Projekt Pravděpodobnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
Advertisements

* V těchto krásných letních dnech, když tak sedíte v klidu u sklenky vína a díváte se na svůj skleník, tak přemýšlíte, co s tou letošní úrodou. Vždyť.
Letos jsem se k našemu krásnému rybníčku v pohodě ještě nedostal. Tak pro Petra, jak to bylo krásné před pár léty.
NÁVRAT. DO BUDOUCNOSTI NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI podle Bible.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_19 TÉMA: ČESKÝ JAZYK.
KURZ ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ V JAZYCE C Lekce č. 10: Tvorba vlastních funkcí Bc. Radek Libovický.
Počítačová síť,LAN,WAN,PAN
Seminář o stavebním spoření
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Time Management Lubomir Pelc ČIŽP – Brno
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Moje velikonoční prázdniny
Podívejte se na několik momentek a posuďte sami.
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
pravodaj Z Obce Troubky - Zdislavice Vážení spoluobčané,
ZÁJMENA KDO TATO JÁ NIC SE MŮJ NAŠE KTERÝ ŽÁDNÝ
Věděli jste, ....
Grafické řešení lineárních rovnic
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
should x be supposed to should x be supposed to
Kázání o půstu?.
STANOVENÍ OSOBNÍCH CÍLŮ A KROKY K JEJICH DOSAŽENÍ
Úzká brána a cesta k životu
Seminář 1. Předmět ekonomie
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Zlaté pravidlo.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
KYBERŠIKANA JE ŠPATNÁ VĚC!
Vyjmenovaná slova po M - homonyma
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17
VY_32_INOVACE_EV_8A_14M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_09
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Matematika pro stavební obory 19. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha
Mluvíme, sjednáváme po telefonu (mobilu…)
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_ČESKÝ JAZYK
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla
Vítejte u demíčka (již druhého v pořadí), které by Vás tentokrát mělo seznámit s formátem turnajů PB snookerové ligy. Další demo! To je záhul. Ještě, že.
Pravděpodobnost a statistika
ČTYŘI SVÍČKY.
U holiče.
Luna.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ KOLÍN V. , MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr
NÁVRAT.
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Vymyšlený příběh Běželová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ČTYŘI SVÍČKY.
Označeno za nejlepší roku
Naučil jsem se....
ČTYŘI SVÍČKY.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Živé Boží Slovo a šablony
Rady pro ženy.
V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde je.
Pozn.: Při komunikaci přes přichází odpověď obvykle do 2-3 dnů.
Každý den jsme trochu starší…
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
Transkript prezentace:

Projekt Pravděpodobnost 2013/2014 Gremlica, Klézl, Simon

Zadání: Rodič si na plese svého syna koupil los Zadání: Rodič si na plese svého syna koupil los. Z 3500 losů měl štěstí a našel v osudí 1 ze 33 slosovatelných lístků o hlavní tombolu. Druhá cena byl telefon, který do tomboly daroval onen rodič a tak ho určitě nechtěl vyhrát. Telefon byl tahán jako 12. cena v pořadí. Jaká je pravděpodobnost, že rodič vyhraje jeho telefon.

Řešení: 1. Jaká je pravděpodobnost, že vytáhnu z 3500 lístků jeden ze 33 slosovatelných o hlavní tombolu? P(A) = 33/3500 = 0,009 (0,9%)  

Řešení: 2. Jaká je pravděpodobnost, že lístek rodiče bude vylosován jako 12. v pořadí a tím vyhraje telefon? P(B) = 2/22 = 0,09 (9%) 3. Celková pravděpodobnost? P(A) x P(B) = 0,009 x 0,09 = 0,00081 ( 0,08% )

Fejeton Trapná chvíle   Asi každý zná situaci, kdy se ve společnosti cítil trapně. Často vlastní blbostí, ale to ještě není tak hrozné. Horší je, když jste ve společnosti za blba a ani za to nemůžete. Jedna taková situace se mi stala minulý týden. Můj syn měl maturitní ples. Požádal mě, jestli bych mu do tomboly nevěnoval nějakou cenu. Chvíli jsem přemýšlel a pak mě to napadlo. Měl jsme u T-mobilu hramady bodů, za které jsem pořídil telefon, v hodnotě 4000, asi za 300. Synovi jsem to samozřejmě neřekl a dělal jsem ,,granta’’, jakou pěknou cenu jsem jim dal. Přišel den plesu a vše probíhalo naprosto standartně. Občerstvení vynikající, program taky ušel. A pak jsem je uviděl. Ty známé krasavice, co prodávají tombolu. Blížily se k našemu stolu. Orosil mě pot. Už v tu chvíli jsem měl z té zpropadené tomboly špatný pocit. Ale nedalo se nic dělat. Nějaké lístky jsem si koupit musel, abych nevypadal blbě. Pomalu rozbaluji a jeden tam byl, ze kterého měli všichni radost , ale já teda ne. Byl to slosovatelný lístek o hlavní tombolu číslo 470. Bylo 23:30 a šlo se losovat. Moje číslo nepadalo a tak jsem byl nervoznější a nervoznější. ,,Další cenou, o kterou budeme losovat je mobilní telefon, kterou věnoval do tomboly pan Gremlica’’, řval do mikrofonu moderátor. V tu chvíli jsem byl na omdlení. Věděl jsem, že tu cenu vyhraju a bude to trapas. ,,Mobilní telefon vyhrává lístek číslo 470’’, vyřkl moderátor a bylo to… Chtěl jsem pro cenu jít nenápadně, ale ten idiot Tomáš ( můj syn 24let ) se začal radovat jak malej Jarda. A teď ty pohledy. Nešlo je přehlédnout. Pan Gremlica si jde pro cenu od pana Gremlicy, opravdu trapná chvíle. Tu cenu chtěl vyhrát celý sál, jenom já ne. Jestli nechcete dopadnout, jako já, dám vám radu. Buď do tomboly dejte cenu, ale pak si nekupujte žádné lístky a nebo nedávejte žadnou cenu a potom si kupte lístěčků kolik chcete.