Vizitky - navštívenky Mrk.MMXII.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HLÁŠENÍ ÚRAZU POSTUP.
Advertisements

Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
Jak psát tiskovou zprávu?
Ostatní vnitřní komponenty
Hromadná korespondence
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Jak napsat odbornou práci?
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Textový procesor (MS Word)
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Etika v elektronické komunikaci 2008 Uvědomte si, že nejde jen o srozumitelnost zprávy, ale i o vaši vlastní prezentaci.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.14/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
zhotovíme pro Vás  tisk černobílý (také na karton a barevný papír)  tisk plnobarevný  tisk jednostranný, oboustranný ve formátu A3 – A7  tisk brožur,
INFORMATIKA 7 Záhlaví stránky III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.
EXKURZE _ UPV_0023, UPVK_0023 Zakončení: zápočet Garant: doc. JUDr. PhDr. Ivo SVOBODA, Ph.D. Cvičí: Mgr. Radovan HANZLOVSKÝ Kontakt:
Hromadná korespondence
Vektorová grafika.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
Komunikace s rodiči.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Úprava adres Pro úpravu adres platí tyto zásady všechny údaje se píšou v 1. pádě všechny řádky začínají od jednotné levé svislice používá se jednoduché.
Obchodní korespondence
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Příležitost pro mladé výzkumníky CZ.1.07/2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková
Dělivý člen. Tvary: Pro mužský rod substantiva: DU (Du sucre, du pain etc.) Pro ženský rod: DE LA (De la soupe, de l’eau) Množné číslo pro oba rody: DES.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
7/ Etiketa v diplomacii I. Etiketa v diplomacii – prokazování úcty, … Guth-Jarkovský: „Zdvořilost a dobrý mrav žádá, abychom se k neznámým chovali vždy.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
6/ Diplomatický protokol, diplomatické uzance -popis formálních postupů v diplomacii -používání jazyků v diplomacii -praktické příklady z „prolamování“
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
QR kódy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
Diplomatický protkol 7 a 8-9
VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
PROSTěsdělovací styl TEORIE.
Digitální učební materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
KORESPONDENCE - PSANÍ ADRESY
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Vizitky - navštívenky Mrk.MMXII.
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
PředOCEnění.
Transkript prezentace:

Vizitky - navštívenky Mrk.MMXII

Poslání vizitky Visiting card, carte de visite, billet de visite Zjednodušení navazování kontaktu a korespondence Konec XVIII. století – uskutečnění návštěvy Původně elitní, dnes profesní nástroj

rozhoduje o velikosti a formě vizitky Rozdíl Běžná (informační) vizitka – profesní údaje, kontakt, event. Reklama Diplomacie – korespondenční karta Funkce Informační korespondenční rozhoduje o velikosti a formě vizitky

Služební vizitka Business card, carte d´affaires Standardní rozměr 90 x 50 mm Tvar horizontálně prodloužený obdelník Může sloužit i k poskytnutí soukromých dat

Korespondenční vizitka Calling card, carte de correspondance Pro muže: 155 x 110 mm – 105 x 80 mm Pro ženy: 120 x 80 mm – 95 x 65 mm Kontaktní údaje a místo pro krátkou zprávu

Protokol - zásada Čím je grafika vizitka prostší a množství uvedených dat menší, tím váženější je osoba vizitku používající Zdůrazňuje se prestiž osoby Omezuje se distribuce údajů Hlava státu má mít jen jméno a příjmení Množství údajů nebudí přílišnou důvěru

Tisk a materiál Jednostranný tisk, nejlépe černý, max. dva fonty a dva rozměry, vypouklý tisk možný – též znak (barevný) Bílý karton (bristol) Hladký

Text Jméno příjmení Titul nebo funkce Název instituce + adresa s PSČ Telefon, fax, mail Dodatečné informace podle obyčeje

Doplnění vizitky Ručně Pokud se oficiální kontaktmění v přátelský Změna údajů – ne! Doplnění – ano! Domácí kontakt, mobil, jiná profese atd., manžel(ka), Škrtání údajů – příjmení

4 typy vizitek Profesní vizitka národní Profesní vizitka cizojazyčná Soukromá vizitka event. manželská Korespondenční vizitka

Obálka, zaslání vizitky Korespondenční vizitky v obálce S dopiskem – v obálce Poslem – cornée Dáma neposílá vizitku pánovi!!!

Vizitka jako forma korespondence Seznámení se Gratulace Poděkování Přání rozloučení

Francouzské zkratky PFC pour faire connaissance k seznámení PP pour presentation k představení PS pour saluer pozdravení PF pour féliciter blahopřání PC pour condoléances kondolence PR pour remercier poděkování PPC pour prendre congé rozloučení PFNA pour féliciter á l´occasion du nouvel an novoroční přání

jiné Verte – obrať RSVP – retourmez s´il vous plaît – totéž POZOR JINÝ VÝZNAM při korespondenci

Dvoustranné vizitky Nedoporučuje se Recto – informace Verso – korespondence Cizojazyčné – není omluvou