bc. Sabina Ráčková Vedoucí diplomové práce: doc. Ing. Petr Hrubý, CSc. Oponent diplomové práce: Ing. Pavol Meško, PhD.

Obsah Motivace k řešení daného problému Předmět práce Použité metody Charakteristika podniku SWOT analýza a její vyhodnocení Metoda TOPSIS a její výsledky Analýza ABC Procesní analýza Shrnutí a doporučení Doplňující otázky

Motivace k řešení daného problému Zájem o problematiku Snaha prohloubit dosavadní znalosti Možnost budoucího uplatnění

Předmět práce Analýza současného stavu materiálového toku ve firmě Družstevní závody Dražice – Strojírna s. r. o., návrhy opatření směřující k optimalizaci materiálového toku a jejich vyhodnocení.

Použité metody Analýza současného stavu DZD - přímé pozorování - rozhovory - interní dokumentace SWOT Analýza Metoda ABC Procesní analýza Metoda vícekriteriálního pozorování TOPSIS

Charakteristika podniku Jeden z největších výrobců ohřívačů vody v ČR Cílem společnosti je posílit vedoucí pozici na trhu v ČR a zařadit se mezi nejlepší evropské konkurenty. Ve své vizi společnost staví na tradici, pověsti a kvalitě vlastních produktů, které jsou ohleduplné i vůči životnímu prostředí.

SWOT analýza Tabulka č. 1: SWOT analýza Zdroj: vlastní

Matice IFE a EFE Tabulka č. 2: Matice IFE Tabulka č. 3: Matice EFE Zdroj: vlastní Zdroj: vlastní

Výsledná matice SWOT Tabulka č. 4: Matice SWOT Zdroj: vlastní

Návrhy rozpočtu variant 1. a 2. Tabulka č. 5: Varianta 1 Tabulka č. 6: Varianta 2 Zdroj: vlastní Zdroj: vlastní

Návrh rozpočtu varianty 3. Tabulka č. 7: Varianta 3 Zdroj: vlastní

Určení nejvhodnější varianty pomocí metody TOPSIS Pro zhodnocení nejvhodnější varianty byla stanovena tři kritéria hodnocení: 1. Cena – pořizovací náklady by měly být co nejnižší. 2. Manipulace a obsluha – manipulace by měla být snadná a složitost obsluhy jednoduchá, co nejméně náročná. 3. Životnost a odolnost – pro práci ve výrobních podnicích je předpoklad vyšší zátěže, proto musí být všechna zařízení velmi odolná.

Výsledky metody TOPSIS Tabulka č. 8: Výsledky variant Graf č. 1: Grafické vyjádření výsledných variant Zdroj: vlastní Zdroj: vlastní Z výsledků, které byly získané za využití metody vícekriteriálního rozhodování TOPSIS byla určena nejvhodnější varianta č. 1, jak je možno vidět v grafu. Důležitými kritérii jsou pro podnik vstupní cenové náklady, ale také odolnost zařízení a jednoduchost manipulace s ním.

Analýza ABC Skupina A: tvoří přibližně 80 % celkového nákupního obratu Graf č. 2: Výsledky analýzy ABC Zdroj: vlastní Skupina A: tvoří přibližně 80 % celkového nákupního obratu Skupina B: tvoří přibližně 15% celkového nákupního obratu Skupina C: tvoří přibližně 50 celkového nákupního obratu

Procesní analýza a její výsledky Na základě provedené analýzy, pozorování a rozhovorů vyplynulo, že velké nedostatky vznikaji ve svařovně, kam proudí veškeré nově započaté zakázky. Problémem je pravděpodobně svařovací stroj, který je starý a nevhodně nastavený. Pro tuto situaci se jeví jako nejvhodnější následující řešení: • odebírat plechy pouze od jednoho dodavatele, • vyhledat vhodného dodavatele plechů, nabízející kvalitnější materiál, • koupit nový víceúčelový stroj tak, aby pracoval ohledem na parametry materiálu

Shrnutí a doporučení Zhodnocení navržené varianty a její uvedení do praxe

Doplňující otázky vedoucího práce Uveďte a vysvětlete základní kroky optimalizačního procesu.

Doplňující otázky oponenta práce Na základe čoho ste stanovili váhy v tab. 10, str. 39 a tab. 11, str. 40? Na základe čoho ste stanovili váhy kritérií a hodnotenie v tab. 23, str. 61? Môžete povedať konkrétny návrh pre úpravu skladovania na základe ABC analýzy? Medzi Vaše návrhy patrí riadenie skladu za použitia čiarových kódov, dokážete finančne vyčísliť vplyv na úsporu nákladov na skladovanie, resp. úsporu zamestnancov?

Děkuji za pozornost