Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)"— Transkript prezentace:

1 ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I) Téma: Stromy Poznávací test Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Ročník: 4., 5. Jméno autora: Mgr. Kateřina Jáklová Vytvořeno dne:

2 Anotace: Žák by měl poznat základní druhy listnatých a jehličnatých stromů. Podporuje aktivitu žáka a jeho samostatnou práci. Metodický popis: Materiál je vytvořený jako poznávací test na naše stromy.Ke každému obrázku jsou dány tři možnosti odpovědí. Pokud žák zvolí správnou odpověď, zbarví se políčko zeleně a ozve se potlesk. Pokud zvolí špatnou odpověď, zbarví se políčko červeně. Materiál slouží zejména k prověření znalostí žáků. Klíčová slova: jehličnaté stromy, listnaté stromy, test Materiál má návaznost na: učivo přírodovědy 4. a 5.ročníku vycházku do přírody s poznáváním stromů přírodovědnou soutěž „Poznávání přírodnin“ DUM Jehličnaté stromy od téže autorky DUM Listnaté stromy od téže autorky

3 STROMY POZNÁVACÍ TEST

4 Hodně štěstí  Poznej druh stromu na následujících obrázcích.
U každého obrázku máš na výběr ze tří možností. Pokud zvolíš správnou, zabarví se políčko zeleně. Při špatné odpovědi se zbarví červeně. Hodně štěstí 

5 1 smrk ztepilý borovice lesní modřín opadavý

6 2 modřín opadavý smrk ztepilý jedle bělokorá

7 3 dub letní olše lepkavá buk lesní

8 4 dub zimní modřín opadavý borovice černá

9 5 lípa malolistá buk lesní javor klen

10 6 javor mléč dub letní jírovec maďal

11 7 jedle bělokorá borovice vejmutovka dub letní

12 8 jírovec maďal javor mléč javor klen

13 9 tis červený jeřáb lesní ptačí zob

14 10 dub zimní javor mléč jírovec maďal

15 11 javor klen ořešák královský javor mléč

16 12 modřín opadavý tis červený lípa malolistá

17 13 smrk ztepilý jedle bělokorá borovice lesní

18 14 jedle bělokorá modřín opadavý borovice lesní

19 15 borovice černá smrk pichlavý jedle bělokorá

20 KONEC 

21 Použité zdroje obrázků
smrk: UNREIFEKIRSCHE. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: jedle – šišky: OPIOŁA, Jerzy. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: buk list: WILLOW. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: modřín v zimě: BBB. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: lípa list: EDISTEEWR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: list dubu letního: XAVER, Franz. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: borovice vejmutovka – detail: KANOTI, Keith. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: javor klen – list: WILLOW. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: tis větev s plody: VINCENTZ, Frank. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: jírovec květ: ZIENOWICZ, Alina. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: javor mléč – list: NETSCH, Thomas. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: modřín opadavý2: CRUSIER. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: jedle bělokorá – větev: PASTILLETES ON FLICKR. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

22 větvička se šiškami (borovice): HASLAM, John. commons. wikimedia
větvička se šiškami (borovice): HASLAM, John. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: detail větve smrku pichlavého: OPIOŁA, Jerzy. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)"

Podobné prezentace


Reklamy Google