Česká lékárnická komora a IKEM představují

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alkoholy ethanol.
Advertisements

RNDr. Božena Macešková, CSc.
DĚTSKÝ SVĚT LVÍČEK. KDO JSME Dětský svět Lvíček patří k nejmodernějším zábavným parkům v Evropě na ploše 1250 m2. Můžete u nás prožít nezapomenutelný.
Opakování - vylučovací soustava
živiny z přírodních zdrojů
Zdravý životní styl základní principy.
Lékárna U Kristýny Lékárna U Kristýny byla založena v létě roku 2012 Její prodejna sídlí v Uherčicích Lékárna ale také funguje on-line a to na webové stránce.
PRODUKTY FLP NA PODZIMNÍ MĚSÍCE
VY_32_INOVACE_VkZ Alkoholismus
Také si myslíte, že to děláte správně?
Prozac – lék proti depresi i tam, kde byste jej nehledali Lenka Milfortová Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity České Budějovice.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návykové látky, závislosti
Křivice Téma: Štefková Kristýna 2.HB.
Cukrovka Diabetes mellitus
Antibiotika a Rezistence
?.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Perorální antidiabetika v roce 2006
Alkoholismus.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
OBEZITA.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Ve třídě je 24 dívek a 8 chlapců. Jakou procentuální část třídy tvoří chlapci? Co tvoří základ? Základ je 100 % Základ je celkový počet dětí ve.
VY_32_INOVACE_04_ Přírodověda pro 4. ročník
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.10.
1 UNIQA slaví 15. výročí působení v ČR Slavíme narozeniny ! Ale dárky dostanete Vy a Vaši klienti !
DĚTI A DOSPĚLÍ JSOU ROZDÍLY Z POHLEDU TOXIKOLOGIE?
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Edukace diabetika INZULINOTERAPIE
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Vznik a odstranění únavy
Biologická léčba v dětské psychiatrii
Elektronické kouření Prezentace pro Zdravotnický výbor PS PČR
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Poruchy příjmu potravy PPP MUDr. Václav Krmíček Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ZÁVISLOST A DROGY Drogy se vyrábějí i z léků. Nitrožilní aplikace drog.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Léčiva. Co je to léčivo? Léčivo (léčivá látka) je látka určená k příznivému ovlivňování zdraví lidí nebo zvířat. Léčivá látka je nejvýznamnější součástí.
BEZPEČNÉ UŽÍVÁNÍ LÉKŮ PharmDr. Lubomír Chudoba Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny PČR 9. června 2015.
Léčiva Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu CR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Domácí CRP test Celostátní konference manažerek domácí péče Luděk Ogoun – HARTMANN-RICO a.s. Deštné v Orlických Horách
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_alkoholismus Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VY_32_INOVACE_10_20_léky. Lék je léčivo, které se podává pacientovi (člověku nebo zvířeti) např. ve formě tablet, kapslí, roztoku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Závislí jako cílová skupina sociálních služeb. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DROGY Výchova ke.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Plánované rodičovství
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ALKOHOL
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Kouření Vypracoval: Jiří Hanousek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Lékové interakce v praxi
Doping Chemie ohrožuje užívání zakázaných látek nebo metod ve sportu
Transkript prezentace:

Česká lékárnická komora a IKEM představují

MNOHO LÉKŮ OBSAHUJE PARACETAMOL - NEUŽÍVEJTE JE SOUČASNĚ KOLIK? • Správné dávkování se liší u dětí i dospělých a dokonce i v závislosti na Vaší hmotnosti. • Dítě není zmenšený dospělý, jeho tělo funguje jinak. • Nekombinujte léky s obsahem paracetamolu.

UŽÍVÁNÍ PARACETAMOLU MÁ JASNÁ PRAVIDLA JAK ? • Paracetamol užívejte pouze ve stanovených intervalech, nezkracujte je. Paracetamol se pak v těle může hromadit. • Neužívejte paracetamol po oslavě, plesu nebo velikonoční koledě. • Alkohol násobí škodlivý účinek paracetamolu a poškozuje játra.

RADA Z LÉKÁRNY MÁ PRO VÁS CENU VAŠEHO ZDRAVÍ PROČ ? • Zvýšením dávky paracetamolu nedosáhnete většího účinku. • Paracetamol v nadměrných dávkách poškozuje játra a ohrožuje Váš život.

O SPRÁVNÉM UŽÍVÁNÍ A VHODNÉ DÁVCE SE VŽDY PORAĎTE S VAŠÍM LÉKÁRNÍKEM. www.lekarnickekapky.cz/paracetamol