Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ.1415.1K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hrubé a čisté přípravny zeleniny, brambor, masa Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, 15 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zařízením v hrubých a čistých přípravnách zeleniny, brambor a masa Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Škrabka na brambory, pracovní stoly, dřezy, stroje na zpracování masa, zeleniny, brambor Datum 25.3.2013
Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny Přípravny potravin Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny
Hrubá přípravna brambor a zeleniny Bývá umístěna v blízkosti příslušných skladů Slouží k čistění a škrábání brambor i zeleniny Je vybavena : Mycími dřezy Výlevkou Strojem na praní a škrábání brambor a kořenové zeleniny
Stroj na čistění zeleniny
Škrabka na brambory
Vnitřní část škrabky
Čistá přípravna brambor a zeleniny Slouží k úpravě brambor a zeleniny Krájení Strouhání Řezání Je vybavena: Pracovními stoly Dřezy Stroji a zařízeními určenými ke zpracování zeleniny
Čistá přípravna zeleniny
Hrubá příprava masa Hrubá přípravna masa slouží: k dělení částí masa Vykosťování Odblaňování Je vybavena: pracovními stoly s dřevěnou pracovní deskou Výlevkou Váhou Háky na zavěšení částí masa
Hrubá přípravna masa
hrubá přípravna masa
Čistá přípravna masa Slouží ke zpracování částí masa: Mletí Krájení Porcování Naklepávání Je vybavena: Pracovními nerezovými stoly Dřezy Stroji a zařízením na zpracování masa
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN 80-7320-076-7 foto Mgr. Věra Tupá