Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Financování sociálních služeb
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
3. Vzdělávání knihovníků, semináře, porady Pardubice Zuzana Hájková Zlata Houšková.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Financování regionálního školství
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Jednání MT KP Ostrava Domov na Liščině od 9:00.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Semináře pro poskytovatele sociálních služeb v rámci projektu „Podpora procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji“
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Setkání členů RZK a představitelů KUZK se starosty měst a obcí Zlínského kraje 6. dubna 2017, Vsetín Sociální oblast Michaela Blahová radní Zlínského.
Pečovatelská služba.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Dotační program „Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019“
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Aktuální informace ke KPSVL
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v JMK pro rok 2020
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
V Jihomoravském kraji Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska pro přípravu Pravidel pro rok 2018

Východiska pro přípravu Pravidel pro rok 2018 Data od sociálních služeb, reportovaná v rámci Žádosti o dotaci pro rok 2017 a Vyúčtování dotace pro rok 2016. Modelace výpočtů při nastavení různých parametrů a normativů s využitím modulu KISSoS pro výpočet vyrovnávací platby. Intenzivní spolupráce společnosti AUGUR Consulting s Oddělením ekonomiky a kontroly, Odboru sociálních věcí Jihomoravského kraje a připomínkování textové části pravidel Oddělením sociálních služeb, Odboru sociálních věcí Jihomoravského kraje.

Filozofie konstrukce výpočtové části Pravidel pro rok 2018 Cílem bylo nastavení normativů pro jednotlivé druhy sociálních služeb tak, aby zohledňovaly reálnou průměrnou nákladovost jednotlivých druhů sociálních služeb v návaznosti na analýzu nákladovosti a umožnily sociálním službám předvídatelně plánovat. Změna / úprava normativů u některých druhů sociálních služeb tak, aby tyto sociální služby nebyly výrazně podfinancovány (pobytové služby s kapacitou do 18 lůžek) ani přefinancovány (pobytové služby s kapacitou nad 101 lůžek). Filozofie konstrukce textové části Pravidel pro rok 2018 Optimalizována byla pravidla i v textové části, především v bodech, kde mohlo v roce 2017 docházet k nejednotnostem výkladu a nesprávnému výpočtu ukazatelů žadateli o dotaci pro rok 2017 (např. výpočet denního podílu příspěvku na péči, apod.). Pravidla byla dále doplněna o článek 15. Pojmosloví, v němž jsou definovány nejdůležitější pojmy, s nimiž Pravidla operují. Jedná se zejména o: - bližší specifikaci pojmu Převažující cílová skupina, - bližší specifikaci položky Denní podíl příspěvku na péči, aj.

Celková alokace finančních prostředků pro rok 2018 Skupina A (služby sociální prevence a odborného sociálního poradenství - ambulantní a terénní forma + noclehárny) 164 722 922 Kč Skupina B (služby sociální péče - ambulantní a terénní forma + tísňová péče) 190 431 039 Kč Skupina C (služby sociální prevence - pobytová forma) 1 032 325 Kč Skupina D (služby sociální péče - pobytová forma) 616 006 716 Kč V roce 2017 bylo přerozděleno celkem 787 513 400 Kč. Rozdíl tedy činí 186 980 089 Kč. Alokace finančních prostředků dle druhu zřizovatele pro dotační řízení 2018 Celková alokace finančních prostředků 972 193 002 Kč Kraj 283 711 644 Kč Obce 295 167 695 Kč NNO 393 313 663 Kč

Související informace Při modelaci finančních částek vyrovnávací platby pro jednotlivé druhy sociálních služeb ve vztahu k celkové alokaci finančních prostředků, bude výše vyrovnávací platby v roce 2018 nižší u cca 165 sociálních služeb. K navýšení objemu přiznaných finančních prostředků v roce 2018 dojde u cca 230 služeb.

Připomínky k současné podobě Pravidel pro rok 2018 Celkem Jihomoravský kraj obdržel cca 150 jednotlivých připomínek od 47 subjektů. Z celkového počtu cca 150 připomínek se jednalo o připomínky: k snížení výše finanční podpory oproti roku 2017 (49 připomínek), k zpřesnění textové části pravidel (22 připomínek) k úpravě výpočtu vyrovnávací platby (17 připomínek) k problematice nenárokových složek mzdy (13 připomínek) k diferenciaci hodnot finanční podpory na 1 úvazek pracovníka (12 připomínek) k jiným tématům (37 připomínek). Postupně budou vypořádány všechny připomínky a relevantní připomínky budou do pravidel zakomponovány. Na všechny připomínky bude ze strany jihomoravského kraje reagováno. Některé podnětné náměty byly do Pravidel pro rok 2018 již zapracovány. Např. navýšení stanovené hodnoty finanční podpory na 1 úvazek u telefonické krizové pomoci (35 000 Kč), u SAS pro rodiny s dětmi (31 000 Kč), u SAS pro seniory a osoby se zdravotním postižením (29 000 Kč), u kontaktních center (31 000 Kč), či navýšení spolufinancování obcí u odborného sociálního poradenství atd.

Děkujeme Vám za pozornost. Mgr. Marián Svoboda ředitel společnosti AUGUR Consulting s.r.o. Vinařská 5a 603 00 Brno tel.:+420 543 242 595, 543 234 325 tel:+420 603 548 804 svoboda@augur-consulting.cz