Rezervační systémy Vznik a vývoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Advertisements

Představení společnosti
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Letiště Václava Havla Praha
Smart administration v cestovním ruchu Projekt MMR ČR „Školení a vzdělávání pracovníků v cestovním ruchu“ CZ / /0002 Operační program.
Služby letecké dopravy
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Internet – vyhledávání leteckého spojení VY_32_INOVACE_05 Sada.
 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
OSN OSN= organizace spojených národů
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Letecká doprava.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Strategické plánování při zakládání spin-off
Vývoj politické mapy světa
Geografie letecké dopravy ve střední Evropě
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Statutárního města Liberec
Školní informační systémy
22. Březen 2013, Brno Mgr. Martin Hrabálek, PhD. Bezpečnost v regionu Latinské Ameriky „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové.
1.Základy managementu 1.1 Základní pojmy 1.2 Pojetí managementu
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Metody zpracování informací - 2
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
STARTEK Profil společnosti Společnost STARTEK spol. s r.o. je výhradně česká soukromá strojírenská společnost, která vznikla roku 1996 jako nástupce původní.
Distribuce a její politika. každá firma zvažuje, komu a kde bude své výrobky prodávat a jakým způsobem se jejich výrobek dostane ke konečnému spotřebiteli.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Bill gates (William Henry Gates III.)
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Open Government 2006 Ing. Jan Ladin pondělí 3.dubna Hradec Králové ISSS 2006.
Pavel Středa 1.ME. -GPS je družicový navigační systém -Systém NAVSTAR GPS.
GEOGRAFIE DOPRAVY III. Martin VRZALA.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
PODNIKOVÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY porovnání PC, WORKSTATION, SERVER, MAINFRAME.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (XII. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU část 4 RNDr. Aleš Krejčí, CSc.
Airbus A380 vs. Boeing 747 Airbus A380, Největší dopravní letadlo na světě. Boeing 747, Druhé největší dopravní letadlo na světě.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Fakulta informatiky MU Brno
INFORMATIKA Historie pc.
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí REGEO ICT ŘŠENÍ PRO VENKOVSKÝ TURISMUS.
GDS – historie, ukázky. Název, vlastníci a % podíl vlastnictví, působnost v regionu Abacus Cathay Pacific, Singapore Airlines, Malaysian Airlines, China.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Cestovní ruch a INTERNET Jiří Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o.
Ing. Jan KLAS VÝSLEDKY A VÝVOJ ŘLP ČR, s.p – 2015 Generální ředitel 10. listopadu 2015 PRAHA 13. ročník jednání s leteckými dopravci.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Trh a tržní systém Trh směna místo, kde se dochází ke střetu poptávky a nabídky oblast ekonomiky, ve které dochází k výměně činností mezi.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů.
Sklářský průmysl Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_10_Z8_Sklářství.
Elektronické bankovnictví
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Jak si stojí měření českého internetu v mezinárodním srování?
Telefónica Tato firma, která rozhodně nebyla považována za favorita tendru, je v české kotlině v podstatě neznámá - největší trhy má ve Španělsku a zemích.
Dopravní ceniny, tarify, slevy, letový řád
SOFTWARE II Aplikační software.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

Rezervační systémy Vznik a vývoj

GDS – Global Distribution System Založeny leteckými společnostmi z vnitřní potřeby zkvalitnění služeb cestujícím.

Vznik První počítačový rezervační systém vyvinut v USA ve spolupráci letecké společnosti American Airlines a společnosti IBM. V CK poprvé počátkem 70.let 20.století – pro rezervaci míst v letadlech

Sabre Nejstarší a největší komerční distribuční systém v severní Americe a na světě, vlastníkem je American Airlines.

Worldspan Druhý největší systém na trhu , vlastník Delta Airlines

Amadeus Největší evropský rezervační a informační systém, založen v 80.letech společnostmi Air France, Iberia, Lufthansa a SAS. Cíl – sjednotit evropské trhy a zabránit průniku amerických systémů

Galileo Založen koncem osmdesátých let společnostmi British Airways, Alitalia, KLM a Swissair.

Internetové distribuční systémy Jsou internetové aplikace umožňující přímé rezervace na on-line bázi nebo na bázi poptávka – potvrzení rezervace Jsou přístupné koncovým uživatelům a představují mezičlánek mezi nimi a GDS Nejúspěšnější mezi českými hoteliéry je rezewrvační portál Booking.com. Druhý, který je převážně používán pražskými hoteliéry je portál Expedia.com. V regionech Hotel.cz nebo Ubytování.cz