Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Milan Babický Štěpán Barák
Advertisements

stravovacích zařízení
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Technická dokumentace
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
ZÁVODY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ se zabývají hromadnou výrobou, prodejem pokrmů a nápojů, poskytují další doplňkové služby.
CATERING.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.14 SOU Obořiště
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Pracovní poměr Všechny náležitosti vztahu zaměstnanec – zaměstnavatel upravuje „Zákoník práce“. Základním dokumentem při uzavírání pracovního poměru.
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Organizace a řízení hotelu
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
Stravovací služby – formy a realizace rychlého občerstvení
Autor: Ing.Holenda Jiří
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Bc. Daniel Vančura Francie.
Materiálně technické předpoklady
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Stravovací služby Realizace a formy rychlého občerstvení
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Kalkulace - učitel.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_20.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Rozdělení odbytových středisek
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Výrobní činnost hotelu
Prodejní a odbytová činnost ve stravovacích zařízeních
Organizační struktura hotelu
Výrobní faktory organizace
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2011
Náležitosti jídelních lístků
Prostory v provozovně společného stravování
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Kategorizace hostinských zařízení a nabídka produktu stravovacích zařízení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová.
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Management a řízení hotelu
Ing. Milena Dušková Místo konání stáže BUJNOCH s. r. o. Chrudim
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_INOVACE_07_EKO_374_Jan
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Transkript prezentace:

Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management

F B management v ubytovacím zařízení Úkol stravovacího úseku? Poskytování stravovací služby především ubytovaným hostům

Druhy stravovacích služeb Snídaně od časných ranních hodin Celodenní stravování Oddělené, vyhrazené stravování Podávání pokrmů a nápojů do hotelových pokojů – etážová služba Rychlé občerstvení

Dělení stravovacího střediska Výrobní část – kuchyně, přípravny, příruční sklady Odbytová část – restaurace, bary, vinárny a ostatní

Jak prezentujeme nabídku odbytových středisek? Nabídkovými lístky = jídelní lístek, nápojový lístek, menu

Náležitosti jídelního lístku Označení výrobce , tj. označení provozovny Datum platnosti Názvy výrobků Cena za výrobek Množství – gramy, ml, cl, l

F B manažer Vypracovává rozpočet tržeb a nákladů V souladu s normami stanovuje hygienické a technické předpoklady provozu Ve spolupráci se šéfkuchařem sestavuje jídelní lístek a menu Určuje cenovou skladbu podávaných pokrmů Organizuje nákup, prověřuje vlastní nabídky a podporu prodeje

Šéfkuchař – v oblasti výroby odpovídá zejména za: Celkovou činnost a plynulý chod výroby Sestavování výrobních programů Kontrolu práce podřízených pracovníků Dodržování zásad poctivého prodeje Řízení procesu zásobování zbožím, surovinami a pomocným materiálem Údržbu a modernizaci výrobního střediska Dodržování předpisů Dodržování zásad hospodaření s energiemi Přímo řídí : asistenta šéfkuchaře, kalkulanta, kuchyňkou hospodyni

Asistent šéfkuchaře Zastupuje šéfkuchaře

Kalkulant Provádí výpočet cen a vede kalkulační a cenové listy Zpracovává podklady pro tisk j.l. Provádí výpočet slev na různé gastronomické akce Vypracovává škodní protokoly, výtěžnost surovin

Kuchyňská hospodyně Řídí pracovníky v umývárnách, zodpovídá za výsledky jejich práce Dohlíží na dodržování předpisů

Řízení odbyt. střediska Vedoucí restaurace – řídí, plánuje a kontroluje práci podřízených číšníků