Bůh je moje jistota..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
Advertisements

Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
NÁVRAT. DO BUDOUCNOSTI NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI podle Bible.
Co znamená, že je „vdechnuté Duchem“, tedy inspirované?
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: prosinec 2011 AUTOR: Veronika Jakubcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Orientace v čase TÉMA.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Maya Angela a její moudrá slova
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Slovo života Květen 2014.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Úzká brána a cesta k životu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Zlaté pravidlo.
Citáty.
Poměr v základním tvaru.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Hřích 3. vítězit nad hříchem
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
1. Jsem šťasten, vím, | že Pánu smím v životě náležet, | on silou mou i odvahou, mně neublíží svět, | on silou mou i odvahou, | mně neublíží svět.
Věta se skládá ze slov Název školy
TEPLÉ SVĚTLO CÍTÍM, TO MI DÁVÁ KLID
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
O pokrytectví Matouš 22,15.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ČTYŘI SVÍČKY.
Do Finska, Číny a zase zpátky do Ostravy Stipendista města Ostravy
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:
9. Rozlišování v modlitbě
Biblické verše....
NÁVRAT.
Moudrost je třeba nejen získávat, ale i používat …
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Moudra s květinou.
Co je tvoje....
VY_52_INOVACE_16_01_první pomoc krvácení
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Jak mít dobré vztahy ve světě
Poměr v základním tvaru.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_2B35Čj5_ Zájmena
Malé povzbuzení pro chvíle volna
ČTYŘI SVÍČKY.
Naučil jsem se....
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Charlie Chaplin.
ČTYŘI SVÍČKY.
Věta se skládá ze slov Název školy
Každý den jsme trochu starší…
ZVUKY A TÓNY.
Co je tvoje....
Transkript prezentace:

Bůh je moje jistota.

Bůh neslibuje… …že budu mít lehký život …že budu mít všechno, co chci

Bůh slibuje… Jen v Bohu se ztiší duše má, od něho vzejde mi spása. Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese. Ž 63:2–3

Bůh slibuje… Jen v Bohu se ztiší duše má, od něho vzejde mi spása. Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese. Ž 63:2–3 vím, co je dobré a co je zlé vím, co má cenu a co nemá cenu

Bůh slibuje… Jen v Bohu se ztiší duše má, od něho vzejde mi spása. Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese. Ž 63:2–3 vím, že jsem vykoupený od zlého vím, že jsem osvobozený od zlého

vím, že mám ochranu před zlém Bůh slibuje… Jen v Bohu se ztiší duše má, od něho vzejde mi spása. Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese. Ž 63:2–3 obrázek! vím, že mám ochranu před zlém

Jedná dobrá ráda pro ty chlapíky v tom hradě: zůstaňte tam. protože:

Bůh slibuje… Jen v Bohu se ztiší duše má, od něho vzejde mi spása. Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese. Ž 63:2–3 Pavel Turek: tak, ty nikdy nepadáš?

video „Baby Steps“ Malé dítě se učí chodit. Každou chvíli spadne a zase se zvedne. Většinou s úsměvem, občas s pláčem. Stále znova.

Nikdo, kdo se narodil z Boha, nepáchá hřích, neboť v něm zůstává jeho símě a nemůže hřešit, neboť je narozen z Boha. I Jan 3:9 Znamená to snad, že nejsem skutečně znovuzrozený? Podívat se v kontextu, ale tam se ještě nedostaneme, začneme od začátku:

Co bylo od počátku, co jsme slyšeli, co jsme svýma očima viděli, co jsme spatřili a čeho se naše ruce dotýkaly: o Slovu života. Ten život byl zjeven a my jsme viděli a svědčíme a oznamujeme vám ten věčný život, který byl u Otce a byl nám zjeven.Co jsme viděli a slyšeli, to vám oznamujeme, abyste i vy měli společenství s námi; a naše společenství je s Otcem i s jeho Synem Ježíšem Kristem.

A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná. To je pak to poselství, které jsme slyšeli od něho a oznamujeme vám, že Bůh je světlo a není v něm žádná tma. Řekneme-li, že s ním máme společenství, a chodíme ve tmě, lžeme a nečiníme pravdu. Chodíme-li však ve světle, jako on je ve světle, máme společenství mezi sebou a krev Ježíše Krista, jeho Syna, nás očišťuje od veškerého hříchu. 1. Jan 1:1-7

Co bylo od počátku, co jsme slyšeli, co jsme svýma očima viděli, co jsme spatřili a čeho se naše ruce dotýkaly: o Slovu života. Ten život byl zjeven a my jsme viděli a svědčíme a oznamujeme vám ten věčný život, který byl u Otce a byl nám zjeven.Co jsme viděli a slyšeli, to vám oznamujeme, abyste i vy měli společenství s námi; a naše společenství je s Otcem i s jeho Synem Ježíšem Kristem. 1. Když Jan píše o slovu života a věčným životu, co tím myslí?

Ten život byl zjeven a my zjeven Co bylo od počátku, co jsme slyšeli, co jsme svýma očima viděli, co jsme spatřili a čeho se naše ruce dotýkaly: o slyšeli viděli spatřili dotýkaly Ježíši. Ježíši Ten život byl zjeven a my zjeven jsme viděli a svědčíme a oznamujeme vám viděli svědčíme oznamujeme toho Ježíše, Ježíše který byl u Otce a Otce byl nám zjeven.Co jsme viděli a slyšeli, to vám oznamujeme, abyste i vy měli společenství s námi; a naše společenství je s Otcem i s jeho Synem Ježíšem Kristem. zjeven viděli Co píše o Ježíši? a) Osobní zkušenost, b) svědčí o tom dál, aby další lidé také o tom věděli, c) jeho zkušenosti a svědectví spojují jeho i nás s Bohem. slyšeli oznamujeme společenství společenství Otcem Synem Ježíšem Kristem

A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná. To je pak to poselství, které jsme slyšeli od něho a oznamujeme vám, že Bůh je světlo a není v něm žádná tma. Řekneme-li, že s ním máme společenství, a chodíme ve tmě, lžeme a nečiníme pravdu. Chodíme-li však ve světle, jako on je ve světle, máme společenství mezi sebou a krev Ježíše Krista, jeho Syna, nás očišťuje od veškerého hříchu. 1. Jan 1:1-7 píšeme poselství slyšeli oznamujeme Bůh společenství Jeho zkušenost a svědectví je, že Bůh je světlo.

A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná. To je pak to poselství, které jsme slyšeli od něho a oznamujeme vám, že Bůh je světlo a není v něm žádná tma. Řekneme-li, že s ním máme společenství, a chodíme ve tmě, lžeme a nečiníme pravdu. Chodíme-li však ve světle, jako on je ve světle, máme společenství mezi sebou a krev Ježíše Krista, jeho Syna, nás očišťuje od veškerého hříchu. 1. Jan 1:1-7 Pro Jana, základ svatosti jsou jeho zkušenost a obecenství s Bohem.

video - ilustrace Muž ozářený světlem, pak zastíněný překážkou.

Řekneme-li, že žádný hřích nemáme, klameme sami sebe a není v nás pravda. Jestliže však budeme své hříchy vyznávat, Bůh je věrný a spravedlivý, aby nám odpustil hříchy a očistil nás od veškeré nepravosti.

Řekneme-li, že žádný hřích nemáme, klameme sami sebe a není v nás pravda. Jestliže však budeme své hříchy vyznávat, Bůh je věrný a spravedlivý, aby nám odpustil hříchy a očistil nás od veškeré nepravosti.

To je ošklivý obraz! Řekneme-li, že jsme nehřešili, děláme z něj lháře a jeho slovo v nás není. 1. Jan 1:8–10

Synáčkové moji, toto vám píši, abyste nezhřešili Synáčkové moji, toto vám píši, abyste nezhřešili. A kdyby někdo zhřešil, máme u Otce přímluvce, Ježíše Krista, toho spravedlivého. A on je oběť slitování za naše hříchy, a nejen za naše, ale i za celý svět. A podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: „Znám ho,“ a nezachovává jeho přikázání, je lhář a není v něm pravda. 1. Jan 2:1–5

Synáčkové moji, toto vám píši, abyste nezhřešili Synáčkové moji, toto vám píši, abyste nezhřešili. A kdyby někdo zhřešil, máme u Otce přímluvce, Ježíše Krista, toho spravedlivého. A on je oběť slitování za naše hříchy, a nejen za naše, ale i za celý svět. A podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: „Znám ho,“ a nezachovává jeho přikázání, je lhář a není v něm pravda. 1. Jan 2:1–5 Znalost Boha = svatost. Znát <> vědět o. Bičování a ukřižování a Umučení Krista Znát, že Bůh je dobrý a milující, že jeho cesty jsou pro mě nejlepší, protože mě miluje. Když to neznám, budu se snažit dobývat si dobré věci vlastní snahou a rozhodovat pro sebe, co je dobré a zlé.

video Kiwi! Malý ptáček, co by chtěl létat a tak to zkusí předstírat pádem, ač ho to bude stát život.

Cesta se člověku může zdát správná, nakonec však bývá cestou k smrti. Přísloví 14:12)

Co bylo od počátku, co jsme slyšeli, co jsme svýma očima viděli, co jsme spatřili a čeho se naše ruce dotýkaly: o Slovu života. Ten život byl zjeven a my jsme viděli a svědčíme a oznamujeme vám ten věčný život, který byl u Otce a byl nám zjeven.Co jsme viděli a slyšeli, to vám oznamujeme, abyste i vy měli společenství s námi; a naše společenství je s Otcem i s jeho Synem Ježíšem Kristem. opakovat

A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná A toto vám píšeme, aby vaše radost byla úplná. To je pak to poselství, které jsme slyšeli od něho a oznamujeme vám, že Bůh je světlo a není v něm žádná tma. Řekneme-li, že s ním máme společenství, a chodíme ve tmě, lžeme a nečiníme pravdu. Chodíme-li však ve světle, jako on je ve světle, máme společenství mezi sebou a krev Ježíše Krista, jeho Syna, nás očišťuje od veškerého hříchu.

Řekneme-li, že žádný hřích nemáme, klameme sami sebe a není v nás pravda. Jestliže však budeme své hříchy vyznávat, Bůh je věrný a spravedlivý, aby nám odpustil hříchy a očistil nás od veškeré nepravosti. Řekneme-li, že jsme nehřešili, děláme z něj lháře a jeho slovo v nás není.

Synáčkové moji, toto vám píši, abyste nezhřešili Synáčkové moji, toto vám píši, abyste nezhřešili. A kdyby někdo zhřešil, máme u Otce přímluvce, Ježíše Krista, toho spravedlivého. A on je oběť slitování za naše hříchy, a nejen za naše, ale i za celý svět. A podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: „Znám ho,“ a nezachovává jeho přikázání, je lhář a není v něm pravda. 1. Jan 1:1–2:5

video Baby Steps znovu padající dítě

BŮH je moje JISTOTA.