Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_31_Dvojice slov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_3A05Čj9_Věty vedlejší
Advertisements

Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_21_Vyjmenovaná slova Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_25_Přídavná jména měkká Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_09_Výroba karamelu Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_23_Průběh lidského života.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_09_Zima Téma: Zima Číslo.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_29_Pracovní postup Téma: Pracovní.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_10_Výrobky ze dřeva Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_20_Vnitřní ústrojí Téma:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.4 příslovce Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_13_Louka - shrnutí
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_14_ Pranostiky I
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: Člověk a příroda_ zeměpis_6.
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: Zeměpis- 6. ročník VY__32_INOVACE_07_IV_Z6_tropy_subtropy.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_14_Převody jednotek obsahu.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_01_Naše obec
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_37_ Pravopisné testy
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_11_Vánoce Téma: Vánoce
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_10_Práce s chybou
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_17_Okopaniny
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_07_Topografie
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_15_Čísla Téma: Čísla
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_27_Televizní pořady
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_13_ Podstatná jména I
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_19_ Divadlo Alfa
PŘÍSLOVEČNÉ SPŘEŽKY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_24_Přídavná jména tvrdá
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_12_Části obličeje
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Náš dům
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Školní potřeby
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_14_Násobilka 3
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Nemoc, úraz
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_35_Závěrečný test
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_07_Domácí mazlíček
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
PŘÍSLOVCE Jsou slova neohebná, která vyjadřují bližší okolnosti dějů, jako: - místo (všude, zde, tam,domů); -čas (již, potom, později, zítra); -způsob.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_03_Rodina Téma: Rodina
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_36_Dinosauři - popis
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_18_ Podstatná jména III
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_18_Hodiny 2
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_III.Vu_PĚSTOVÁNÍ.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_28_Podstatná jména 2
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_01_Geometrické tvary
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_12_ Vánoční zvyky
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_31_Dvojice slov Téma: Dvojice slov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2649

Anotace Materiál je určený žákům 5. ročníku. Materiál je určený pro samostatnou práci žáků, učitel úkol vysvětlí a žáci pracují samostatně. Prezentace na interaktivní tabuli. Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli Inovace: Interaktivní způsob učení, získání informací o významu slov, po přečtení a splnění úkolů vedeme se žáky rozhovor, při kterém získají informace o Krkonoších, o Sněžce. Metodické pokyny: Tiché čtení, vyhledej dvojice slov, pozorně čti, odpověz na otázky.

Pozorně čti. V následujícím textu hledej dvojice slov. Tato slova stejně znějí, ale píší se jinak. Píší se buď dohromady nebo zvlášť. Jsou to dvojice jako například okolo a o kolo, nakonec a na konec. Tedy příslovce a v druhém případě předložka s podstatným jménem. V textu je několik takových dvojic - slov, jsou napsané vždy dohromady. Podtrhni si je a urči správnost psaní.

Výlet na Sněžku. Byli jsme na dovolené v Krkonoších. Plán výletů jsme zatím připravený neměli. Výlet na Sněžku byl dopředu jasný. Na parkovišti v Peci nám určili, že zaparkujeme zatím zeleným autem ve druhé řadě. Cesta nahoru Sněžku je z Pece dost dlouhá. Dohromady nás šlo šest. Až nahoru jsme přes drobná klopýtnutí dorazili nakonec všichni. Bratr cestou ošklivě zakopl a spadl dohromady drobných kamenů. Odřel si pravou dlaň, ale neplakal, byl statečný. Nahoře jsme se potom velkém úsilí usadili a rozhlédli se po krajině. Tatínek fotil. Potom maminka vyndala z batohu svačinu, pochutnali jsme si. Její napomínání, jak jíst, známe zpaměti. Pohledy ze Sněžky dolů se zpaměti hned tak nevytratí. Nakonec výletu také nezapomeneme, pokazilo se počasí a my jsme promokli.

Výlet na Sněžku. ŘEŠENÍ. Byli jsme na dovolené v Krkonoších. Plán výletů jsme zatím připravený neměli. Výlet na Sněžku byl dopředu jasný. Na parkovišti v Peci nám určili, že zaparkujeme za tím zeleným autem ve druhé řadě. Cesta na horu Sněžku je z Pece dost dlouhá. Dohromady nás šlo šest. Až nahoru jsme přes drobná klopýtnutí dorazili nakonec všichni. Bratr cestou ošklivě zakopl a spadl do hromady drobných kamenů. Odřel si pravou dlaň, ale neplakal, byl statečný. Nahoře jsme se po tom velkém úsilí usadili a rozhlédli se po krajině. Tatínek fotil. Potom maminka vyndala z batohu svačinu, pochutnali jsme si. Její napomínání, jak jíst, známe zpaměti. Pohledy ze Sněžky dolů se z paměti hned tak nevytratí. Na konec výletu také nezapomeneme, pokazilo se počasí a my jsme promokli. Ale nevadí, byl to krásný výlet.

Odpověz na otázky. Je pravda, že na Sněžku jeli lanovkou? ANO – NE Dozvěděli jsme se v textu, kdo všechno na Sněžku šel? ANO – NE Po celou dobu výletu jim přálo počasí? ANO – NE Svačinu si zapomněli v autě. ANO – NE Počasí se jim trochu pokazilo. ANO – NE Bratr měl cestou nehodu, zakopl a odřel se. ANO – NE Na parkovišti nebylo místo, auto stálo v ulici vedle zeleného auta. ANO – NE Věděl bys, o jaké Peci se hovoří? Vysvětli, pokud víš. …………………………………………………………………………………..

Zdroje http://microsoft.com