dílenské programování – Heidenhein ItnC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Corel DRAW Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R12_ Měřítko TEMA: Matematika 7. ročník.
Volný pád a svislý vrh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Tercie Rovnice Rovnice – slovní úlohy postup na konkrétním příkladu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ArchiCAD nástroj Schodiště 2
Databáze © Mgr. Petr Loskot
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Popis prostředí programu F 2000
9. Přenos programu z PC do stroje
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 12– SMARTART V PREZENTACI. Název školy:
Praktikum RuČNÍ programování.
Zadání ručního programování 2.čast - parametrizace
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Excel – tabulkový procesor
Jaroslav Kudr pro OATGM
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
12. Simulace před obráběním a spuštění programu na CNC frézce HURCO
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Propojení tabulek Access (6).
Inf Ovládání operačního systému
Nastavení jednotlivých položek programu S 2000
Inf Tabulkový procesor - formátování
Pravidla pro vytváření výkresové dokumentace sestav
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Poměr v základním tvaru.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Zadání ručního programování 1.čast - šroubek
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Autor: Ing. Ksandrová Lenka
VY_32_INOVACE_42_Spořič_obrazovky
Informační a komunikační technologie
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Zadání ručního programování 1.čast - šroubek
CorelDRAW Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
PowerPoint.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Postup pro podávání žádosti do výběrového řízení o dotaci- pořízení, zachování a obnovu hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí z rozpočtu.
CNC - programování v ŘS Heidenhain iTNC 530
Na co myslet při podávání přihlášky do výběrového řízení pro poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy.
CNC - programování v ŘS Heidenhain iTNC 530
Osobní stránky zaměstnanců JU
Poměr v základním tvaru.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
RBI Postup získání reportu
Transkript prezentace:

dílenské programování – Heidenhein ItnC Praktikum CNC strojů dílenské programování – Heidenhein ItnC

Dílenské programování použití spec. software, kde se program tvoří nejčastěji pomocí grafického rozhraní vyplňuji „tabulku“ a software ji interně převádí na NC kód K definici částí se můžu vrátit

FK – II.úloha Neznámé zadání – neznáme vše. Zadáme jen to co známe a necháme SW najít vhodná řešení

Úloha na PC či doma Vytvořte díl pomocí FK funkce program pro výrobu této součásti Jedná se o vyfrézování vnitřního tvaru z plechu tl. 2 mm rozměry polotovaru jsou 100x100 nástroj průměr 10 mm (T5 v demo iTNC530) Ing. Jan Tomíček – jan.tomicek@fs.cvut.cz

Jak postupovat? stáhněte si a nainstalujte SW Heidenhein http://www.heidenhain.de/de_EN/documentation- information/software/download-area/ Stáhněte si SW: iTNC 530 Programming Station (VBox) 606425-04 SP6 a TNCremo v3.0 2) Nainstalujte SW iTNC 530 i Remo ve výchozím nastavení 3) spusťte SW iTNC a můžete se pustit do programování

Obecná nápověda volím režit EDIT Kliknu na PGMMGT (Program management) Zvolím nový soubor Zapíšu jméno „ULOHA7.H“ a do založeného souboru píšu program

Režim FK Vybíráme prvky snažíme se určit maximum známých skutečností o nich Zbytek necháme na SW

Po skončení programování… Jakmile je program hotov je třeba jej dostat ven z demoverze iTNC pomocí SW TNCRemo Postup: Nechte zapnutý iTNC Programming station a spusťte TNCRemo Ve spuštěném Remo vytvořte spojení s iTNC

Po dokončení programování 3) V horní části okna najděte místo kam chcete soubor uložit 4) V dolní části okna nalezněte soubor „ULOHA7.H“ v adresáři TNC 5) Klikněte pravým tlačítkem a zvolte možnost „Přenést“

po dokončení programování 6) Takto vytvořený a přenesený soubor je již v podobě obyčejného textového souboru a můžete jej volně kopírovat, přejměnovat a také poslat jaký výsledek úlohy emailem.

Hotovou úlohu uložte… Pod názvem: ULOHA_C_7_ITNC_PRIJMENI Do složky hotové práce / nebo pošlete emailem