Test Čtvrtek, 2.3..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Polární pás.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Kateřina Vergu NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ČLOVĚK A JEHO SVĚT TEMA: LIDÉ A ČAS ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_BI_KOD_28_ABIOTICKE_FAKTORY_VLIV_PU.
Pouště a polopouště.
PROJEVY ŽIVOTA ŽIVOČICHŮ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Afrika – SAHARA, SAHEL.
Přírodověda 5. ročník Mgr. Dana Svobodová
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Ekosystém okolí lidských obydlí Volně žijící živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola,
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ PROJEVY ŽIVÝCH ORGANISMŮ Zpracovala : Mgr. Jana Richterová ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR 1 Přírodopis 6. třída.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_468.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Fotosyntéza je váš kamarád
Podnebné pásy – tropický pás
Základní škola Lednice Břeclavská 510
VY_32_INOVACE_07_PŘÍRODOVĚDA 5
Savci biomů světa 8. ročník.
Během kalendářního roku se vystřídají čtyři roční období.
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
VY_32_INOVACE_ Podnebí mírného pásma Autor
ZIMNÍ PŘÍRODA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Organismy v sadech a ovocných zahradách.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
Polární oblasti Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
VY_32_INOVACE_10_HK ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ
Rozmanitost podmínek života na Zemi
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH POLÍ
Ekosystém pole Savci Přírodověda 4. ročník
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Jméno autora výukového materiálu
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
SPOLEČNÉ ZNAKY živočichů (výklad)
Biomy.
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Různé podmínky života na Zemi
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Přírodní krajiny - test
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková CZ.1.07/1.4.00/
Termika VY_32_INOVACE_05-55 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
Ekosystém louka Živočichové
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES. TROPICKÝ DEŠTNÝ LES V rovníkových oblastech Země se rozkládají tropické deštné lesy (tropické pralesy, džungle). Kterými světadíly.
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 04_Přírodní oblasti světa – II.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
SAVCI VY_32_INOVACE_06-52 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
Vy_52_Inovace_39_Želvy Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann Bc. Petr Grossmann.
5. b Podnebí a vegetace Evropy.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Neživá příroda - vzduch
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_16_20 Savany
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim Téma: Podzim
Život v oceánech a mořích.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Získávání energie pro život
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 17_Polární pás
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Test Čtvrtek, 2.3.

Počasí/podnebí Co je počasí? Jak se nazývá věda zabývající se meteorologií? V jakém podnebném pásu leží ČR? Jak se projevuje podnebí v mírném pásu? Co je podnebí?

Počasí/podnebí Kdy v průběhu celého dne na území České republiky nedopadají sluneční paprsky? Ve kterém ročním období dopadá na území České republiky nejvíce slunečních paprsků? Co znamená °C, °F, K? Které druhy teploměrů znáte a k čemu se používají? Proč lidé chtějí znát předem, jaké bude počasí?

Počasí/podnebí Co ovlivňuje počasí? Napiš alespoň 4 možnosti. Jak moc je přesná předpověď počasí? Zcela přesné nehledě na aktualitu Cca do týdne Max. dnes 10 dní a více Co způsobuje změnu počasí? Co je počasí?

Počasí/podnebí Klesá teplota v tropickém pásu pod 0°C? Kde je obratník raka a kde kozoroha? Co je podnebí?

Přezimování Jakým způsobem se často chrání živočichové před krutým mrazem? Jak to, že někteří živočichové nepotřebují pít? Co chrání kaktusy před vyschnutím? Trny a květy Tlustý stonek a trny Tlustý stonek a vrstva vosku Trny a vrstva vosku Mají pro ochranu v zimě lední medvědi zásoby tuku a hustou srst?

přezimování Co se stane s vosou v zimě? Přezimuje liška zimním spánkem? Zakroužkuj ptáky, kteří odlétají na zimu do teplých krajin Vlaštovka, pěnkava, rehek, rorýs Je plch teplokrevné zvíře?

přezimování Umírají zelené části rostlin, když je pod 0°C? Spí medvěd zimním spánkem? Opadávají jehličnaté stromy pod bodem mrazu? Proč čápi odlétají do teplých krajin?

Dýchání, přijímání potravy Co je potřeba k průběhu fotosyntézy? Je motýl masožravec ano/ne Čím získává houba potravu? Čím dýchá žížala? Co jsou to vzdušnice a kdo jimi dýchá? Je pro rostliny kyslík pouze odpadní látka? Co potřebují všechny živé organismy k životu?

Dýchání, přijímání potravy Čím dýchají korýši? Popiš, jak souvisí dýchání rostliny s dýcháním živočichů. Dýchá hmyz vzdušnicemi? Co potřebují rostliny k dýchání Kyslík, plíce, uhlík