Michaela Hofštetrová Knotková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
Návrh aktivit ČOPN na rok 2011 St. Kos. Návrh aktivit ČOPN-2011  Upřesnit členskou základnu a zaktivizovat členy ČOPN  Oslovit nečleny ČOPN zabývající.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Darja Hrabánková Navrátilová
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Bc. Hana Bořilová Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Mgr. Dana Jurásková, PhD., MBA Mgr. Dita Svobodová
PROBLEMATIKA PÁDŮ NA LŮŽKOVÉM ODDĚLENÍ Z POHLEDU VŠEOBECNÉ SESTRY
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Vzdělávání nutričních odborníků
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Praha 5/2014 Fórum prevence dětské nadváhy a obezity.
MBM Trans, s.r.o. Ing. Jolana Jakoubková
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Anketa pro nutriční terapeuty 1.kolo na celostátní konferenci v říjnu 2013 v Pardubicích – hlasovacím zařízením (cca 70 účastníků) 2.kolo on-line přes.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Novinky ve specializačním vzdělávání
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Česká asociace sester Pracovní skupina pro kvalitu
Případová studie Seminář 2014.
Nelékařské zdravotnické profese v ČR. Nelékařské profese MŮJ PROFIL zahájeno studium na SZŠ, 1. vstup do nemocnice maturita, nástup na resuscitační.
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
Struktura bakalářské práce
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Vítáme Vás na pilotním ověření e-learningového vzdělávacího programu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta HODNOTA A POSTOJ OŠETŘOVATELSTVÍ PRO VEŘEJNOST Prezentace diplomové práce: Vedoucí.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Kvalita očima pacientů Praha , MUDr.Markéta Hellerová.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Mezinárodní den sester květen 2009
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Standardizace odborné zdravotní péče
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Projekt 1 - Zhodnocení vybrané sportovní akce (SA)
STRUČNÁ ZPRÁVA Z WORKSHOPU
Národní ošetřovatelské standardy
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
II. Setkání se starosty obcí
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Michaela Hofštetrová Knotková Portál Dekubity.eu Michaela Hofštetrová Knotková

Dekubity.eu Co je nového?? Tematické okruhy na daný rok 2017 problematika dekubitů a výživy Spolupráce s pacientskými organizacemi Rozpracována sekce Zdroje Sekce Akce roku obsahuje informace o aktivitách jednotlivých poskytovatelů zdravotních služeb Fórum Nový partner portálu Nutricia

Dekubity.eu Co je nového??

Dekubity.eu Co je nového??

Dekubity.eu Co je nového??

Dekubity.eu Co je nového?? Elektronická anketa pro sledování výživy a hydratace u pacientů/klientů s rizikem vzniku dekubitů či již vzniklým dekubitem na http://www.dekubity.eu/caste-dotazy/zdroje/ankety

Dekubity.eu Co je nového??

Dekubity.eu Anketa Pilotní ověření - březen 2017 studenty programu Ošetřovatelství, obor všeobecná sestra (kombinovaná forma) na Fakultně zdravotních studií, Západočeské univerzity v Plzni a účastníky kongresu SKVIMP (Společnosti klinické výživy a intenzivní metabolické péče). Propagace v mediích, odborných společnostech Spuštěna duben 2017

Dekubity.eu Anketa Vyplněno 169 online dotazníků V období 1.4. - 8.5.2017

Dekubity.eu Anketa První výsledky: Odpovědělo: 101 všeobecných sester 68 nutričních terapeutů Pracoviště: 101 lůžková péče – standardní oddělení 31 lůžková péče – intenzivní péče

Jaká je dostupnost profese nutričních terapeutů? Je v rámci vašeho zařízeni zaměstnán nutriční terapeut? Pokud ne, máte dostupnost konzultace nutričního terapeuta? Odpověď NE uvedlo pouze 12 respondentů, další ze skupiny ANO potvrzují dostupnost konzultace NT, pouze 3 tuto možnost nemají.

Hodnocení rizika malnutrice Vyhledáváte aktivně pacienty/klienty, u kterých hrozí riziko malnutrice? Odpovídají odpovědi realitě? Tato oblast bude podrobena podrobnější analýze? Kdo hodnotí riziko malnutrice? Pokud je vyhodnoceno riziko malnutrice všeobecnou sestrou, je prováděno přehodnocení nutričním terapeutem?

Kompetence NT a spolupráce v týmu Navrhuje nutriční terapeut, na základě zpracované a vyhodnocené nutriční anamnézy, lékaři případně všeobecné sestře změny v předepsané dietě či způsobu podávání stravy? Spolupracuje sestra s nutričním terapeutem při sledování stravování a pitného režimu u pacientů/klientů s dekubity?

Které škály hodnotící nutriční stav používáte? Nejčastěji je rozšířený Nottinghamský screeningový dotazník!

Uveďte, co je největšími překážkami v možnosti realizace hodnocení nutričního stavu pacienta/klienta

Dekubity.eu Anketa Výsledky jsou zpracované bez statistického vyhodnocení. Budou porovnané s další skupinou respondentů, kteří vyplňovali dotazník v rámci kongresu SKVIMP. Zájem nutričních terapeutů o anketu je zřejmý a mohl také ovlivnit odpovědi v oblasti vyhledávání malnutrice. Nutriční screening je řešen zejména v lůžkových zařízeních a nejčastěji je používán Nottinghamský dotazník.

Dekubity.eu Anketa Je s podivem, že v dnešní době je největší překážkou nemožnost pacienta zvážit! Závěry budou projednané s odborníky na výživu. Doporučení budou uveřejněna na portále www.dekubity.eu

Dekubity.eu Děkujeme za pozornost, za aktivní účast na anketě a těšíme se na další podněty k rozvoji. portálu.