Tematická setkávání a práce v minitýmech

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Advertisements

Krajské akční plány Základní východiska
Metodický výklad výzvy
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK. Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji CZ /0.0/0.0/15_002/
Setkání expertní skupiny v rámci partnerské sítě TTnet Téma - polytechnické vzdělávání Ing. Tomáš CIMBÁLNÍK Mgr. Petr Paníček Praha,
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PLATFORMA PODPORY ŠAP a PA VE ŠKOLÁCH
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Plány aktivit/Školní akční plány
Podpora krajského akčního plánování
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Základní informace k ŠAP a PA
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání (KAP)
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Plány aktivit/Školní akční plány
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Konference „Krajský akční plán vzdělávání v Ústeckém kraji 1“
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Krajské akční plánování
Analýza potřeb v území.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Polytechnické vzdělávání v praxi
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Tematická setkávání a práce v minitýmech Úvod ... a ráda bych vám představila možnost, jak se i vy můžete aktivně zapojit do projektu KAP. Tou možností je spolupráce v minitýmech. OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina

Minitýmy a platformy Minitýmy Akční plánování v rámci jednotlivých oblastí intervence (povinných a nepovinných témat) Platforma = systém výměny informací a zkušeností pro strategické plánování Úkolem platforem: Vyhodnotit data pro jednotlivé oblasti a prioritizovat ; Navrhnout řešení; Zapracovat je do KAP. Další zaměření setkávání: Zlepšení řízení škol; Hodnocení kvality ve vzdělávání; Plánování opatření ke zvyšování kvality vzdělávací soustavy. Minitýmy budou zaměřeny na akční plánování v rámci jednotlivých oblastí intervence (tj. povinných a nepovinných témat). Setkávání minitýmů bude probíhat v rámci tzv. platforem. Platformou je „systém výměny informací, zkušeností a dobré praxe pro strategické plánování“. Úkolem platforem by mělo být vyhodnotit data pro jednotlivé oblasti, prioritizovat je v návaznosti na strategické dokumenty, popř. navrhnout vhodná řešení a zapracovat je do KAP. Setkávání budou dále zaměřena na zlepšení řízení škol, hodnocení kvality ve vzdělávání a plánování kroků a opatření ke zvyšování kvality vzdělávací soustavy v kraji.

Minitým pro oblast intervence Platformy Platforma Minitým pro oblast intervence 1 1) Podpora polytechnického vzdělávání 2) Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů 3) Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě 2 1) Podpora kariérového poradenství 2) Rozvoj škol jako center celoživotního učení (dalšího profesního vzdělávání) 3 1) Podpora inkluze 2) Zvyšování ICT kompetencí (včetně podpory konektivity a bezpečného internetu) 3) Rozvoj výuky cizích jazyků 4) Čtenářská a matematická gramotnost a obsah kurikula V následující tabulce můžete vidět seznam platforem a jejich jednotlivých témat. V projektu jsou stanoveny celkem 3 platformy. Platforma č. 1 zahrnuje tyto témata: 1, 2, 3, ... Když to zjednodušíme – Scházet se budou všichni naráz v rámci 1 platformy – podle toho, kolik má platforma témat, tolik bude mít minitýmů, poté se rozdělí do minitýmů dle témat (oddělené stoly, účastníci si sesednou k sobě do skupin, např. u platformy č. 1 budou 3 minitýmy), na závěr výstupy svých diskusí představí celé platformě.

Práce v minitýmu Práce v minitýmu zahrnuje: Připomínkování vzniklých dokumentů; Společná setkávání k diskusím; Samostatné zpracování konkrétních aktivit/ činností k naplnění vzdělávacích cílů; Sdílení příkladů dobré praxe; Rozvoj funkčních partnerství; Rozvoj vzájemné komunikace mezi SŠ a ZŠ. Práce v minitýmu bude zahrnovat připomínkování vzniklých dokumentů (analýza potřeb v území), diskuse nad zvolenými strategiemi, dále budou účastníci navrhovat konkrétní aktivity/činnosti k naplnění vzdělávacích cílů, sdílet zkušenosti, rozvíjet funkční partnerství a komunikaci mezi školami. Je třeba, aby školy samy identifikovaly svoje potřeby a záměry, dokázaly stanovit priority svých potřeb a sdílely zkušenosti.

Praktické informace Práce na DPP: 300 Kč/hod (zaměstnavatel - Kraj Vysočina) Nutností – tvorba výkazů práce Určeno zejména pro ředitele škol, ale mohou být i jiní zástupci (pedagog. pracovníci), odborníci k danému tématu Začátek setkání vždy až v 15:30 (mimo pracovní dobu školy) Do konce roku 2016: 2 setkání pro každou platformu Práce v minitýmu bude probíhat na základě Dohody o provedení práce s hodinovou sazbou 300 Kč. Zaměstnavatelem bude Kraj Vysočina. Za odvedenou práci bude účastníkovi na základě sepsaných výkazů práce poskytnuta finanční odměna dle počtu odpracovaných hodin. Přičemž s vyplněním výkazů práce Vám ochotně pomůže RT projektu. Ten také provede výběr odborníků do minitýmů z vytvořeného seznamu zájemců (pokud by se přihlásil větší počet). Účastníci minitýmů – primárně ředitelé škol, ale není to podmínkou, zapojit se mohou i jiní zástupci (např. pedagogičtí pracovníci, odborníci k danému tématu atd.) Začátek vlastní akce – setkání minitýmů: vždy až v15:30 (zamezení dvojímu financování – jedná se o aktivity navíc, tedy mimo pracovní dobu školy) Do konce roku 2016 jsou naplánována 2 setkání pro každou platformu. Schválené výstupy ze setkání zahrne RT projektu do vlastního dokumentu KAP.

Minitým pro oblast intervence Termíny setkání platforem Praktické informace Platforma Minitým pro oblast intervence   Termíny setkání platforem 1 Podpora polytechnického vzdělávání Setkání: 31. 10. 2016 Setkání: 14. 11. 2016 Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě 2 Podpora kariérového poradenství Setkání: 15. 11. 2016 Setkání: 1. 12. 2016 Rozvoj škol jako center celoživotního učení (dalšího profesního vzdělávání) 3 Podpora inkluze Setkání: 10. 11. 2016 Setkání: 30. 11. 2016 Zvyšování ICT kompetencí (včetně podpory konektivity a bezpečného internetu) Rozvoj výuky cizích jazyků Čtenářská a matematická gramotnost a obsah kurikula V této tabulce můžete vidět přesné termíny setkání u jednotlivých platforem. Poté by měla spolupráce pokračovat v dalších měsících roku 2017 atd. Bude-li mít někdo z vás zájem pracovat v platformě č. 1, přijďte za mnou rovnou po konferenci a domluvíme se na dalším postupu, děkuji.

Spolupráce na projektu KAP Možnost setkat se v minitýmu i mimo konání společné platformy RT projektu KAP akci organizačně zajistí Hodiny se započítají do výkazu práce V případě Vašeho zájmu nás prosím kontaktujte na emailové adrese: Sedmikova.E@kr-vysocina.cz Zaslání více informací Výběr oblasti intervence (témat) v tabulce Osobní dotazník – sepsání DPP Kromě setkání v platformě bude účastníkům nabídnuta i možnost setkat se mimo plánovaná setkání např. jen v rámci minitýmu, budou-li mít o to zájem. RT projektu by jim akci organizačně zajistil (prostory, občerstvení). I v tomto případě si budou moci účastníci hodiny na projektu vykázat. V případě Vašeho zájmu o spolupráci, popř. o zaslání více informací, nás prosím kontaktujte na uvedené e-mailové adrese. Rádi Vám poté zašleme bližší informace a poprosíme Vás o výběr oblasti intervence a dále bychom požádali o vyplnění přiloženého Osobního dotazníku.

Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání Děkuji za pozornost. Krajský úřad Kraje Vysočina OŠMS, Oddělení rozvoje vzdělávání Mgr. Eva Sedmíková Sedmikova.E@kr-vysocina.cz