ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.06 SOU Obořiště
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Druhy porcelánových výrobků a soupravy užitkového porcelánu.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
Zahřívání látek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
charakteristika kovového inventáře
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_16_ Přírodověda pro 4. ročník
Inventář – příprava Střední odborná škola Otrokovice
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Běžný život ve starověkém ŘECKU BYDLENÍ, BYDLENÍ, OBLEČENÍ OBLEČENÍ RODINA RODINA ÚČESY ÚČESY STOLOVÁNÍ STOLOVÁNÍ.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
VY_32_INOVACE_06_ Přírodověda pro 4. ročník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve slovních úlohách na I. stupni ZŠ 2 Slovní úloha s násobením VY_42_INOVACE_25 Sada 2 Základní škola.
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pohybové zákony Posuvné účinky síly. prásk s [m] F 1 F 2.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
POCHUTINY VY_32_INOVACE_17_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník Předmět:
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Mgr. Barbora Pilárová Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět: Informatika VY_32_INOVACE_05_SOFTWARE.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
VY_52_INOVACE_32_Škola Člověk a jeho svět – Prvouka 1. a 2. ročník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Přenosná záznamová média
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Lidé kolem nás TÉMA: Zásady.
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ VY_32_INOVACE_12_PRAKTICKÉ ČINNOSTI ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6.-8. ročník Předmět: Praktické činnosti Autor: Bc. Klára Ujfaluši INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

Představ si, že budeš prostírat stůl na nedělní oběd. Napiš, který inventář budeš potřebovat. 1

Rozdělení inventáře: Porcelánové jídelní nádobí Skleněný inventář Příbory Další drobný inventář 2

Porcelánové jídelní nádobí a) talíře b) šálky a podšálky 3 4 d) polévkové mísy c) konvičky 6 5 e) bujonové šálky f) omáčníky 8 7

2. Skleněný inventář a) nápojové sklo b) jídelní sklo c) varné sklo 9 10. c) varné sklo 11

3. Příbory 12 a) jídelní 13 b) překládací, speciální

4. Další drobný inventář a) slánka, dochucovadla b) ubrusy c) ubrousky 15 a) slánka, dochucovadla b) ubrusy 14 c) ubrousky d) květinová výzdoba 16 17

Skládání ubrousků 18 19 KLIKNI KLIKNI

Obrázky: [cit. 2011-10-04]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: 1. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Set_dinner_table.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:US_Navy_071114-N-6676S-018_A_meal_is_set _on_an_empty_table_in_remembrance_of_POWs-MIAs,_both_past_and_present.jpg 2. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tea_pot,_Chinese_- _Indianapolis_Museum_of_Art_-_DSC00648.JPG 5. 10. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mixing_Bowl.jpg?uselang=cs 16. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Owl_napkin_holder.jpg?uselang=cs

Použité obrázky z archivu autora: 6, 8, 11, Obrázky se souhlasem autora: 14 http://jahoda2020.blog.cz/0712/vanocni-vyzdoba-stolu („Se souhlasem admina webu“ –viz dotaz 2. ledna 2012 v 18:18 7,12,13 http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=203 („Se souhlasem Michaela Klímy“ – 10. listopadu 2011 Použité obrázky z webu Office.com 3, 4, 9, 15, 17, 18, 19