Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6"— Transkript prezentace:

1 Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školy Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada č. XVI Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Stromy Autor: Mgr. Ilona Trojánková Stručná anotace: Shrnutí učiva o jehličnatých a listnatých stromech. Metodické zhodnocení: Pilotováno dne v 1.C Mgr. Ilonou Trojánkovou. Odučeno ve jedné vyučovací hodině s časovou dotací 30 minut. Žáci si zopakovali jednotlivé druhy jehličnatých a listnatých stromů. Cílem bylo uvědomit si rozdíl mezi lesem zdravým a nemocným. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková.

2 jehličnaté smrk borovice jedle modřín tis
Stromy jehličnaté smrk borovice jedle modřín tis listnaté lípa javor bříza dub buk

3 Lesní školka Stromky také školku mají, sedí v řadě, nešeptají, do souseda nestrkají. A kde je pan učitel? Všichni ho tak dobře znáte, o borůvky obíráte, hlavu má až u nebes. My už víme, je to les.

4 Obrázky z lesa

5 Stromy jehličnaté modřín borovice smrk

6 Větvičky jedle smrk borovice modřín

7 Nemocný les Šumava vrch Poledník

8 Listnaté stromy buk bříza dub javor

9 Kůra stromů platan lípa bříza buk

10 Pupeny pupeny na podzim pupeny na jaře

11 Plody šípek žalud nažka šiška bukvice

12 Katalpa strom naší školy

13 EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Metodické poznámky Slide Základní rozdělení stromů na jehličnaté a listnaté. Uvedeny příklady. Slide Část básně Františka Hrubína „Lesní školka“. Její recitace. Slide Obrázky z lesa: houby jedlé a nejedlé, kapradí, mech, stromy. Slide Zástupci jehličnatých stromů. Slide Větvičky našich nejrozšířenějších jehličnatých stromů. Slide Fotodokumetace jednodruhového lesa ze Šumavy, který je napaden lýkožroutem smrkovým. Slide Zástupci listnatých stromů. Slide Různé druhy kůry listnatých stromů. Slide Pupeny stromů. Slide 10 Ukázky plodů z podzimní přírody. Slide 11 Katalpa – symbol ve znaku naší školy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková

14 Tištěné médium Hrubín František. Špalíček veršů a pohádek. 6. vydání. Albatros, Praha ISBN KMČ-88. str. 32


Stáhnout ppt "Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6"

Podobné prezentace


Reklamy Google