Počítačové viry Matěj Navrátil

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové viry.
Advertisements

POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Počítačová bezpečnost
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_20_16_antivirový program.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Počítačový virus. označuje program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele. Pro množení se vkládá do jiných spustitelných souborů či dokumentů.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
MALWARE Malware je počítačový program určený k poškození nebo vniknutí do počítačového systému. Výraz malware vznikl složením anglických slov „malicious“
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.05 Téma: PowerPoint.
Warez scéna, crack. Warez, co to je? Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 9 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: červen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_224 AutorMgr. Romana Rybiařová.
POČÍTAČOVÉ VIRY A ANTIVIROVÉ PROGRAMY. Viry a antivirové programy VIR program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele. pro množení se vkládá do.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc POČÍTAČOVÉ VIRY Co jsou počítačové viry a jak se proti nim bránit?
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_7_Opakování podstatných jmen Téma: 7B_ČJ7.roč.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_17.
Počítačové viry VY_32_INOVACE_10_10_Počítačové viry Šablona 32.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
RENESANCE STOLETÍ Mgr. Iveta Vališková
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škodlivý software, počítačové viry
Podstatná jména Bc. K. Matějková.
VY_32_INOVACE_03_Orientace v krajině
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 14– VIDEO V PREZENTACI. Název školy:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 8– OBRÁZEK V POWERPOINTU 1. Název školy:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 9– OBRÁZEK V POWERPOINTU 2 Název školy:
Inf Počítač a lidé s handicapem
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Operační systémy soubory, zkratky
Inf Operační systémy a jejich funkce
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Věra Oupická
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Prvky v síti Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název materiálu: Zájmena
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Opakování učiva pro 9. ročník
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Software Mgr. Václav Chvál.
Informační a komunikační technologie Informatika
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_19 avantgarda
VY_ 32_ INOVACE _18_10_křesťanství
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Informatika Počítačové viry.
Opakování učiva pro 9. ročník
Transkript prezentace:

Počítačové viry Matěj Navrátil Já jsem si pro vás připravil prezentaci na téma počítačové viry.

Osnova Tady je osnova celé prezentace. Co je to vir Trojský kůň Malware Adware Worms (červi) Boot viry Konec Tady je osnova celé prezentace.

Co je to vir Co je to vir Počítačový virus je program, který může „nakazit“ jiné programy tím, že k nim přidá vlastní kopii. Co je to vir.Počítačový virus je nebezpečný program, který „nakazí“ jiné programy tím, že k nim přidá svoji vlastní kopii.Touto infekcí se může virus šířit v počítači nebo síti.

Trojský kůň Je to uživateli skrytá část programu s funkcí, se kterou uživatel nesouhlasí. Trojský kůň.Trojský kůň je uživateli skrytý program nebo aplikace s funkcí, se kterou uživatel nesouhlasí (typicky je to činnost škodlivá). Název Trojský kůň pochází z antického příběhu o dobytí Tróje.

Malware Malware (škodlivý software) je program určený ke vniknutí do nebo poškození počítačového systému. Malware je program určený ke vniknutí do nebo poškození počítačového systému.Výraz malware vznikl složením anglických slov „melikijous“ to je (zákeřný) a „software“ .Popisuje záměr autora takového programu.

Adware Adware je označení pro produkty znepříjemňující práci nějakou reklamní aplikací. Adware je označení pro produkty které znepříjemňují práci svou reklamní aplikací. Ty mohou mít různou úroveň agresivity - od běžných bannerů až po neustále vyskakující pop-ap okna nebo ikony v oznamovací oblasti.

Worms (červi) Počítačový červ je specifický počítačový program, který je schopen automatického rozesílání. Počítačový červ je v informatice specifický počítačový program, který je schopen automatického rozesílání kopií sebe sama na jiné počítače.

Boot viry Boot viry napadají systémové oblasti disku. Boot viry napadají systémové oblasti disku. I přesto, že je jich méně než souborových virů, vyskytují se častěji.

zdroje A tady jsou zdroje. Téma – Novinky.cz Computerworld.cz Malware-photos Svět Androida 21stoleti.cz Technet.cz – iDnes VTM.cz www.pc – viry.sk Blesk Novinky.cz A tady jsou zdroje.

Konec Děkuji za pozornost. Děkuji za pozornost. Konec