Vypracoval : Adam Kubela

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEDLIŠTĚ.
Advertisements

Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Hrbitov.
OBEC Obec je základní (nejmenší) samosprávnou jednotkou, kterou tvoří – obytná (vnitřní) část – domy, silnice, parky apod. volná krajina (vnější) část.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Konec 16. – polovina 18. století. 2 o Baroko klade důraz na cit, majestátnost, vznešenost a náboženské zanícení. o Pro baroko jsou typické hudební druhy.
MÍSTNÍ REGION V RÁMCI ČR VŠEOBECNÉ INFORMACE. POLOHA Stát- Česká republika NUTS II- Jihovýchod Kraj- Jihomoravský Okres- Brno – venkov Obec s RP- Rosice.
VELKÁ BRITÁNIE WALES. WALES - velšsky Cymru – ve staré velštině to znamená „krajan“ - jméno Wales pochází z germánského slova Walha, které znamená „cizinec“,
TEREZA PAROBKOVÁ, 9. A, 2015/2016 ÚKOL Č. 26 NEJSTARŠÍ ZMÍNKY O VESELSKÉM HRADU POSTUPNÁ PŘESTAVBA HRADU NA ZÁMEK, MAJITELÉ, ARCHITEKTURA VYTVÁŘENÍ ZÁMECKÉHO.
Putování po Plzeňsku s Akademií třetího věku o.s. TOTEM, naše zastavení v Plzni na Roudné, kostel Všech svatých.
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
– Drážďany – Berlín - Postupim První den jsme navštívili nedaleké m ě sto Dráž ď any a ve č er dorazili do Berlína, kde jsme z ů stali.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Mikroregion ZÁHORAN. Dobrovolný svazek obcí mikroregionu ZÁHORAN vznik – 3. října 2001 proč vznik: společné řešení problémů nadobecního charakteru oblast.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová ZŠ Praktická 5. ročník Člověk a jeho.
říčka Balinka Ze Stránecké Zhoře jsme vyšli brzo ráno podél říčky Balinky a nově upraveného rybníčka do malebné vísky Frankův Zhořec. Tady jsme se.
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_03 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
Odolena Voda je město v okrese Praha-východ, ve kterém žije přes 5 tisíc obyvatel. Leží při dálnici D8, 16 km severně od centra Prahy, 7 km východně.
Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_09_Jihočeský kraj, ZŠ praktická,
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
OBEC PODHRADNÍ LHOTA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Z a 5 m i n u t o k o l o Č e c h.
N. Sedláková E. Jarabicová
Prezentaci vypracovala Miroslava Posádková 5. listopadu 2012
TATENICE Mgr. Michal Oblouk.
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Náš rodinný výlet do Šluknovska
Živá kronika Radim Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Záměl.
Adéla Břečková, Kristýna Vyskočilová
Historie obyvatelstva obce Přívozec
Duchcov.
Frenštát pod radhoštěm
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Malá Morávka a Karlov pod Pradědem
ČESKÁ REPUBLIKA. ČESKÁ REPUBLIKA Rozloha… km2, počet obyvatel…10,2 mil., hlavní město…Praha Nejvyšší pohoří Nejvyšší vrchol Nejnižší místo Nejhlubší.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
BRAZÍLIE Prezentace v Brně Obrázek: Rio de Janeiro
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-38 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Podpora sociální práce v ORP Holešov
VY_32_INOVACE_11_12_Lidice
VY_32_INOVACE_44B_TÁBORSKO - CHOUSTNÍK
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Minulost Bojkovic. TÉMATICKÝ.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
  Autor: Mgr. Pavla Jeníková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Středověká kolonizace
Živá kronika projekt spolupráce mas krajina srdce
PODZIM 2017.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
NÁZEV: VY_32_INOVACE_166_ O slohu románském TÉMA: STŘEDOVĚK
Žďár nad Sázavou.
Lednicko-valtický areál
Přírodní podmínky na území Slovácka
NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ ZÁMEK PEKLO ZAHRADA.
Jedno z nejkrásnějších měst na Světě
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
Kostely v Plzeňském kraji
Vesnice roku 2018 Krajské kolo –
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Obrázky z fotogalerie 3 Autor prezentace : Herbert Novotný.
VYŠEHRAD vznikl jako přemyslovské hradiště v 2. polovině 10. století na skalním ostrohu nad Vltavou r založena kapitula s kostelem sv. Petra a Pavla.
Transkript prezentace:

Vypracoval : Adam Kubela Bartošovice Vypracoval : Adam Kubela

Bartošovice Obec Bartošovice se nachází v okrese Nový Jičín, kraj Moravskoslezský. Žije zde téměř 1 700 obyvatel.

Bartošovice První písemná zmínka o obci pochází z roku 1383. Vodní mlýn z roku 1929. Kostel svatého Ondřeje, Petra a Pavla. Hrobka rodiny Meinertů u zdi kostela z roku 1834. Kaple svatého Antonína Paduánského z roku 1722.

Zámek Bartošovice Zámek Bartošovice – srdce Regionu Poodří. Dnes je zde obřadní síň, penzion a restaurace. V zámecké zahradě se nachází strom- platan javorolistý, jehož sazenice byly přivezeny ze Španělská zámeckým pánem v 18. století.

Kola se třídou 6.A