Sakrální památky Olomouce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Advertisements

m i r o s l a v a t r i z u l j a k o v á malířka, restaurátorka narozena 1955 v Olomouci Absolventka SUPŠ v Uherském Hradišti, obor užité a propagační.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Církevní dějiny starověku a středověku
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Pražské kostely.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Olomouc.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Univerzita třetího věku na ZČU v Plzni v roce 2005/06.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Lektorát češtiny Slezská univerzita Katowice - Polsko.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Česko-německá studia na IMS FSV UK: Den otevřených dveří Tomáš Nigrin.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Akademický rok 2017/2018 Zápis ke studiu.
Duchovní doprovázení Zájmový kurz celoživotního vzdělávání v r. 2017/2018 Pod záštitou děkana CMTF UP v Olomouci prof. Ing. Mgr. et Mgr. Petera Tavela,
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
LEKTORÁT V JEKATĚRINBURGU
Konstantin a Metoděj ve výtvarném umění a literatuře
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Katedrála sv. Václava od krypty po věž
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
OLOMOUC – SLOUP SE SOUSOŠÍM NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE
Forum in Czech Republic
1 PhDr. Tomáš Jeřábek Gotika na Moravě.
Fakulta hospodárskej informatiky
Duchovní doprovázení Zájmový kurz celoživotního vzdělávání v r. 2018/2019 Pod záštitou děkana CMTF UP v Olomouci prof. Ing. Mgr. et Mgr. Petera Tavela,
Studijní obor Fyzioterapie
Virtuální Univerzita třetího věku v regionech
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Duchovní doprovázení Zájmový kurz celoživotního vzdělávání v r. 2018/2019 Pod záštitou děkana CMTF UP v Olomouci prof. Ing. Mgr. et Mgr. Petera Tavela,
Duchovní doprovázení Zájmový kurz celoživotního vzdělávání v r. 2018/2019 Pod záštitou děkana CMTF UP v Olomouci prof. Ing. Mgr. et Mgr. Petera Tavela,
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
PROJEKT PŘÍPRAVY A REALIZACE POLYFUNKČNÍHO DOMU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Duchovní doprovázení Zájmový kurz celoživotního vzdělávání v r. 2018/2019 Pod záštitou děkana CMTF UP v Olomouci prof. Ing. Mgr. et Mgr. Petera Tavela,
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Katedra historie Filozofická fakulta UP Olomouc
Transkript prezentace:

Sakrální památky Olomouce Zájmový kurz celoživotního vzdělávání v r. 2017/2018 Pod záštitou děkana CMTF UP v Olomouci prof. Ing. Mgr. et Mgr. Petera Tavela, Ph.D.

Garant kurzu PhDr. Jitka Jonová, Th.D. Obsah kurzu Přednášky/workshopy Na Univerzitě Palackého v Olomouci absolvovala obory: Katolická teologie (2005), Historie (2007) a Dějiny výtvarných umění (2013). V roce 2011 zakončila doktorské studium v oboru Praktická teologie se zaměřením na církevní dějiny a od r. 2008 vyučuje na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Věnuje se především českým a moravským církevním dějinám 19. a počátku 20. století, sakrálnímu umění a dějinám liturgie. Obsah kurzu Přednášky/workshopy Vybrané otázky z českých církevních dějin Dějiny olomoucké arcidiecéze v kontextu českých církevních dějin (události, vybrané osobnosti) Liturgické reálie Paramenta, preciosa, liturgický prostor, liturgické vybavení (historický vývoj) Základní ikonografie světců Základní ikonografie zaměřená na světce, kteří jsou v Olomouci zobrazování Sakrální památky v Olomouci Provedení vybranými olomouckými sakrálními památkami s výkladem zaměřeným na kontext památky v dějinách: katedrála sv. Václava, kostel sv. Mořice, kostel sv. Michala včetně ambitů, kaple sv. Jana Sarkandra, kostel sv. Kateřiny, Trojiční sloup, radniční kaple sv. Jeronýma, kostel Neposkvrněného Početí Panny Marie, kostel sv. Cyrila a Metoděje v Hejčíně (výběr památek zohlední aktuální liturgický provoz)

Jak a do kdy se přihlásit? Kde? Teoretická část: budova CMTF UP v Olomouci, Univerzitní 22, Olomouc Praktická část: jednotlivé sakrální objekty Cena 3 000 Kč (vč. DPH) Pokud je účastník na kurz vyslán/doporučen farářem/správcem kostela s tím, že se připravuje na práci průvodce v tomto kostele, a předloží příslušné doporučení spolu s dokladem o absolvování kurzu na Informační centrum Olomouc (kontaktní osoba: Bc. Jitka Lučanová, vedoucí Informačního centra), bude mu částka ceny kurzu zpětně proplacena. Jak a do kdy se přihlásit? Přes portál Celoživotního vzdělávání UP do 5. 10. 2017 www.czv.upol.cz Podmínky otevření kurzu Alespoň 20 zájemců Teoretická část Zimní semestr Praktická část Letní semestr So 7. 10. 2017 (9:00-17:30) Březen (bude upřesněno) So 4. 11. 2017 (9:00-17:30) Duben (bude upřesněno)   Květen (bude upřesněno)

Kontakty Proděkanka pro organizační záležitosti Garant Kurzu Mgr. Lucie Marta Cincialová, Th. D. marta.cincialova@upol.cz (zodpovídá za organizaci) Garant Kurzu PhDr. Jitka Jonová, Th.D. Jitka.jonova@upol.cz Referát celoživotního vzdělávání administrativa a informace http://www.cmtf.upol.cz/skupiny/verejnosti/celozivotni-vzdelavani/ Mgr. Kristýna Hradilová tel. 585 637 174 kristyna.hradilova@upol.cz