Hluboká nad Vltavou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihočeský kraj Sídlo Jihočeského kraje je v Českých Budějovicích Počet obyvatel je asi Nejvyšší bod je Plechý 1378 m Tento kraj má 7 okresů Do.
Advertisements

A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_Vl.4.r.
Doprava ve světě železniční doprava. Železniční doprava využívá se k přepravě hromadných nákladů na střední a velké vzdálenosti po 2. světové válce ústup.
… proč mi moji přátelé stále posílají vtipy, prezentace, zajímavosti, ale bez připsání nějakého slova ??? Tak tady je odpověď. … proč mi moji přátelé.
Tábo ř išt ě Pod Javorovým Provozovatel: 5. p ř ední hlídka Royal Rangers T ř inec.
Geografie dopravy Cv. č. 3: Hodnocení dopravní polohy a dopravní obslužnosti HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY A DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI Cíl cvičení:  aplikace metody.
KOUNOVSKÉ ŘADY Cestovní kancelář 5.B. INFORMACE, KTERÉ BYSTE MĚLI VĚDĚT Zde se nic neplatí, je to v lese, všude jsou směrovky, turistické značky a informace.
NORSKO LEŽÍ NA SEVERU EVROPY BÝVÁ ČASTO NAZÝVÁNO NEJKRÁSNĚJŠÍ ZEMÍ EVROPY. NÁDHERNÁ A ROZMANITÁ KRAJINA STVOŘENÁ K OBJEVOVÁNÍ- HLUBOKÉ LESY - POVĚSTNÉ.
-Adriana Štosová 8.A ZÁKLADNÍ INFORMACE: Krajské město:České Budějovice Rozloha:10056 km 2 Počet obyvatel: – (r.2008) Hustota zalidnění:63.
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm VY_52_INOVACE_ČLAJS_JF_14 VLÁDA PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ Vlastivěda pro 4.třídu Vzdělávací oblast Člověk.
Středověk – první čeští králové a získání dědičného království Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_10_A_06_STŘEDOVĚK-PRVNÍ.
Život Karla IV. Jeho život a kdo to byl Karel se narodil v Praze 14.května roku 1316 Byl to první český král Karel IV byl synem Přemyslovců Elišky a českého.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Rachotová Markéta Název: VY_32_INOVACE_11C_15_Slovní úlohy o pohybu-příklady.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihočeský kraj Jméno autora: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_09_Jihočeský kraj, ZŠ praktická,
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Hlavní město Praha Jméno autora:
Název školyZákladní škola a mate ř ská škola, Jet ř ichov, okres Náchod AutorŠárka Mat ě jová Datumzá ř í 2012 NázevVY_52_INOVACE_22_P ř emyslovci 2 Ro.
Finsko Tadeáš Burian.  Země tisíců jezer  Zřízení: Parlamentní republika  Hlavní město: Helsinky  Prezident: Sauli Niinistö  Měna: Euro  Jazyky:
•Rakovník královské město•
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Další hrady a zámky.
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
H2O - Vltava.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Mongolsko - Ulánbátar Projektový den Skupina Mongolsko
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
O JAKÝ ZAJÍMAVOSTECH SE CHCETE DOZVĚDĚT ???
Druh učebního materiálu
PŘEMYSLOVCI.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Posouzení a návrh organizace dopravy ve vybraném městě (obci)
Autor: Andrea Kolářová
VESMÍR.
Vypracoval: Petr Sobek
ÚSTECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-32 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Jagellonci Dějepis 7.ročník.
Středověká kolonizace
Možnosti přepravy turistů a cykloturistů vlaky
Přemyslovci . Dějepis 7. ročník.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Název materiálu: VY_32_vlastivěda, sada č. 1, 06
Města České republiky kvíz 1.část spustit
JIHOČESKÝ KRAJ Mgr. Renata Šimková VLASTIVĚDA 5.TŘ.
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Srdečně Vás zveme na 16. ročník
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Dunaj – Vltava Cesta pivních znalců
Moje město MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 1. díl Vítejte v Mariánských Lázních!
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
KARLOVARSKÝ KRAJ Tomáš a Denis.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
EVROPA 11. STOLETÍ.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
VRCHOLNÝ STŘEDOVĚK U NÁS
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Lineární funkce v praxi
Planetky.
Anotace Materiál obsahuje prezentaci posledních vládnoucích Přemyslovců. Seznamuje i se vznikem a rozvojem měst. Určeno 4.ročníku. Pilotáž: Prezentace.
Vítáme Vás v Luhačovicích
Transkript prezentace:

Hluboká nad Vltavou

Zajímavost Zhruba jedenáct kilometrů na sever od Českých Budějovic se tyčí vysoko nad vltavským údolím a budějovickou pánví jeden z nejčastějších cílů turistických cest do jižních Čech – zámek Hluboká. Zakladatelem hradu, který dnešní zámek předcházel, byl nejspíš král „železný a zlatý“ Přemysl Otakar II., ale možná už jeho otec, král Václav I. První písemná zmínka o tomto hradu však pochází až z roku 1253. Jméno Hluboká dostal hrad až později údajně podle hluboké hradní studně nebo podle okolního lesa, jemuž se prý podle jeho polohy nad hlubokým vltavským údolím říkalo Hluboká. Proč vás sem zvu? Je to sice daleko ale byl jsem tady na výletě a moc se mi tady líbilo.

Kde místo leží? Hluboká nad Vltavou leží necelých 12 kilometrů od Českých Budějovic.

Ceník

Vzdálenost Vzdálenost Louny- Hluboká nad Vltavou vzdušnou čarou je: 150 km Vzdálenost autem je: 218 km Vzdálenost na kole je: 211 km Vzdálenost pěšky je: 250 km

Jak se dostanete na Hlubokou? Nejpohodlnější cesta je autem po trase Postoloprty-Louny-Praha-České Budějovice-Hluboká nad Vltavou. Cesta trvá 2,5 hodiny Druhá možnost je hromadná doprava (autobus, vlak). Cesta trvá 5 hodin