Téma: Český jazyk 5. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Advertisements

Větné celky Věta Souvětí. Větné celky Věta Souvětí.
Shoda přísudku s podmětem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Věta jednoduchá a souvětí
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník: 5.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Shoda přísudku s podmětem – doplňování koncovek
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_739_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Řešíme logický problém (všeobecný jazykový rozbor) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jarmila Karlovcová. Dostupné z Metodického.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š12_s01_01.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem.
Pohádka (čtení souvislého textu) Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Písmeno G Autor: Mgr. Irena Sofínová VY_32_INOVACE_01_Český jazyk Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Autor: Mgr. Jana Šulcová
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Kdo má příklad s nejvyšším výsledkem?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Práce s textem úryvku z pohádky.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKY.
Věta se skládá ze slov Název školy
Téma: Český jazyk 5.ročník
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_11_Vánoce Téma: Vánoce
Sčítání a odčítání do 10 Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_15_KNÍŽATA A KRÁLOVÉ
Porozumění jednoduchému textu 2
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Autor: Mgr. Jana Šulcová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ speciální Litvínov, Šafaříkova 991, okr. Most
Název školy : ZŠ Spořilov- Pardubice Autor : Pilná Marcela Název: VY_32_INOVACE_ČTENÁŘSKÁ_GRAMOTNOST_01_VYVOZENÍ_ SLABIK_S_HLÁSKOU_L Téma : Čtenářská.
VĚTA JEDNOČLENNÁ A DVOJČLENNÁ
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název : VY_32_INOVACE_01_Téma
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_02_3A02Čj9_Větné členy
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Autor: Mgr. Jana Šulcová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Dvojhlásky au, ou Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Hláska Š VY_32_INOVACE_3B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Téma: Předmět a příslovečné určení
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Transkript prezentace:

Téma: Český jazyk 5. ročník Název školy: ZŠ a MŠ, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Jana Šulcová Název : VY_32_INOVACE_4A_09 Téma: Shoda – samostatná práce Téma: Český jazyk 5. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1431

Anotace prezentace pro žáky 5.ročníku ZŠ, předmět český jazyk žáci si procvičují shodu podmětu s přísudkem a ostatní probrané mluvnické jevy na interaktivní tabuli mají žáci zadané úkoly pracovní list je vytištěný a slouží k samostatné práci možno použít i pro společnou nebo skupinovou práci

1. Přečtěte text pěkně nahlas. (společné hlasité čtení) 2. Doplň vynechaná písmena. 3. Najdi všechna souvětí. Podtrhni je. 4. U všech vět jednoduchých označ základní skladební dvojici. 5. Která slova se v textu hloupě opakují? Vypiš je. ______________________________________ 6. Nahraď opakující se slova vhodnějšími. 7. Vymysli a napiš nadpis.

V neděl_ se děti vypravil_ do divadla. NADPIS : __________________________________ V neděl_ se děti vypravil_ do divadla. Před nimi se ob_vila třp_tící se královská síň.   Ozařoval_ ji žárovky a skryté sv_tlomety. Náhle se otevřel_ brány. Na jeviště vstoupil_ trubači. Trubači přitiskl_ tru_ky ke rtům. Po nich vstoupil_ královští manželé. Za nimi vešl_ tři princezny. Princezny měl_ zlaté vlas_ a šaty posázené drahokam_. Když král usedl, posadil_ se do křesla i princezny. Op_t zněl_ trubky a do síně vstupoval_ cizí rytíři.

V neděli se děti vypravily do divadla. Před nimi se objevila třpytící se královská síň.   Ozařovaly ji žárovky a skryté světlomety. Náhle se otevřely brány. Na jeviště vstoupili trubači. Trubači přitiskli trubky ke rtům. Po nich vstoupili královští manželé. Za nimi vešly tři princezny. Princezny měly zlaté vlasy a šaty posázené drahokamy. Když král usedl, posadily se do křesla i princezny. Opět zněly trubky a do síně vstupovali cizí rytíři.

Základní skladební dvojice: děti se vypravily trubači přitiskli objevila se síň vstoupili manželé   ozařovaly žárovky vešly princezny. otevřely se brány princezny měly vstoupili trubači Souvětí: Když král usedl, posadily se do křesla i princezny. Opět zněly trubky a do síně vstupovali cizí rytíři.

Zdroje Obrázky galerie Microsoft PowerPoint Shoda podmětu s přísudkem, Nová škola Brno Vlastní tvorba