Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Hodnocení škol a školských zařízení
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Budoucnost kohezní politiky Pozice Poslanecké sněmovny Kristýna Kočí.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
ministryně pro místní rozvoj
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Strategie řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní plán inkluze + OP VVV
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Presentation Title 1st September 2002
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020 Praha, hotel GRANDIOR 3.11.2016

Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a zejména korupce Nové požadavky nařízení č. 1303/2013 – riziko podvodu. Apel na provádění protikorupční strategie v pozičním dokumentu EK. Předcházení poškozování vnímání přínosu kohezní politiky v ČR a medializace. Poučení se z programového období 2007-2013. Možnost navázat na existující nástroje. Aktivní řízení rizika podvodu a korupce. Příspěvek k plnění kritérií předběžných podmínek.

Východiska Motto: „Rizika obecně a zejména rizika podvodu a korupce v rámci ESI fondů nelze eliminovat, ale lze je úspěšně řídit.“

Vnímání korupce při přípravě 2014-2020

Start – co s tím? Úroveň EU: Na evropské úrovni je základním dokumentem pokyn EK pro řízení rizik podvodu a efektivní a proporční systém zamezující podvodům. Národní úroveň: Stěžejní rámcový dokument na národní úrovni - Strategie vlády v boji s korupcí, navazující Akční plány a realizace RIPP ESI fondy v ČR: Na vládní strategii navazuje Strategie pro boj s podvody a korupcí v rámci čerpání ESI fondů v období 2014 – 2020 (Strategie).

Strategie Principy Strategie Nulová tolerance podvodů na všech úrovních implementace ESI fondů Transparentnost. Snižování administrativní zátěže, jasné a jednoduché postupy. Efektivnost, účelnost a hospodárnost. Omezování politických vlivů.  Hlavní cíl → Minimalizace podvodů při implementaci ESI fondů v období 2014 – 2020 v ČR prostřednictvím nastavení vhodných mechanismů v rámci jednotného metodického prostředí

Jak na to?

Strategie a její implementace Oblasti nejvíce náchylné k podvodům: Výběr a hodnocení projektů. Zadávání veřejných zakázek. Provádění kontrolní činnosti. Nastavení řídících procesů na úrovni jednotlivých subjektů implementace. Implementace opatření – např: Zahrnutí rizika podvodu a korupce do ISŘR Nastavení minimálních standardů pro hodnotící kritéria v souladu s 3E Databáze hodnotitelů a jejich náhodný výběr Zavedení Etických kodexů Nastavení pravidel pro rozkrývání vlastnické struktury Nastavení jednotných kontrolních listů pro oblast VZ a kontrola střetu zájmu Využívání Indikátorů podvodu Nastavení pravidel pro oblast vzdělávání DAZ Ověřování 3E

Další kroky Další navazující kroky Realizace systému vzdělávání subjektů implementace na rizika korupce a podvodu. Pokračování v systému řízení rizik (včetně rizika korupce) v programovém období 2014-2020 Evaluace Strategie Využívání nálezů z auditů a kontrol Využití podnětů a doporučení od ostatních subjektů implementační struktury Další práce s indikátory podvodu Realizace pilotního projektu k Paktům integrity

Děkuji za pozornost. JUDr Děkuji za pozornost. JUDr. Olga Letáčková náměstkyně sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Ministerstvo pro místní rozvoj www.mmr.cz www.dotaceEU.cz