Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji – obědy do škol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Advertisements

Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Financování regionálního školství
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
POTRAVINOVÉ A MATERIÁLNÍ POMOCI
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Změny v soutěži Vesnice roku
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Pracovní setkání středních škol
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program potravinové a materiální pomoci
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji – obědy do škol 24. 8. 2017 Lucie Feuchter, odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací

„Kdo to platí?“ 3. kolo projektu v rámci OP PMP, KHK se letos zapojil poprvé (počet zapojených krajů 8) Výzva k předkládání projektových žádostí vyhlášena 31. 3. 2017, období realizace projektu 1. 9. 2017 – 30. 6. 2018 Finanční alokace pro ČR 35 mil. Kč (z toho 5.250.000 Kč národní podíl, 29.750.000 Kč evropský podíl FEAD = Fond evropské pomoci nejchudším osobám) KHK žádá o 4 999 547,70 Kč

„Nejste v tom sami…“ Řídící orgán – MPSV (vyhlašuje výzvu, schvaluje a monitoruje projekt) Žadatel/příjemce dotace – kraj Partneři s finančním příspěvkem – MŠ, ZŠ a víceletá gymnázia bez ohledu na zřizovatele Partneři bez finančního příspěvku – KrPy a KoPy ÚP ČR Spolupracující organizace: OSPOD, obce, NNO

„Pro koho to všechno děláme?“ Děti ze sociálně slabých rodin ve věku 3-15 let (navštěvující školní zařízení), které se jako společně posuzované osoby z hlediska nároku na příspěvek na živobytí nacházely v hmotné nouzi v rozhodném období 3 po sobě jdoucích kalendářních měsíců před podáním projektové žádosti Rozhodné období je 1. 2. – 30. 4. 2017

„Několik čísel pro zajímavost“ Ke dni 30. 5. 2017, kdy byla podána projektová žádost bylo vytipováno 880 dětí z 36 MŠ a 33 ZŠ v KHK Nejvíce dětí bylo vytipováno v okrese Náchod a Trutnov Ve školním roce 2016/17 nechodilo na obědy více než 10 000 žáků zapsaných do ZŠ v KHK Dle údajů ÚP ČR by podmínky zapojení do projektu splnilo 2 915 dětí v KHK (cca 4% všech dětí v cílové věkové kategorii)

„Co zatím proběhlo“ KHK podal projektovou žádost 30. 5. 2017, předal ÚP ČR seznam zapojených škol, zkompletoval podepsané smlouvy a přílohy, a smlouvy nad 50 000 Kč zveřejnil v registru smluv dle zákona č. 340/2015 Sb., o registru smluv ÚP ČR prostřednictvím KoP oslovoval během června a července rodiče dětí z cílové skupiny a 15. 8. předal KÚ seznamy zapojených dětí (potvrzení o zapojení dítěte), KÚ následně rozeslal jednotlivým školám prostřednictvím DS Školy vyplnily podklad pro zapojení do projektu, podepsaly smlouvy a obdržely seznamy dětí.

„Co nás čeká?“ Partner/škola: provede kontrolu jmen a věku dětí uvedených v tabulce (potvrzení o zapojení dítěte) a zašle finální verzi na KÚ - pozor u MŠ na dvouleté děti! vyzve během září zákonné zástupce, aby vyplnili přihlášku ke stravování (datum!) obdrží 75% svého projektového rozpočtu prostřednictvím zřizovatele (částka uvedena ve smlouvě), zbytek po vyúčtování bude sledovat počet odebraných jídel

„Co a kdy poslat na KÚ?“ Nejpozději do 30. 9. 2017 finální verzi tabulky „potvrzení o zapojení dítěte“ (=seznam dětí) Nejpozději do 30. 9. 2017 vnitřní směrnici určující ceny stravného Nejpozději do 5. 1. 2018 vyplněný přehled indikátorů (příloha č. 4 smlouvy) za období září – prosinec 2017 Nejpozději do 15. 8. 2018 vyplněný přehled indikátorů (příloha č. 4 smlouvy) za období září 2017 – červen 2018 Všechny podklady elektronicky

Přehled indikátorů Příloha č. 4 smlouvy Partner (škola) vykazuje počet podpořených osob, vydaných jídel a rozpočet Ostatní indikátory vykazuje příjemce dotace (kraj) pomocí vyhlášky 107/2005 Sb., o školním stravování, a tzv. spotřebního koše Bez sankcí při nevyčerpání rozpočtu a neplnění závazného indikátoru (indikátory byly stanoveny na základě odhadů)

Přehled indikátorů

„co mít v deskách po ruce?“ Partnerská smlouva s přílohami a případně dodatky Výpis z účtu – potvrzení o zaslání finančních prostředků zřizovatelem Tabulka pro ověření způsobilosti s podporovanými dětmi Vnitřní směrnice, která upravuje výši stravného Docházka podporovaných dětí (absence není důvodem ukončení podpory, ale!)

„Kde najdete více informací?“ www.mpsv.cz/cs/30076 Metodika Výzva k předkládání žádostí Pravidla pro žadatele a příjemce www.kr-kralovehradecky.cz (odkaz OBĚDY DO ŠKOL)

Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji – obědy do škol Děkuji za pozornost Lucie Feuchter lfeuchter@kr-kralovehradecky.cz Tel. 601 375 644