Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Autor výukového materiálu: Dagmar Mikulová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Číslo klíčové aktivity:III/2.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Základní výkresová dokumentace
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O4.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O7.1K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O6.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Technika obsluhy – Vinárny
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Potraviny a výživa - Zelenina
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Ekonomika– národní hospodářství
Potraviny a výživa - Brambory
Účetnictví – účetní doklady
Potraviny a výživa – Sýry
Gastronomická zařízení – druhy skladů
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Společenská výchova – verbální komunikace
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Potraviny a výživa – Med
Společenská výchova – V restauraci
Potraviny a výživa – umělá sladidla
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Potraviny a výživa – čaj
Společenská výchova – Pravidla chování v dopravních prostředcích
ODBORNÝ VÝCVIK – výcvik jezdce na kavaletech
Technika obsluhy – Společenská setkání
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Společenská výchova – Společenská významnost
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Společenská výchova – Kultůra cestování
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
Společenská výchova – Podání ruky
Stroje a zařízení - spoje
Transkript prezentace:

Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1415.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hrubé a čisté přípravny zeleniny, brambor, masa Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zařízením v hrubých a čistých přípravnách zeleniny, brambor a masa Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Škrabka na brambory, pracovní stoly, dřezy, stroje na zpracování masa, zeleniny, brambor Datum 25.3.2013

Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny Přípravny potravin Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny

Hrubá přípravna brambor a zeleniny Bývá umístěna v blízkosti příslušných skladů Slouží k čistění a škrábání brambor i zeleniny Je vybavena : Mycími dřezy Výlevkou Strojem na praní a škrábání brambor a kořenové zeleniny

Stroj na čistění zeleniny

Škrabka na brambory

Vnitřní část škrabky

Čistá přípravna brambor a zeleniny Slouží k úpravě brambor a zeleniny Krájení Strouhání Řezání Je vybavena: Pracovními stoly Dřezy Stroji a zařízeními určenými ke zpracování zeleniny

Čistá přípravna zeleniny

Hrubá příprava masa Hrubá přípravna masa slouží: k dělení částí masa Vykosťování Odblaňování Je vybavena: pracovními stoly s dřevěnou pracovní deskou Výlevkou Váhou Háky na zavěšení částí masa

Hrubá přípravna masa

hrubá přípravna masa

Čistá přípravna masa Slouží ke zpracování částí masa: Mletí Krájení Porcování Naklepávání Je vybavena: Pracovními nerezovými stoly Dřezy Stroji a zařízením na zpracování masa

Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN 80-7320-076-7 foto Mgr. Věra Tupá