Podpora marketingu vín příspěvky z Vinařského fondu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Miroslava Nebuželská, BVM Audit
Advertisements

Jednání MZ ČR JUDr. Mgr. Marek Hodulík ZÁKON O UN.
Efektivní propagace České republiky v zahraničí
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti
Zdravotní pojištění. Účast na pojištění:  osoby s trvalým pobytem na území ČR  osoby jejichž zaměstnavatel má sídlo na území ČR  zaměstnanec volí ZP.
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
Seminář SoMoPro II. Právní část – nezpůsobilé výdaje, porušení rozpočtové kázně a odvody, možnosti promíjení, nejčastější pochybení Mgr. Benišová/1258.
Exekuční řád po novelách
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Správa sociálního zabezpečení
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
STÁTNÍ PODNIK.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
1 Bankovní úvěrové analýzy Banky, úvěrové produkty Průběžný test 1 OtázkyJméno:……………………………………….Skupina:……………………………………. Datum:
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
 Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů  Zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád  Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
1 Strategický plán Leader Partnerství venkova – Prosperita regionu Zadávání zakázek – výběrová řízení v rámci LEADRU a PRV Evropský zemědělský fond pro.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Podpora marketingu vín příspěvky z Vinařského fondu Josef Kotásek.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Pracovně právní vztahy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Společnost s ručením omezeným charakteristika
STÁTNÍ FOND KINEMATOGRAFIE
Správa sociálního zabezpečení
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Novinky v předškolním vzdělávání
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Podpora marketingu vín příspěvky z Vinařského fondu Josef Kotásek

Vinařský fond – právní úprava Vznik v roce 2002 novelou zákona č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví a vinařství Vinařský zákon č. 321/2004 Sb.: zásadní změna ve fungování fondu Výhradně podpora prodeje vína a rozvoje vinařské turistiky Informace veřejnosti Obdobné organizace v ostatních vinařských zemích EU

Financování Fondu Platí výrobci vína a pěstitelé Zákonné penále 0,1 % denně z dlužné částky, maximum 2x nezaplaceného odvodu Výrobci vína producenti 1000 a více litrů vína odvody ve výši 0,50 Kč z každého litru všech druhů vín vyrobených na území České republiky a poprvé uvedených do oběhu; odvod je výrobce povinen odvést na účet Fondu Pěstitelé Povinné osoby - pěstitelé révy vinné o ploše minimálně 1 hektaru Jednorázový odvod do 31.12. za daný rok 350,– Kč z každého i započatého ha Neplatí pro vinice do konce třetího roku od výsadby (první, panenská úroda není zatížena dávkou) a dále na vinice registrované pro výzkumné a pokusné účely. V minulosti: Dovozci Odvody pouze do účinnosti zákona č.115/1995, tj. do 27.5. 2004.

Vnitřní organizace VF Rada Vinařského fondu Ředitel Fondu Dozorčí rada Vinařského fondu

Rada Vinařského fondu Rada je nejvyšším orgánem Fondu; skládá se z 11 členů. Funkční období členů Rady je čtyřleté. Členům Rady nepřísluší odměna za výkon funkce člena. Členy Rady jmenuje a odvolává ministr zemědělství, přičemž jednoho člena Rady jmenuje z řad zaměstnanců ministerstva, jednoho člena Rady z řad zastupitelstva Jihomoravského kraje a 9 členů Rady na návrh vinohradnických a vinařských sdružení. Členství v Radě může být stejnou osobou vykonáváno nejvýše tři po sobě následující funkční období; stejná osoba se může opětovně stát členem Rady nejdříve po uplynutí 2 let, kdy nebyla členem Rady. Předsedu a místopředsedu Rady volí a odvolává z řad svých členů Rada.

Ředitel VF Ředitel je statutárním orgánem Fondu; řídí činnost Fondu. Je zaměstnancem Fondu; nemůže být členem Rady ani Dozorčí rady.

Vyhl. 97/2006 Sb. 97/2006 Sb.VYHLÁŠKA ze dne 14. března 2006 o předpokladech a způsobu podpory marketingu a prodeje produktů, podpory rozvoje turistiky v oblasti vinohradnictví a vinařství a podrobnostech o poskytování informací veřejnosti Vinařským fondem

Rozsah podpory VF Fond podporuje marketing a prodej produktů finanční dotací, která činí až: 100% u: příspěvků na provádění průzkumů trhu s vinařskými produkty, příspěvků na autorské honoráře a výrobu tištěných a audiovizuálních materiálů o víně, vinohradnictví nebo vinařství a o rozvoji turistiky v oblasti vinohradnictví a vinařství, pronájmu prostor, odměny pro účinkující a propagaci promočních akcí s tematikou vinohradnictví nebo vinařství, rozvoje turistiky v oblasti vinohradnictví a vinařství, s výjimkou akcí propagujících výrobky konkrétních producentů, 80% u: pronájmu prostor pro konání seminářů, konferencí a školení s tematikou vinařství, vinohradnictví nebo sommelierství, rozvoje turistiky v oblasti vinohradnictví a vinařství, odměny přednášejícím a pomocnému personálu a výrobu podkladových materiálů pro tyto akce poradenské služby pro přípravu žádostí o povolení přiznávat označení vína originální certifikace 50% u: úhrady nákladů vynaložených na účastnické poplatky nebo pronájem výstavních prostor účastníkům přehlídek, soutěží a výstav vín, úhradu nákladů vynaložených na pronájem prostor pro konání přehlídek, soutěží a výstav vín, a jejich propagaci

Podmínky poskytnutí podpory z VF umístění log Fondu a označení „Vína z Moravy, vína z Čech“ Osobní předpoklady: a) sídlo nebo trvalý pobyt na území České republiky, jedná-li se o občany České republiky, u cizinců pak bydliště v zahraničí, popřípadě místo pobytu v České republice, b) neprobíhá likvidace nebo insolvence c) žádné dluhy po lhůtě splatnosti vůči Fondu nebo státu, d) absence TČ, přestupku nebo jiného správního deliktu, jehož skutková podstata souvisí s předmětem jeho podnikání.

Transparentnost podpory Fond publikuje na internetu výdaje Fondu, které jsou vyšší než 10 000 Kč na akci, nebo opakované plnění jednomu subjektu překračující tuto částku v tomto rozsahu: účel plnění příjemce plnění požadovaný termín plnění a termín skutečného plnění vyplacená částka, popřípadě částky termín výplat.