STROMY JEHLIČNATÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽIVOT LESA.
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.12 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem nahosemenných rostlin, zástupci evropských jehličnanů. Vzdělávací oblast: Semenné rostliny.
DOPLŇOVAČKA – pojmy nahosemenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace JEHLIČNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VĚDOMOSTNÍ TEST anatomie a morfologie nahosemenných rostlin Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Stromy.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Nahosemenné rostliny VY_32_INOVACE_009 – 1. sada, Př Přírodopis
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Rostliny semenné Semenné rostliny se rozmnožují semeny.
VYŠŠÍ ROSTLINY II. – zástupci nahosemenné rostliny-jehličnany Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
NAJZNÁMĚJŠÍ NAHOSEMENNÉ RASTLINY JEHLIČNATÉ STROMY A KEŘE
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY JEHLIČNATÉ STROMY
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Rozmnožují se pohlavně - semeny, ta jsou holá bez oplodí, oplození není závislé na vodě jako u výtrusných rostlin,rostliny mají pouze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
PŘÍRODOVĚDA.
URČOVÁNÍ STROMŮ modul – Prostředí školy
Nahosemenné rostliny - STROMY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jehličnany.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Rostliny nahosemenné Přírodopis VY_32_INOVACE_213, 11. sada, Př
TŘÍDA: JEHLIČNANY JEHLICE: silný epidermis s kutikulou , pryskyřičné kanálky ŠIŠKY: a) samčí (mikrostrobily ), obsahují tyčinky (mikrosporofyly ) b) samičí.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Přírodopis VI..
Jehličnany - poznávací znaky
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Les-Lesní patra.
STROMY LISTNANTÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,Smetanova 123C AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_115_Jehličnany TEMA: Živá.
Kdo jsem – stromy I Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):05/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda ve.
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
TEST - SPOLEČENSTVO LES
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY rozmnožují se semeny, která nejsou ukryta v plodu
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA
PRVOUKA – 2. ročník, JEHLIČNATÉ STROMY
VY_32_INOVACE_Sib_III_16 Dřeviny
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Společenstva lesů - stromy
VY_32_INOVACE_11- Borovice lesní Přírodověda - 4. ročník
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
SPOLEČENSTVO - LES Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_14- Jedle bělokorá Přírodověda - 4. ročník
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
VY_32_INOVACE_04-47 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Nahosemenné rostliny II
Jednoduchý klíč k určování jehličnanů
Na procházce v lese.
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_17_STROMY, KEŘE, BYLINY_BLECHOVÁ
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Rostliny semenné rozmnožují se semeny
Transkript prezentace:

STROMY JEHLIČNATÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 15.7.2011

Anotace Materiál obsahuje prezentaci jehličnatých stromů, pracovní listy na poznávání stromů a interaktivní hry. Žáci vytváří projekt – Jaro, léto, podzim, zima, stojím venku a je mi prima. Autor Soňa Koukalová Očekávaný výstup Pozná vybrané jehličnaté stromy podle nápadných určujících znaků, uvede příklady výskytů stromů ve známé lokalitě. Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žáci druhého ročníku Metodický postup Při prezentaci se žáci seznamují s jednotlivými jehličnatými stromy a všímají si jednotlivých rozdílů mezi stromy – tvar, barva kůry, velikost a směr růstu šišek a jehličí. Své znalosti si ověří v pracovních listech a hrách. Jaro, léto, podzim, zima, stojím venku a je mi prima - projekt, který je zaměřen na zaznamenávání změn stromu v jednotlivých ročních obdobích. S žáky si v okolí školy vybereme strom, který budeme sledovat. Začínáme v podzimním období, žáci si provedou podrobnou charakteristiku, kterou doplní nákresem stromu, šišky a fotografii. V projektu pokračujeme v následujících ročních obdobích a všímáme si postupných proměn stromu, které také zaznamenáváme (fotografie) a porovnáváme.

BOROVICE LESNÍ http://www.vls.cz/default.asp?ids=1710&idc=2023&idm=1748&lang=cz

SMRK ZTEPILÝ http://www.vls.cz/default.asp?ids=1710&idc=2035&idm=1748&lang=cz

JEDLE BĚLOKORÁ http://www.vls.cz/default.asp?ids=1710&idc=2031&idm=1748&lang=cz

MODŘÍN OPADAVÝ http://www.vls.cz/default.asp?ids=1710&idc=2034&idm=1748&lang=cz

ČTI POZORNĚ TEXT A NÁPOVĚDY OD STROMŮ A DO RÁMEČKU ZAPIŠ JMÉNO STROMU. ACH, ACH, JSEM TO ALE HLAVA DUBOVÁ. NEMOHU SI VZPOMENOUT JAK SE JMENUJI. MOJE ŠIŠKA ROSTE SMĚREM VZHŮRU A JÁ JSEM Z TOHO VEDLE JAK TA JEDLE ANO, JÁ JSEM JEDLE NEBO BEDLE? KDOPAK Z VÁS VÍ JAKÝ JE ROZDÍL MEZI JEDLÍ A BEDLÍ?

JEJDA, JEJDA, KDE MÁM JEHLIČÍ VÍTR KOLEM JENOM FIČÍ JSEM CELÝ NAHATÝ OD HLAVY AŽ PO PATY, VLASTNĚ OD KORUNY AŽ PO KMEN. JSEM Z TOHO CELÝ POPLETENÝ, CO JSEM ZA STROM, POMOZTE MI. MODŘÍN

MOJE ŠIŠKY ROSTOU SMĚREM DOLŮ, VE VICHŘICI SE SNADNO VYVRÁTÍM, PROTOŽE MÁM MĚLKÉ KOŘENY. MÉ DŘEVO SE POUŽÍVÁ K VÝROBĚ PAPÍRU. MÁM KRÁTKÉ JEHLICE A NEJSEM BOROVICE, TEĎ UŽ VÍŠ, ŽE JSEM SMRK

MOŽNÁ O MĚ VÍŠ, ŽE ROSTU I VYSOKO V HORÁCH, ZDE SE MI ŘÍKÁ KLEČ. TO JSI NEVĚDĚL, NEVADÍ. TAKÉ NĚKDY RONÍM SLZY, JSOU PĚKNĚ LEPKAVÉ A KDYŽ TI NA SEBE PROZRADÍM, ŽE MOJE JEHLIČÍ JE DLOUHÉ A NEOPADÁVÁ, KMEN MÁM TROCHU KŘIVÍ UŽ TI SVÍTÁ, ANO JÁ JSEM BOROVICE