Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak mít dobré vztahy ve světě

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak mít dobré vztahy ve světě"— Transkript prezentace:

1 Jak mít dobré vztahy ve světě
7 chyb které děláme

2 Jsi milý lidem ? Sk 2:46-47 Každého dne pobývali svorně v chrámu, po domech lámali chléb a dělili se o jídlo s radostí a s upřímným srdcem. Chválili Boha a byli všemu lidu milí. A Pán denně přidával k jejich společenství ty, které povolával ke spáse.

3 7 chyb ve vztahu k nevěřícímu světu

4 1. SVĚT JE NEPŘÍTEL Jan 3:16-17 Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen.

5 2. OD SVĚTA JE TŘEBA SE ODDĚLIT
1Kor 5:9-13 Napsal jsem vám v listě, abyste neměli nic společného se smilníky; ale nemyslel jsem tím všecky smilníky tohoto světa nebo lakomce, lupiče a modláře, protože to byste museli ze světa utéci. Měl jsem však na mysli, abyste se nestýkali s tím, kdo si sice říká bratr, ale přitom je smilník nebo lakomec nebo modlář nebo utrhač nebo opilec nebo lupič; s takovým ani nejezte.

6 3. USILOVAT O NEVĚŘÍCÍ PŘÁTELE ?
2KOR 6:14-18 Nedejte se zapřáhnout do cizího jha spolu s nevěřícími! Co má společného spravedlnost s nepravostí? A jaké spolužití světla s temnotou? Jaký souzvuk Krista s Beliálem? Jaký podíl věřícího s nevěřícím? Jaké spojení chrámu Božího s modlami? My jsme přece chrám Boha živého. Jak řekl Bůh: ‚Budu přebývat a procházet se mezi nimi, budu jejich Bohem a oni budou mým lidem.‘ A proto ‚vyjděte z jejich středu a oddělte se‘, praví Hospodin a ‚ničeho nečistého se nedotýkejte, a já vás přijmu‘ a ‚budu vám Otcem a vy budete mými syny a dcerami, praví Hospodin zástupů‘.

7 PROČ ? Je to neupřímné a falešné Je to nefunkční
Je to nesmírně vyčerpávající Je to spíše brána pro tvůj kompromis

8 4. POTŘEBA KÁRAT SVĚT Z HŘÍCHU
Jan 16:7-11 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám. On přijde a ukáže světu, v čem je hřích, spravedlnost a soud: Hřích v tom, že ve mne nevěří, spravedlnost v tom, že odcházím k Otci a již mne nespatříte; soud v tom, že vládce tohoto světa je již odsouzen.

9 Spasení v Ježíši Kristu, není odměnou za to že jsi činil pokání !
Gal 3:2 Chtěl bych se vás zeptat jen na jedno: dal vám Bůh svého Ducha proto, že jste činili skutky zákona, nebo proto, že jste uvěřili zvěsti, kterou jste slyšeli?

10 5. LIDSKÁ SNAHA OBRACET LIDI NA VÍRU
1. Kor 2:1-5 Ani já, bratří, když jsem přišel k vám, nepřišel jsem vám hlásat Boží tajemství nadnesenými slovy nebo moudrostí. Rozhodl jsem se totiž, že mezi vámi nebudu znát nic než Ježíše Krista, a to Krista ukřižovaného. Přišel jsem k vám sláb, s velkou bázní a chvěním; má řeč a mé kázání se neopíraly o vemlouvavá slova lidské moudrosti, ale prokazovaly se Duchem a mocí, aby se tak vaše víra nezakládala na moudrosti lidské, ale na moci Boží.

11 6. NEVÍRA V TO, ŽE NÁŠ ŽIVOT MÁ TAK OBROVSKÝ VLIV NA DRUHÉ
Setník však odpověděl: „Pane, nejsem hoden, abys vstoupil pod mou střechu; ale řekni jen slovo, a můj sluha bude uzdraven. Sk 9:39 Petr se hned s nimi vydal na cestu. Když přišli do Joppe, zavedli jej do horního pokoje, kde ho s pláčem obklopily všechny vdovy a ukazovaly mu košile a pláště, které jim Tabita šila, dokud byla naživu.

12 7. NESROZUMITELNOST A NÁBOŽENSKÉ ZÁKONICTVÍ
Mt 23:13 Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít.

13 závěrem Kol 4:5-6 Jednejte moudře ve styku s okolním světem a využijte čas vám svěřený. Vaše slovo ať je vždy laskavé a určité; ať víte, jak ke komu promluvit.

14 ...a když moudře, zkus toto:
Věříš-li že Bůh miluje svět, miluj ho spolu sním 


Stáhnout ppt "Jak mít dobré vztahy ve světě"

Podobné prezentace


Reklamy Google