PREVENCE KRIMINALITY PŘI PLÁNOVÁNÍ MĚSTSKÉ VÝSTAVBY A NAVRHOVÁNÍ BUDOV – ROLE EVROPSKÉHO SEKRETARIÁTU (CEN/TC 325) Veronika Fáberová – sekretář MV – ÚNMZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Chci ovlivnit rozhodování EU… Seminář v Evropském domě František Čakrt, Parlamentní institut Národní parlamenty v rozhodovacím procesu EU Úvod Co přinesla.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
Mimoprodukční funkce lesa
Facility management ČSN EN
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Nelíbí se mi porušování lidských práv v různých zemích světa… Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Společná.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Portál Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
Mezinárodní ekonomické právo 3. – WTO
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
Odbor technické normalizace
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Společná obchodní politika EU
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
ElectroConsult, s.r.o. Obsah  Profil firmy  Oblasti působnosti  Novinky  Kontakt.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Asociace technických bezpečnostních služeb 21. duben 2010 Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm Ing. Miroslav Urban Asociace technických.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Školení CDV 1 Evropská a tuzemská legislativa. Školení CDV 2 CEN - Comité Européen de Normalisation - z pověření EK - z pověření EK TC 226 Technický výbor.
ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Kanton St.Gallen Konference o demokracii, 27. března 2013 Willi Haag, vládní rada Demokracie z pohledu Švýcarska.
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Technické požadavky na výrobky
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
8. řádná schůze - shromáždění vlastníků jednotek Společenství pro budovu Hugo – Biografy Barrandov úterý od 18:00 hodin.
Ubytovací zařízení Ztz 1.
TÝDEN VĚDY A VÝZKUMU FA ČVUT WORKSHOP I
Administrativní budovy
Priority Policie České republiky na rok 2012
Prevence kriminality v Evropské standardizaci
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Objekty s větším počtem osob „Společensky významné objekty“
Transkript prezentace:

PREVENCE KRIMINALITY PŘI PLÁNOVÁNÍ MĚSTSKÉ VÝSTAVBY A NAVRHOVÁNÍ BUDOV – ROLE EVROPSKÉHO SEKRETARIÁTU (CEN/TC 325) Veronika Fáberová – sekretář MV – ÚNMZ - AGA

Ing. Stefan Krebs, Seminář ÚNMZ-MV-AGA HISTORIE Zajišťování sekretariátu technické komise CEN/TC 325 Prevence kriminality prostřednictvím navrhování budov, objektů a území bylo přiděleno ÚNMZ na základě rezoluce Technického výboru CEN/BT C005/2010 z března 2010. Ing. Stefan Krebs, Seminář ÚNMZ-MV-AGA

HISTORIE ÚNMZ převzal za ČR sekretariát technické komise CEN/TC 325 od národní normalizační organizace Švýcarska (SNV) k 1.9.2010 ÚNMZ se tak stal první organizací ze zemí z bývalých východoevropských států, která zajišťuje sekretariát technické komise v rámci Evropského výboru pro normalizaci CEN Nyní zajišťuje činnost sekretariátu Asociace bezpečnostních technických služeb Grémium Alarm

ZODPOVĚDNOST Každá technická komise má vlastní zodpovědnost (en:scope) a rozhoduje o zásadách práce, cílech a pracovním programu Vývoj evropských norem pro prevenci kriminality v různých : Průmyslových objektech Školách Nemocnicích Obytných komplexech Obchodních domech Náměstích a veřejných prostranstvích Budovách a prostor určených pro kulturní, společenské nebo sportovní akce (souvisí s ochranou tzv. měkkých cílů)

ZODPOVĚDNOST Standardy se budou zabývat, mimo jiné, i: Nastavení úrovně bezpečnosti Dispozičním řešením Konstrukčními prvky a přilehlými komunikacemi Platné pro nové objekty i objekty signifikantně rekonstruované Standardy se nebudou zabývat: Specifikací stavebních komponentů Specifikací jednotlivých bezpečnostních komponentů

VYUŽIJEME TÉTO MOŽNOSTI? ZODPOVĚDNOST - ROZSAH Předseda a sekretariát máme právo navrhovat změny scopu - zodpovědnosti Tím bychom mohli ovlivňovat předmět/fokus/směr práce VYUŽIJEME TÉTO MOŽNOSTI?

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

Technická komise podle pravidel CEN: koordinuje projekty. ČINNOST CENT/TC 325 Technická komise podle pravidel CEN: koordinuje projekty. ale nepracuje na jednotlivých projektech. Práce na projektech dělají tzv. working goups (pracovní skupiny) Jsou vlivné, často navrhují nové projekty Tvoří text návrhů norem

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

PŘEDSEDA, CONVENOR A SEKRETARIÁT PŘEDSEDA (vedoucí TC) Zodpovídá za efektivitu práce TC Je odpovědný strukturu pracovních skupin (WG) a vyváženost. Dohlíží na přípravu jednoho nebo více návrhů norem v souladu se specifikacemi, které stanoví TC a ve stanoveném časovém rámci. V SOUČASNÉ DOBĚ HLEDÁME NOVÉHO PŘEDSEDU CONVENOR (vedoucí WG) Moderuje diskusi o obsah norem. Cíl je konsenzus. Je odpovědný za efektivitu práce pracovních skupin (WG) V SOUČASNÉ DOBĚ HLEDÁME NOVÉHO CONVENORA SEKRETÁŘ Osoba, která poskytuje organizační a administrativní podporu TC/WG

PŘEDSEDA, CONVENOR A SEKRETARIÁT Předseda/convenor a sekretář vedou TC tak, aby vždy došlo ke KONSENSU KONSENSUS všeobecná shoda, vyznačující se nepřítomností trvalého odporu k podstatným otázkám je složité k němu dojít, jelikož je založen na dobrovolném přístupu a předchází mu diskuze, spory a kompromisy snaží brát v úvahu názory všech zúčastněných stran a smířit protichůdné argumenty Convenor a sekretariát zajišťují připomínkování nových návrhů a také hlasování

KONTAKTUJTE paní Veroniku FÁBEROVOU CHCETE SE ZAPOJIT? KONTAKTUJTE paní Veroniku FÁBEROVOU e-mail : tajemnik@gremiumalarm.cz tel. : 602 329 125